URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Ianuarie 2012, 13:53

Popa îi răspunde lui Ghilea că nu a adus la proteste galeria FC Bihor şi îl acuză încă o dată de căpuşarea banilor publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În replică la acuza pe care prefectul Gavrilă Ghilea i-a adus-o marţi, cum că a încercat mobilizarea galeriei FC Bihor la protestele care au avut loc în Oradea la finele săptămânii trecute şi începutul acesteia, preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a ţinut să arate că prefectul se implică politic, copiiind modelul "politicii mincinoase" a Guvernului pe care îl reprezintă, deşi nu are căderea morală să dea nimănui lecţii.

"Gregarul" şi gara

"Mi se pare că politica din Bihor, a cărui placă turnantă este domnul Ghilea, se îndreaptă spre o latură suburbană şi gregară, şi vă rog să-i spuneţi că termenul ăsta nu are nicio legătură cu vreo gară", l-a ironizat Popa pe Ghilea, într-o conferinţă de presă desfăşuratră miercuri la sediul PNL Bihor.

"Nu cred că un asemenea personaj trebuie să dea tonul în politica din Bihor. Eu până acum n-am mai avut niciodată de-a face cu o politică a minciunii, a SF-ului şi a cailor verzi pe pereţi, în baza căreia un politician să facă asemenea fabulaţii în faţa presei. Este o jignire pentru mass-media să stea de vorbă cu un personaj atât de gregar", a spus Popa despre Ghilea.

Senatorul a reluat, pe scurt, vechea acuzaţie la adresa prefectului, conform căreia acesta nu este interesat de dezvoltarea judeţului prin proiecte pentru care să determine Guvernul să aloce fonduri pentru proiectele din Bihor, fiind preocupat însă ca Executivul să aloce bani pentru lucrările pe care firma la care este acţionar majoritar, Construcţii Bihor, le execută în baza unor contracte încheiate cu diverse instituţii ale statului.

"Să mai stea (n.r. - prefectul) de vorbă cu oamenii din judeţ, care până una-alta îşi leagă speranţele de noi, pentru că noi am dovedit că încercăm să facem politică pentru bihoreni, nu căpuşând banii publici din Bihor, aşa cum personajul despre care vorbim azi practică la modul curent, îmbuibându-se şi dându-ne lecţii din gipanele domniei sale", a spus Popa.

Protestatar pe cont propriu

În ce priveşte concret acuza că ar fi încercat să adune suporterii FC Bihor la proteste, liderul liberal a dezminţit-o categoric, specificând că - deşi "ţine" cu clubul-fanion al judeţului - nu a făcut acest lucru, ci a participat la manifestaţiile de sâmbătă şi de luni din centrul oraşului doar ca "persoană fizică". "Cred că odată cu jignirile aduse mie, au fost aduse jigniri tuturor suporterilor FC Bihor", a spus Popa, adăugând că, din acest motiv, cere scuze galeriei în locul prefectului.

Preşedintele PNL Bihor spune că a fost prezent la manifestaţia de sâmbătă de la ora 14 pentru că a aflat de pe Facebook, şi - chiar dacă avea programată la aceeaşi oră o întrunire la Marghita - a amânat-o pentru că s-a simţit "dator" să-şi exprime solidaritatea cu doctorul Raed Arafat. "M-am simţit dator să stau lângă cauza SMURD, mai ales că în timpul guvernării PNL a fost dezvoltat acest serviciu, iar programul de înnoire a ambulanţelor a fost un program naţional. Un om ca Arafat merita să fie cineva umăr la umăr alături", a spus Cornel Popa.

De asemenea, şeful PNL Bihor a afirmat că la celălalt miting, de luni, când a fost văzut de prefect care trecea cu maşina prin centrul oraşului, a participat exclusiv ca un cetăţean de rând, motiv pentru care de altfel a şi refuzat să dea declaraţii la faţa locului. "Mă îndreptam spre simpozionul organizat luni seară la Biblioteca Judeţeană, de la ora 19, şi am stat cam 15-20 de minute, dar am spus că nu eram acolo ca politician, ci ca cetăţean, şi am refuzat să fac declaraţii pentru presă", a explicat senatorul liberal.

În fine, Popa a afirmat că dacă ar fi vrut să implice membrii PNL sau alţi simpatizanţi în proteste, în mod sigur ar fi scos în stradă mai multe persoane. "Păi, fraţilor, credeţi că PNL Bihor aduce în stradă numai 25-30 de oameni ?", a încheiat, retoric, Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
ha ha
fix Popa comenteaza despre cum se capuseaza banii in bihor de catre Ghilea. Pai daca retin bine, nu este mai mult de o luna, maxim doua, de cand tocmai consiliul local Oradea, i-a dat o lucrare de nu stiu cate milioane de euro. Oare cine are majoritate in CLO????
Postat 19 Ianuarie 2012, 09:07 de bogdan
luceafarul
domnul popa a adus galeria luceafarului lotus la miting nu a lui fc bihor.sa iesim maine toti suporterii judetului la prefectura la ora 16
Postat 18 Ianuarie 2012, 21:30 de emil
"Fiecare primeste ce merita"
De unde o fi scos Ghilea minciunile cu FC BIHOR ???? FC BIHOR din pacate nu are o galerie inregistrata. Pe de alta parte e mi nunat fiindca tot Bihorul este suporter FC BIHOR.
Postat 18 Ianuarie 2012, 19:34 de microsoft
Atitudine pe masura
Bravo domnule Popa! Ghilea e un mincinos si un prefacut ! De ce nu sat in banca lui cat o mai are si iese ca prostalau cu declaratii cand tara vrea schimbarea
Postat 18 Ianuarie 2012, 16:44 de adi
Haida de
Nu e Ghilea un model dar ghici cine-l critica? Ma lua cu scarba.....
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:37 de soso
Dedublare?
Domnul senator Cornel Popa e usor inconsecvent cand afirma ca in"calitate de cetatean" a trecut pe langa un eveniment.Calitatea de senator nu-i un pardesiu pe care-l dai jos cand ai pofta.Imunitatea parlamentara "functioneaza" pe toata durata mandatului,iar mandatul nu se intrerupe nici cand mandatatul doarme.E alta poveste daca mandatatul vorbeste treaz asa cum altii o fac in somn...In cazul de fata nici evenimentul nu-i eveniment,nici senatorul nu-i senator.Unele lucruri par a fi ,dar nu-s; altele sunt -dar nici macar nu par a fi....S-au montat oglinzi buclucase-n urbe si n-am observat ?
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:29 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON