URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2012, 15:43

Pregătiri de iarnă: Consiliul Local a aprobat programul şi planul de măsuri pentru deszăpezire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deliberativul local se pregăteşte de iarnă. Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat marţi cu unanimitate de voturi procedurile şi planul de măsuri pentru combaterea fenomenelor meteorologice periculoase. Conform modului de operare negociat cu operatorul de salubritate RER Ecologic, străzile din municipiu au fost împărţite pe patru nivele de prioritate.

În prima urgenţă figurează arterele principale precum străzile Clujului, Corneliu Coposu sau Cazaban, care trebuie deszăpezite în cel mult 2 ore, iar în urgenţa a doua sunt artere precum Aluminei, Iacobinilor sau Lacul Roşu care trebuie deszăpezite în cel mult 5 ore.

Din cel de-al treilea nivel de urgenţă fac parte artere precum Magnoliei sau Emilian Chitul care trebuie eliberate de zăpadă în cele mult 8 ore, în vreme ce străzi din nivelul patru, precum Oituz, Plugarilor sau Radu Enescu trebuie deszăpezite în cel mult 12 ore.

"Acest program rezolvă problema pentru ierni normale. În cazul în care vor avea o iarnă deosebită vom interveni cu alte forme de sprijin, la fel ca în iarna trecută", a declarat primarul Ilie Bolojan.

În toate fazele acţiunii de deszăpezire convocarea personalului necesar trebuie făcută în cel mult o oră de la alertarea primită de la Dispeceratul de serviciu al Poliţiei Locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sper ca nu ca iarna trecuta
D-nule primar, eu sper ca nu ca iarna trecuta, cand pe strada mea nu a intrat deloc masina de dezapzit, cu toate ca de anul trecut s-a marit impozitul pt aceasta strada.
Postat 25 Octombrie 2012, 07:22 de da
CET-ul si iarna care vine !
,,Electrocentrale SA a ajuns la fundul sacului cu bani. Consilierii locali sunt chemaţi, marti, să-şi dea acordul pentru vânzarea a 646.357 certificate de emisii de gaze cu efect de seră, aşa numitele certificate verzi, pentru a face rost de banii necesari începerii încălzirii în acest sezon rece. În contul banilor încasaţi, societatea de termoficare ar putea cumpăra aproximativ 5.000 de tone de păcură, cantitate ce ar acoperi consumul din perioada octombrie – decembrie 2012. Economiştii Primăriei estimează costul unui certificat la 7,5 – 7,8 euro, conform nivelului bursei din luna octombrie. Edilii susţin iniţiativa, mai ales că creditorii au deschis procedura de insolvenţă împotriva societăţii. CET are datorii de peste 91,5 milioane lei la Maestro Trading, Complexul Energetic Oltenia – furnizori de cărbune, la Primarom Exim SRL Zalău, furnizor de păcură şi la Unicom Tranzit SA, pentru servicii de transport. „Pentru noi prioritară este pornirea încălzirii în acest sezon rece. Sigur că vom găsi şi variante de a plăti aceste datorii istorice, dar oraşul nu câştigă nimic dacă aceste certificate verzi ajung la masa credală”, spune viceprimarul Mircea Mălan.'' Articol din bihon.ro
Postat 23 Octombrie 2012, 20:00 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON