Direcţia Achiziţii Publice a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a finalizat licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie în vederea finalizării tronsoului 3 C al Autostrăzii Transilvania, între Suplacu de Barcău şi Borş, a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, Prefectura Bihor.
Tronsonul de pe cuprinsul judeţului Bihor are o lungime de 52,250 kilometri şi, conform ultimei raportări a CNADNR, lucrările executate până în urmă cu patru ani de către compania americană Bechtel sunt la un stadiu de circa 50% din totalul celor proiectate. În 2013, ministrul Transporturilor Dan Şova a reziliat contractul cu această companie, căruia statul român i-a plătit în schimb despăgubiri de 38 milioane euro.
Potrivit comunicării Prefecturii, criteriul de atribuire avut în vedere de CNADNR a fost preţul cel mai scăzut, iar licitaţia, începută anul trecut, a fost finalizată prin declararea drept câştigătoare a ofertei făcute de asocierea firmelor Corsan-Corviam Construccion SA & Consinit SRL & Road Consulting & Design Solution SRL & Via Design SRL, la preţul de 701 milioane lei fără TVA, adică peste 157 milioane euro, ceea ce face ca preţul pe kilometru să fie de aproximativ 2,5 milioane euro.
Corsan-Corviam Construccion SA este o companie spaniolă, în timp ce Consinit SRL este înregistrată în judeţul Zalău, Road Consulting & Design Solution SRL în Bucureşti, la fel ca şi Via Design SRL.
Termenul estimat pentru începerea lucrărilor este luna mai a acestui an, după finalizarea perioadei de contestaţii, iar durata estimată a contractului de proiectare şi execuţie lucrări este de 24 luni, la care se adaugă 30 luni perioada de garanţie. Ţinând cont, însă, că urmează o perioadă de contestaţii, în care firmele care au pierdut licitaţia pot ataca decizia CNADNR, există probabilitatea ca finalizarea secţiunii 3 C a Autostrăzii să nu aibă loc la termenul estimat, adică în luna mai a anului 2017.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.