URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
24 Iulie 2012, 19:28

Ponta dă CET-ul II oraşului şi trimite bani pentru pasajele supraterane

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sosit marţi după amiază la Oradea, premierul Victor Ponta a declarat, la Aeroport, că a zăbovit mai mult pe pista de aterizare pentru că a discutat cu primarul Ilie Bolojan şi cu prefectul Claudiu Pop, respectiv cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Kiss, vorbind cu ei despre "cele trei proiecte prioritare pentru Oradea": modernizarea Aeroportului, şoseaua de centură şi CET-ul dezafectat.

Ponta a plecat apoi la sensul giratoriu care leagă Calea Aradului de şoseaua de centură şi unde municipalitatea va construi unul dintre cele două pasaje supraetajate pentru care primăria a primit recent aprobare.

"Toate cele trei proiecte pe care mi le-a prezentat şi domnul primar şi conducerea Consiliului Judeţean cred că sunt proiecte importante pentru oraş şi pentru zonă, şi atunci trebuie sprijinite. Ministrul Transporturilor de aceea a fost cu mine, să vedem cum facem finanţarea pentru Aeroport. Ceea ce putem să facem fără bani este să dăm acel CET (CET II - n.r.) dezafectat, şi vi-l dăm cu mare drag, fiindcă aici sunt oameni gospodari şi pot să îl administreze mult mai bine decât ministerul de la Bucureşti, şi trei - pentru pasaj (pasajul suprateran care se va construi peste sensul giratoriu din calea Aradului - n.r.) să dăm nişte avansuri să se facă licitaţie, după care în 2013 să asigurăm şi finanţarea", a declarat Ponta.

După ce a studiat planul şoselei de centură, executată de firma Selina, Ponta urma să meargă să vadă zona CET II, aflat în subordinea Ministerului Economiei, dar, pentru că şi aşa era în întârziere, a renunţat la vizită. "M-aţi convins", a spus el, după care a urcat în maşină şi a demarat spre Primăria Oradea, pentru a se întâlni cu activişti USL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Oradea
iN SFARSIT SE MAI REZOLVA CEVA, PUTIN CAT DE PUTIN.
Postat 25 Iulie 2012, 13:58 de Bravo
Pasaje
Sensurile giratorii nu dispar, Pasajele vor trece peste ele, din directia-vest-est sau invers. Aeroportul n-a primit aprobarea pentru finantare din fonduri UE. Au fost sforaituri de campanie electorala. Nici n-avea de unde; fondurile UE pentru modernizarea infrastructurii aeriene s-au epuizat. Vechea conducere a CJ nu s-a sinchisit sa scrie proiecte. Putem astepta urmatorul exercitiu bugetar incepand cu 2014.
Postat 25 Iulie 2012, 10:35 de Forlany
ati vazut bine
a promit si va face!!!.. mergeti la vot fraierilor
Postat 25 Iulie 2012, 10:30 de mihai
BOICOT LA VOT !
Da Ponta pe dra**... De unde sa mai dai cand cheltui toti banii pe campanii electorale si organizat de alegeri de dragul lui Crin? PS: NU LEGITIMEZ LOVITURA DE STAT ! NU MERG LA VOT !
Postat 25 Iulie 2012, 09:26 de cineva
USL
de la un plagiator si un micinos notoriu ne putem astepta la orice promisiune
Postat 24 Iulie 2012, 23:05 de Oradean
Amatorismul triumfal
1). Şi, atunci dispare, la centură, sensul giratoriu în care s-au băgat bani cu ghiotura, fără rost, pentru că nu era bun de la început? Şi cine plăteşte paguba unui giratoriu care a apărut acum trei ani şi dispare mâine? 2). Dacă tot s-a contractat deja finanţarea modernizării aeroportului, votată de consiliul judeţean cu două luni înainte de alegerile locale, despre ce bani e vorba? Că se face din bani europeni, sau s-a răzgândit Europa şi vine la înlocuire Guvernul RO? 3). Dezafectarea CET II, de care au mai încercat să scape şi vreo 4-5 guverne anterioare, dacă tot e mai mare decât valoarea terenului aferent chiar, ca lucrare investiţională, e să nu mai auzim de treaba asta, sau e la cererea mai multor "inteligenţi" din eficienta politică economică locală? Ponta e "subţire" de felul lui, atunci când spune toate aceste trăsnăi, sau a fost sfătuit "de bine" de un fost edil, ajuns secretar executiv la partidul Iliescu-Năstase-Mitrea-Hrebenciuc-Ponta-etc, etc, etc ... Mang???
Postat 24 Iulie 2012, 20:36 de Carp III
poanta saptamani
ziua si promisiunea,minutul si minciuna,voi chiar credeti ca va credem usleilor?la cate ati promis pana acum de cand sunteti pe la mitinguri ati ramane cu visteria goala si dator vanduti celor carora le-ati promis pe o mie de ani,cetul ala o sa-l ia bolojan nu ca vrea ponta ci ca asa stau lucruriile,din timp sa tot luptat bolojan pt. cet,acum vi tu si iti asumi meritele unei munci facute de altul? mda inteleg acum de ce iti zicea europa dottore pLagiatoru
Postat 24 Iulie 2012, 20:05 de gigel
poanta saptamani
ziua si promisiunea,minutul si minciuna,voi chiar credeti ca va credem usleilor?la cate ati promis pana acum de cand sunteti pe la mitinguri ati ramane cu visteria goala si dator vanduti celor carora le-ati promis pe o mie de ani,cetul ala o sa-l ia bolojan nu ca vrea ponta ci ca asa stau lucruriile,din timp sa tot luptat bolojan pt. cet,acum vi tu si iti asumi meritele unei munci facute de altul? mda inteleg acum de ce iti zicea europa dottore pagiatore.
Postat 24 Iulie 2012, 20:03 de gigel
Vorbe...
Nu-l doare gura sa promita. Pana nu vad, nu cred nimic... Au mai zis multi, multe...si tot vorbe au ramas. De promisiuni ne este plin podul.
Postat 24 Iulie 2012, 19:57 de Brutaria
PO-a-NTA da ???? Ce da ?
Cate minciuni ! PO-a-NTA da !!????? Terenul de sub cladiri este in proprietatea orasului asa ca nu are ce sa dea ! Da niste relicve de cladiri pe care le-a lasat colegul lui de partid FILP PSD-istul cel cinstit !!! Cat despre pasaje sunt din fonduri europene asa ca el da ...... minciuni !!!! Un micinos urmas a lui Iliescu KGB nu stie decat ca copyeze si sa minteasca !!!
Postat 24 Iulie 2012, 19:56 de s.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON