URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Aprilie 2015, 20:27

Prefectura anunţă: CNADNR a stabilit firmele care vor continua lucrările la Autostrada Transilvania în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Achiziţii Publice a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a finalizat licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie în vederea finalizării tronsoului 3 C al Autostrăzii Transilvania, între Suplacu de Barcău şi Borş, a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, Prefectura Bihor.

Tronsonul de pe cuprinsul judeţului Bihor are o lungime de 52,250 kilometri şi, conform ultimei raportări a CNADNR, lucrările executate până în urmă cu patru ani de către compania americană Bechtel sunt la un stadiu de circa 50% din totalul celor proiectate. În 2013, ministrul Transporturilor Dan Şova a reziliat contractul cu această companie, căruia statul român i-a plătit în schimb despăgubiri de 38 milioane euro.

Potrivit comunicării Prefecturii, criteriul de atribuire avut în vedere de CNADNR a fost preţul cel mai scăzut, iar licitaţia, începută anul trecut, a fost finalizată prin declararea drept câştigătoare a ofertei făcute de asocierea firmelor Corsan-Corviam Construccion SA & Consinit SRL & Road Consulting & Design Solution SRL & Via Design SRL, la preţul de 701 milioane lei fără TVA, adică peste 157 milioane euro, ceea ce face ca preţul pe kilometru să fie de aproximativ 2,5 milioane euro.

Corsan-Corviam Construccion SA este o companie spaniolă, în timp ce Consinit SRL este înregistrată în judeţul Zalău, Road Consulting & Design Solution SRL în Bucureşti, la fel ca şi Via Design SRL.

Termenul estimat pentru începerea lucrărilor este luna mai a acestui an, după finalizarea perioadei de contestaţii, iar durata estimată a contractului de proiectare şi execuţie lucrări este de 24 luni, la care se adaugă 30 luni perioada de garanţie. Ţinând cont, însă, că urmează o perioadă de contestaţii, în care firmele care au pierdut licitaţia pot ataca decizia CNADNR, există probabilitatea ca finalizarea secţiunii 3 C a Autostrăzii să nu aibă loc la termenul estimat, adică în luna mai a anului 2017.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Ministrul Transporturilor: România va finaliza 250 de kilometri de autostradă în următorii doi ani"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Stiati ca?
Inspectia de Stat in Constructii a oprit la 02.04.2015 lucrarile la Aeroportul Oradea! Pentru ca: 1. Memoriul tehnic NU este vizat de verificatorul de proiect. 2. Nu exista proiect de urmarire privind comportarea in timp. 3. Breviarul de calcul (dimensionarea stratului rutier) nu este semnat de catre proiectant dar ESTE semnat de ctre verificator - Manu Marian. 4. lipsesc profilele transversale. 5. In listele de cantitati sunt apar drenurile transversale dar in proiect NU. 6. Nu s-a facut studiul geotehnic. 7. Procesele verbale de lucrari ascunse si de receptie calitativa NU sunt semnate de catre proiectant si beneficiar. 8. Cota de sapatura NU este semnata de catre topograf dar sunt semnate de catre dirigintele de santier Sima Mircea. 9. Nu este asigurat nivelul de calitate corespunzator. 10. Nu exista detalii tehnice de executie.
Postat 04 Aprilie 2015, 08:59 de eutanasiu
Sula SPA şi Prefectura !!!
Statul Parlamentar pe Acţiuni, pe numele original România, e foarte decis să facă ce nu a făcut în 25 de ani până acum !!! Impresionant !!!
Postat 04 Aprilie 2015, 08:21 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON