URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2011, 13:26

Prefectul Gavrilă Ghilea s-ar putea alege cu dosar penal pentru fals în declaraţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea în legătură cu prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea, care nu a trecut în declaraţia de interese două contracte pe care le avea cu statul, în valoare totală de peste 17 milioane de lei.

Cele două contracte au fost încheiate de compania SC Construcţii Bihor, al cărei acţionar majoritar este prefectul Gavrilă Ghilea, iar soţia sa este administrator.

"În declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, și în declaraţia de interese rectificativă, depusă la data de 07.07.2011, domnul Gavrilă Ghilea nu a menționat două contracte încheiate de către SC Construcţii Bihor SA cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, în cuantum total de 17.547.597,62 Lei", se arată într-un comunicat al ANI.

ANI a mai descoperit şi că Ghilea n-a declarat valoarea reală a unui alt contract şi a menţionat eronat veniturile realizate.

"Domnul Gavrilă Ghilea a menționat în declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, o valoare mai mică cu 450.000 lei a contractului încheiat între Centrul de Sănătate "Valea lui Mihai" şi SC Construcţii Bihor SA. Valoarea reală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 2.700.000 Lei. Deși, conform evidențelor fiscale, în perioada 2009 - 2010, domnul Gavrilă Ghilea a obținut din dividente venituri în sumă totală de 752.144 Lei, acesta a menționat în declarațiile de avere, depuse la data de 28.01.2010, 02.11.2010 și 14.06.2011, un cuantum total de 2.001.011 Lei", se mai arată în comunicatul ANI.

Funcţionarii au dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declarații.

Prefectul Gavrilă Ghilea a afirmat că, în opinia sa, ANI a comis faţă de el o nedreptate. "În primul rând, consider că nu e normal să aflu din presă că aş fi cercetat. Mie nu mi-a spus nimeni de la ANI că aş face obiectul unei investigaţii", a declarat Ghilea.

În ceea ce priveşte fondul problemei, el s-a mărginit să spună, fără a intra în detalii, că neconcordanţele din declaraţiile sale de avere şi de interese sunt doar o simplă "eroare". "Nici vorbă că am încercat să ascund ceva. A fost doar o eroare de completare a declaraţiilor, pentru că eu am declarat toate contractele pe care le are firma la care sunt acţionar şi toate sumele, care dealtfel sunt impozitate. În aceste condiţii nici nu puteam ascunde ceva", a spus prefectul.

Ghilea a mai afirmat că aşteaptă să fie audiat, ocazie cu care va da explicaţii în urma cărora speră că va înlătura suspiciunile asupra sa şi că problema va fi lămurită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Tabloid si atata tot
Bun titlu. ... s-ar putea ...
Postat 06 Octombrie 2011, 20:02 de Land
nu ma mir
din 2012 vor urma schimbari radicale isi vor da si averea sa nu faca puscarie, habar au cei asteapta, roata se invarte e randul altora sa inchida pe altii:))) naravul ramane GHILEA nu l poti cumpara, mai ales lacomia: )))))) intodeauna am spus esti bun cand esti in competitie cu cei lacomi nu cu cei luati de FRAIERI:))))))) hotul trebuie sa intreaca altii HOTI .
Postat 06 Octombrie 2011, 09:30 de anka
hotomanuuuuu
Era si cazul.....la cate nereguli si cate hotii o facut.... toata oradea stie ca firma constructii bihor ii a lui.....dar parca vad ca tovarasii din pdl il vor scapa basma curata...
Postat 06 Octombrie 2011, 08:49 de mihai
corect
La atatia bani atat de avar ? Aurelia
Postat 06 Octombrie 2011, 07:54 de aurelia
Temnita noastra
Pina se lasa cu temnita grea, Ghilea o sa aiba 160 de primaveri implinite, si s-ar putea sa o prinda si 161. daca face recurs.
Postat 05 Octombrie 2011, 17:19 de Life
No comment
Facem pariu ca nu prea vor fi comentarii? Nu e un subiect important pentru ciumetii care toata ziua comenteaza (si sint aceeasi) pe forum toate porcariile pe care le scriu valetii de la bh! Sa traiti bine tovarase Ghilea! Daca va bate gandul sa demisionati (desi mas mira) nu uitati sa o lasati cu limba de moarte ca urmasa pe eminenta, savanta de renume mondial, tovarasa Adelyne!
Postat 05 Octombrie 2011, 15:38 de GG
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON