URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
26 Noiembrie 2012, 18:40

PPMT-iştii se dau discriminaţi şi cenzuraţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul unei întâlniri cu presa bihoreană, organizate luni la prânz la sediul filialei din Oradea, liderii Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania au blamat postul naţional de televiziune, care ar fi refuzat să mai transmită clipul electoral al partidului. Decizia a fost luată joia trecută de coordonatorul emisiunilor electorale TVR, Ion Stavre, şi a fost contestată de oamenii lui Tokes la Consiliul Naţional al Audiovizualului şi la Biroul Electoral Central.

Discriminaţi de TVR...

Vicepreşedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, şi liderul filialei bihorene Zatyko Gyula, au protestat public, luni, împotriva refuzului TVR de a mai difuza clipul electoral al formaţiunii politice.

"Joia trecută, Ion Stavre, care coordonează emisiunile electorale la postul public de televiziune, a interzis difuzarea spotului nostru, cu toate că acesta mai apăruse pe post anterior deciziei sale. Telefonic, Stavre mi-a comunicat că decizia îi aparţine personal pentru că el crede că acest clip electoral conţine mesaje anticonstituţionale. Oficial, nu am primit nicio hârtie. Nu cred că acest om are dreptul de a cenzura programul electoral şi dreptul constituţional la libera exprimare, de a ne limita drepturile electorale reglementate prin lege. Acest om şi-a depăşit competenţele!", a declarat Szilagyi Zsolt.

Spotul la care se face referire cuprindea următorul mesaj: "Nu am intrat în spaţiul Schengen din cauza corupţiei la nivel înalt. Şi acest lucru nu ne place. Şeful nostru e FMI. Nu ne place. Oare, România e prea mare pentru politicieni sau conducătorii sunt prea mici pentru România? Noi avem soluţii. Să ne luăm soarta în propriile mâini. Vrem o Transilvanie europeană într-o Românie federală! Vrem autonomie. În 9 decembrie, votaţi soluţia transilvană pentru România. Votaţi Partidul Popular Maghiar din Transilvania!".

Szilagyi Zsolt susţine însă că promovarea ideii de obţinere a autonomiei în Transilvania, folosită ca vârf de lance în campania pentru alegerile parlamentare a partidului lui Tokes Laszlo, nu contravine Constituţiei României. "Dacă noi suntem anticonstituţionali, atunci cum sunt sloganurile lui Crin Antonescu - care promovează în campanie revenirea monarhiei - dar şi Victor Ponta - care vrea revizuirea Constituţiei şi reorganizarea teritorial administrativă a ţării? PPMT e victima unui abuz al televiziunii publice care nu ştim de unde a primit ordine, dar le-a primit, să interzică difuzarea clipului nostru electoral. Dacă simpla exprimare de idei este anticonstituţională, atunci de întoarcem în trecut!", a concluzionat Szilagyi Zsolt.

Vicepreşedintele PPMT a mai spus că formaţiunea pe care o reprezintă a depus vineri, 23 noiembrie, memorii la CNA şi la Biroul Electoral Central, dar intenţionează să informeze şi forurile europene despre decizia TVR, care contravine, în accepţia sa, Legii Electorale din România.

...dar şi de UDMR

La fel cum a mai făcut-o şi în alte dăţi, Szilagyi Zsolt a acuzat şi incidentele pe care le are partidului său cu contracandidaţii din UDMR. "La Valea lui Mihai, membrii trupei de actori amatori Moka din localitate, angajaţi de noi în campania electorală, au fost ameninţaţi că-şi vor pierde slujbele dacă vor mai dori să dea reprezentaţii pentru noi", a spus Szilagyi Zsolt, care le-a transmis liderilor Uniunii să oprească obstrucţionarea PPMT în campania electorală.

Vizavi de declaraţiile de luni ale liderilor UDMR Bihor, care au catalogat PPMT drept cantitate neglijabilă în alegerile parlamentare, Szilagyi Zsolt a replicat: "Dacă nu le pasă de noi, de ce ne rup afişele şi ne fură bannerele electorale?".

Între altele, Zatyko Gyula a mai adus în discuţie şi subiectul preferat de PPMT vizavi de adversarii politici din UDMR, şi anume "dispariţia" a 1,1 milioane de euro, din cele 1,3 primite de UDMR pentru construirea la Oradea a Centrului Cultural Ady Endre, din apropierea Ştrandului Municipal, declarând că, în ciuda insistenţelor, întrebările adresate atât liderilor filialei bihorene a uniunii, cât şi preşedintelui acesteia, Kelemen Hunor, au rămas fără răspuns.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
UDMR=0
Sint maghiar si totdeauna eu am crezut in dorinta UDMR de a face ceva pentru noi maghiarii, dar nu am simtit ca o fi mai bine, toti au facut bani pentru ei da nu mai merg la votat niciodata.
Postat 26 Noiembrie 2012, 23:12 de Zoli
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON