URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
31 Martie 2012, 13:04

PPDD Bihor, primul "congres" judeţean cu Lascău preşedinte (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce marţi au ales-o pe fondatoarea filialei judeţene Irina Mărieş ca preşedintă, iar apoi l-au recunoscut ca şef pe fostul şef al Finanţelor, Ioan Lascău, instalat cu ordin de la conducerea centrală a partidului, PPDD-iştii bihoreni s-au reunit din nou sâmbătă, de data aceasta într-o "atmosferă informală", la restaurantul Palazzo, din strada Ciheiului.

Aproximativ 80 de reprezentanţi ai celor 67 de organizaţii locale au fost informaţi de Lascău că de acum înainte au ca prim-vicepreşedinte pe Dorin Curtean, patronul unei firme din Popeşti, ca secretar executiv pe Ioan Hulea, iar ca preşedinte la organizaţia municipală Oradea pe Călin Miron.

Întrunirea s-a desfăşurat în absenţa fostei preşedinte Irina Mărieş, care - deşi ofertată cu funcţia de prim-vicepreşedinte de către trimişii de la Bucureşti, adică preşedinta partidului, Simona Man, şi secretarul general Liviu Neagu - a refuzat să mai facă parte din PPDD.

Surpriza cea mare a fost, însă, prezenţa şefului organizaţiei locale din Beiuş, fostul PRM-ist Florian Budea, care marţi ameninţa că mai bine dă foc adeziunilor pe care le-a adunat decât să le predea lui Lascău, şi care vitupera că "PPDD a ajuns aceeaşi mizerie ca PDL", fiindcă "nu mai este al poporului, ci al mafioţilor şi bandiţilor" (aluzie la dosarele penale încă nerezolvate ale fostului director al Finanţelor, Ioan Lascău).

Noul preşedinte interimar i-a "instruit" pe reprezentanţii organizaţiilor locale, spunându-le că priorităţile partidului sunt instituirea unei bune comunicări între conducere şi "bază", verificarea modului cum au fost constituite organizaţiile locale, confirmarea preşedinţilor acestora şi "stabilirea graficului întâlnirilor pe care le vom avea în teritoriu".

La fel, secretarul executiv, Ioan Hulea, a explicat PPDD-iştilor că "trebuie să vă apropiaţi de toţi oamenii din fiecare localitate, ca să-i faceţi să înţeleagă că aşa nu mai merge şi că dacă la alegerile locale nu obţinem un rezultat bun nu vom avea un cuvânt de spus".

În ce-l priveşte, prim-vicele Dorin Curtean a vrut să-i conştientizeze pe PPDD-işti că anul acesta adepţii lui "domnu' Dan" îşi joacă cartea cea mare, pentru că acum sunt pe val, în timp ce restul clasei politice poate fi atacată lejer: "Partidul Poporului trebuie să preia conducerea şi să conducă poporul. Poporul român nu mai are nimic de pierdut, dar trebuie să ne luptăm. Şi ne vom lupta cu sistemul ticălos, care în ultimii 20 de ani a ruinat această ţară".

Tot la reuniunea de sâmbătă, PPDD-iştilor le-au fost citite ultimele hotărâri ale conducerii de la Bucureşti, conform cărora - practic - şefii interimari ai organizaţiei judeţene sunt "înţepeniţi" pe funcţii pe perioadă nedeterminată, şi nu aşa cum li s-a spus marţi, când preşedinta partidului, Simona Man, le adusese la cunoştinţă că mandatul lui Ioan Lascău este pe 30 de zile.

"Se prelungeşte termenul limită de constituire a organizaţiilor locale pe un termen nelimitat. Se prelungeşte termenul limită pentru alegerea Biroului Judeţean până la noi dispoziţii. Se prelungeşte termenul limită de transmitere a propunerilor de candidaţi la alegerile locale către conducerea centrală", au aflat PPDD-iştii bihoreni din hotărârea Biroului Permanent Naţional al partidului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
sistem judiciar criminal
NISTE GUNOAIE SI INIMALE FARA RATIUNE SUNT TOTI CEI CARE STAU NEPASATORI,SI IN NESIMTIRE FATA DE BOLNAVI S\,HANDICAPATI,SI SARACI !!! CINE SARE IN AJUTORUL ACESTORA BIPEZI FARA RATIUNE ?
Postat 10 Februarie 2013, 09:30 de nistor ionel
ajutor
Domnule Presedinte astazi este 22 decembrie 2012,sunt handicapat si mobilizat la pat .nu am nici piine pe masa acum de sarbatori ! pensia mea de handicap nu ma ajuta sa supravietuiesc ! am 27 de patologii,sunt fara alimente si medicamente ! oare voturile mele si ale familiei mele nu conteaza ? -Daca doriti si daca aveti un dumnezeu,va rog sa interveniti,printr-o forma sau alta de ajutor ! Va si sarbatori fericite si multa sanatate,tot ce va doriti sa va dea Dumnezeu ! cu respect NISTOR IONEL. ADRESA MEA: STR SUCEVEI,NR.69,AP.5,ORADEA. TEL:0359419993
Postat 22 Decembrie 2012, 19:05 de nistor ionel
Unica Soluție!
De ce vă întrebați de unde și-a făcut Dan Diaconescu avere, n-a facut bani din contracte cu statul,a caștigat din televiziune și publicitate.Oricum ,emisiunile realizate de el n-au promovat pornografia și limbajul vulgar,a arătat oamenilor fărădelegile și hoțiile făcute de toate partidele care au fost fie la putere,fie în opoziție.Dacă n-avea dreptate cu ei,l-ar fi inchis demult,dar tac și nu vin să-l contrazică,deși el le dă dreptul la replică. PPDD este singura soluție pentru noi,dragi români,nu vă mai lăsați păcăliți de USL,PNL,PSD,PC,UDMR,PNG,TOȚI au prădat România străinilor ,umplându-și buzunarele .Votați PPDD și poate mai avem o șansă!Fiți deștepți și fără frică!
Postat 04 Aprilie 2012, 20:01 de LUCA NICOLETA
pt. radu
cu ce e mai bun PD-L? cu ce te-a ajutat Base?
Postat 04 Aprilie 2012, 16:48 de Vasi
ce handicapati
niste idioti si astia cu partidul si dobitocii care cred in gunoiu de DD si in porcariile lor. Sa ne fereasca Dumnezeu sa iasa gunoaiele astea la alegeri si pocaitu ala imputit de DD
Postat 03 Aprilie 2012, 15:04 de Radu
pt cei ce nu cred in democratie
De 22 de ani,fostei nomenclaturi comuniste in se dau cecuri in alb,in baza unor promisiuni ...Au devalizat munca catorva generatii,au asezat deja in pozitii importante urmatoarea generatie,pe copii lor. Mereu si mereu au mintit,dar mereu romanii le-au dat crezare....crede cineva ca romanii sunt prosti? Cine? Popa ,Seremi,Bolojan cu Selina lui? Nu are inca darul convigerii curentul populist,dar este in ascensiune in toata Europa.Vom asista la schimbari,iar ei nu vor risca sa nu le faca,se vor compromite precum antecesorii lor...Sa-i ajute Dumnezeu pe romani.
Postat 01 Aprilie 2012, 13:54 de oradean din centru..
pt vasi
Trebuie clarificate cateva aspecte : Nu vorbeste ,,toata lumea'',vorbesc doar cei interesati. Cine sunt cei interesati? Simplu: Sunt membrii si simpatizantii PP-DD,care ,in mod firesc isi sustin cauza si opiniile. Mai vorbesc oponentii lor,adica USL,PSD,PC,PRM,dar acestia vorbesc prin prisma faptului ca risca sa-si piarda pozitii,privilegii si spagi.Ce vor face ei, daca vor fi nevoiti sa se intoarca in valtoarea vietii private,cum le vor mai merge firmele,daca nu vor mai avea suportul celor de la garda financiara,politie,mai mult,nu vor mai putea exercita presiuni,ca numai ei si oamenii lor sa calce in picioare libera concurenta. Ticalosi , nu-i asa? Personal,nu cred ca PP-DD , sa aiba atata forta sa-i inlature si mai ales,sa modernizeze sistemul. Cu toate acestea,la acest partid,sunt si oameni valorosi,cu valoare intelectuala ridicata si care de 22 de ani traiesc in economia de piata. Veti observa , ca sunt indivizi care se regasesc in conducerile locale,dar au trait si muncit in Germania,USA,Franta,Danemarca,Suedia,care mananca modernizare de societate pe paine. Pe de alta parte,ce vedeti modern la C.Popa,Bolojan,Seremi,Kiss,Puia,Matei,Draghici,Mang si lista poate continua ....
Postat 01 Aprilie 2012, 13:46 de jean
CEVA CIUDAT
Toata lumea vorbeste - si de bine si de rau - despre PPDD, mie mi se par ciudate doua lucruri: 1. de ce Dan Diaconescu nu este membru PPDD? el asa sustine..... 2. Ce e cu scandalul asta cu Lascau? De ce a fost schimbata Irina Maries cu Lascau? Nu vi se pare ceva ciudat?
Postat 01 Aprilie 2012, 07:18 de Vasi
subscriu la ,,independent''
Nemernici toti acei ce cred ca le apartine totul.Parerile,opiniile sunt diverse si mai ales ,nu exista stipulata nicaieri obligativitatea impartasirii lor. Curentul populist apare atunci cand societatile sunt in criza.Cine este copartas la crrza din Romania? Politicienii !!!Ei s-au imbogatit,in detrimentul majoritatii zdrobitoare a populatiei,care a saracit si traieste la limita saraciei. Toti activistii ce scrieti pe aici,doriti de fapt binele vostru,personal....amaratilor. pdl,psd,pc,pnl,udmr....va pot oferi ce v-au dat si pana acum....,, o clanta''....astialalti....vom vedea?!....Oricum,toti sunt dezamagirea unui popor care vesnic a votat manat de mici,bere,galeti si tricouri...
Postat 31 Martie 2012, 16:55 de a@a@
DEMOCRATIE
Nu ma banuitzi nici o clipa de partizanat politic,dar pricepetzi toti cei ce sunteti partizani ai usl,pdl,pc,png ,udmr....ca nu existatzi numai voi.Mai intzelegetzi ca ,daca pretindetzi ca democratia este numai a voastra....nu stitzi nimic din ceea ce totzi propovaduitzi . Din toate sagetzile voastre otravite ,reiese clar,faptul ca totul trebuie sa fie la picioarele voastre. Si pp-dd,are,asa cum este firesc,segmentul de populatzie , care are dreptul la optziune. Este inutil sa va opunetzi cu atata inversunare,toata lumea are loc sub soare. Cat despre activistii partidelor pe care le servitzi voi ....nu sunt cu nimic diferitzi fatza de ai pp-dd. Popa ,Bolojan,Seremi,Matei,Mang,Draghici,Bodea....vi se par dumnezei?Sunt doar niste parvenitzi, care lupta de 22 de ani...pentru binele lor,personal. Asa sa le ajute Dumnezeu,pre cum fac....
Postat 31 Martie 2012, 16:43 de independent
Bafta PP-DD
Doresc mult succes celor de la PP-DD Bihor... eu ii sustin
Postat 31 Martie 2012, 16:41 de Vasile
timp mort a demonstrat ce poate :))
PSD castiga :)) ei conduc si vor conduce de la revolutie :)
Postat 31 Martie 2012, 15:04 de timp mort
De rasul lumii!
PP-DD, PNG, PRM= Diaconescu, Becali, Vadim=Viitorul luminos al Romaniei. Ce-am fost si ce-am ajuns! Din oameni de nimic, am ajuns de rasul lumii. Sa ne fie de bine, iar la alegeri sa ne folosim capul, nu dosul!
Postat 31 Martie 2012, 14:29 de SAFE
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON