URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Ianuarie 2014, 11:46

Prelungirea prelungirii: Căldura în zonele afectate de avaria Magistralei 4 va fi pornită abia vineri noapte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Societatea Termoficare Oradea a anunţat vineri dimineaţă că lucrările de reparaţii la Magistrala nr. 4 nu au putut fi finalizate încă din cauza stării avansate de coroziune a conductei din zona Magheru-Gheorghe Doja, veche de 30 de ani.

"Cu toate că în cursul zilei de ieri a fost înlocuită conducta tur a Magistralei nr. 4 pe o lungime de 6 metri, dublu faţă de cea iniţial anunţată în comunicatul nostru de joi, este nevoie a se continua şi în cursul zilei de azi cu înlocuirea pe încă o porţiune de circa 1-2 m. Această situaţie a fost constatată azi dimineaţă la orele 04.30, după umplerea conductei", se arată în informarea trimisă de Termoficare Oradea.

Ca atare, societatea va relua furnizarea agentului termic abia în noaptea de vineri, după terminarea înlocuirii noii porţiuni din conducta tur a magistralei.

"Cauza acestei şir de evenimente este starea avansată de coroziune a conductei în această zonă Magheru - Gh. Doja (pe o lungime de peste 200 metri) din cauza vechimii de 30 de ani, dar şi faptul că în anii precedenţi nu s-au găsit soluţiile de finanţare pentru lucrările de înlocuire a lor. Această zonă este cuprinsă în etapa a 2-a de lucrări din cadrul POS Mediu (cu fonduri europene)", mai susţin reprezentanţii Termoficare.

Punctele termice şi zonele afectate care au rămas fără apă caldă şi căldură încă de marţi, 21 ianuarie, sunt: PT 300 - 303, 836, 839, 840, 844, 845, 856, 868, 878, 883, 890 (zona Dunărea - Republicii, Delavrancea, Parcului, Parcul Brătianu, Dragoş Vodă, zona Barierei - Clujului, zona CET 2, zona Complex Lotus Center, cart. Velenţa - parţial, cartierul Prima, cart. Nufărul 1 şi Nufărul 3 până la Universitatea Emanuel) plus cele din Sânmartin şi Băile Felix, respectiv punctele termice individuale ale utilizatorilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
?
Unde e caldura?Unde e apa calda?Au trecut 5 zile si nu au fost in stare sa remedieze problema.Incompetentii dracului.
Postat 25 Ianuarie 2014, 08:48 de cipri
pana de curent
In Nufarul si Velenta au aparut probleme la alimentarea cu electricitate in aceasta seara. Daca intarzie pornirea caldurii inca o zi doua, o sa cada si reteaua electrica din cauza caloriferelor electrice folosite pentru incalzirea apartamentelor. Sa nu vorbesc de factura la curent pe care o sa o platim cei afectati..
Postat 24 Ianuarie 2014, 22:27 de oradean
iresponsabilitate
De atatea ani nu ati fost in stare sa investiti nimic in modernizare si inintretinerea acestor conducte.Dar banii ii stiti lua prin Facturilr umflate?Si acele salarii mari pe care ii luati luna de luna fara sa fiti macar putin responsabili.Ar trebui sa va dati demisia ,Sa vina altii capabili si care se vor gandi poate mai mult la interesele cetatenilor.
Postat 24 Ianuarie 2014, 21:35 de iulia
V-am facut-o, fire-ati ai dreacului de PDLlisti tinuti la cald ...!
Restul sunteti victime colaterale ale liberalilor ...!
Postat 24 Ianuarie 2014, 18:46 de Amatorul USL s.a.
Oricum, nici nu ne asteptam sa se incalzeasca peretii inainte de sambata spre duminica!
.
Postat 24 Ianuarie 2014, 18:42 de Bowl
sos
Ooo! Sotia lui cabai si directoratul ...E pe filiera liberalA . Ne-a FOST ADUSA PLOCON DUPA CE S-A TRANSFERAT DE LA PSD. ALTA PANARAMA.
Postat 24 Ianuarie 2014, 14:34 de gigi
monopolul lui peste
Am acceptat ca prostii monopolul impus de primarie si ne-am ales cu un CET pe jumatate mort si cu o companie de distributie in stadiu de avorton. Multumim primarului iubit pentru realizarile marete si idotilor care l-au votat pe motiv ca e singurul care "a facut ceva" pentru oras..
Postat 24 Ianuarie 2014, 14:03 de oradean
S-ar fi putut
Probabil ca daca sotia lui Cabai ar fi fost directoare la o scoala din zona afectata de lipsa caldurii s-ar fi remediat mai repede situatia. Acesti oameni nu se gandesc decat la ei si la familiile lor. De cand este Cabai director la termoficare sunt bagate numai strambe, ii baga pe toti in tot felul de minciuni si barfe, exact ca pe vremea lui Ceausescu, ”dezbina si condu” acesta este sloganul lui Cabai.
Postat 24 Ianuarie 2014, 13:29 de Bolojan
Sa ii fie rusine lui Cabai
Acest Misu pe numele lui Cabai Mihai este un fost fotbalist de mana a doua care este acuma in zilele noaste sef la termoficare, pe langa el ca director adjunct este un tractorist care este pus de catre Bolojan deoarece este consatean cu el si are grija de mama lui din sat. Va rog sa investigati si sa vedeti cine sunt pusi pe posturi de directori in toata Oradea numai oameni necalificati sau calificati la batranete cu facultati facute numai ca sa urce in functie. Sa le fie rusine la Bolojan si la Malan ca pun asemenea oameni ca directori, niste inapti. Ne cred si prosti, Cabai si cu directorul lui adjunct vor spune ca le pare rau ca sa intamplat asa ceva in mandatul lor de directori. Mai omoara si oameni pe deasupra. Astazi din informatiile mele este si adunarea generala PNL Oradea sper ca penelisti sa ridice acest subiect la adunare (lipsa calduri in jumatate de oras, accidentu de munca si directorii prosti din institutiile din Oradea)
Postat 24 Ianuarie 2014, 12:58 de Stefan
lipsa de bun-simt
Nerusinare ! Se vede ca distributia e condusa de un fotbalist ! Sunteti satisfacut acum , dle bolojan ??? Va excita situatia noastra ? Ce alte atributii au cei de la distributie decat a se preocupa de starea retelei ? Si lasati-ne cu finantarea ! Nu erau atatia bani atunci si acum s-au gasit ? Nu suporta calculatorul ce as vrea sa va transmit ! Vremuri ca in timpul lui Ceausescu ! Nu degeaba ati format voi , ”liberalii” cartelul (asa-i zic) cu fostii comunisti si urmasii lor.
Postat 24 Ianuarie 2014, 12:45 de vasilica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON