Astfel, pompierii bihoreni intervin acum în mediul urban în 9 minute, faţă de 18, cât dura până acum, iar în mediul rural în 17 minute faţă de 38.
Din banii europeni, ISU Crişana a cumpărat 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, o autospecială de descarcerări grele, 3 ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare, în valoare totală de peste 7,6 milioane lei.
"Comparativ, suntem la acelaşi nivel cu Germania sau Marea Britanie. Însă parcul nostru, ca şi al lor, de altfel, e compus şi din echipamente vechi de 30 de ani, a căror înlocuire trebuie să o avem în vedere", a declarat, luni, maiorul Sorin Caba, precizând că aproximativ 60% din autospecialele ISU Crişana sunt învechite. Şeful CJ Bihor a garantat, însă, că va căuta soluţii ca ISU Crişana să îşi cumpere şi alte noi utilaje.
În prezent, o autospecială de intervenţie la incendii deserveşte 18.151 de bihoreni, una pentru descarcerări grele 275.898 de locuitori, una de prim-ajutor 68.974 de locuitori, iar una de reanimare 459.830 de persoane.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.