URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 16 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iulie 2013, 12:40

Pompierii bihoreni, primii în ţară la descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni s-au dovedit cei mai buni la etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, desfăşurată luni, la Bistriţa, în organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ.

Competiţia a reunit la start echipele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Bihor, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, iar pe parcursul acesteia participanţii au avut de gestionat situaţii dificile în caz de accidente.

"Scopul acestei întreceri a fost acela de a îmbunătăţi pregătirea în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi de a identifica şi de a face schimb de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere", arată un comunicat transmis de ISU.

Dacă în prima etapă a concursului, desfăşurată până la ora 15, au concurat toate cele 12 echipaje înscrise în concurs (câte 6 la fiecare probă), în cea de-a doua etapă au intrat doar 6, adică cele mai pregătite trei echipe de la fiecare probă: I.S.U.J. Satu Mare, I.S.U.J. Bihor şi I.S.U.J Cluj la proba "Descarcerarea din vehicule", iar I.S.U.J Bistriţa - Năsăud, I.S.U.J. Sălaj şi I.S.U.J. Bihor la proba "Acordarea primului ajutor calificat".

În a doua parte a concursului, probele au fost mult mai complexe, însă cele două echipe ale ISU Bihor s-au clasat pe primul loc, atât la proba de descarcerare din vehicule (Locul II - Satu Mare, iar locul III - Cluj), cât şi la cea privind acordarea primului ajutor calificat (locul II Sălaj, locul III - Bistriţa Năsăud).

"Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", constituit din subofiţeri foarte bine pregătiţi, atât instructori cât şi componenţi ai echipajelor medicale şi de descarcerare din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Oradea, a fost următorul: plt.maj. Todea Marius (şef de lot şi evaluator), plt.adj.şef Gyori Liviu, plt.adj.Szabo Tiberiu, plt.maj. Cser Jozsef, plt. Popa Daniel, plt. Kiss Mihaly, plt. Gyori Olimpiu", mai arată comunicatul ISU.

Competiţia s-a finalizat cu festivitatea de premiere, unde cele mai bune echipe, respectiv cei mai buni concurenţi au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe.

Astfel, ambele echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor s-au calificat la etapa naţională a acestor concursuri, ce se va desfăşura în Târgu Mureş, în luna septembrie a acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7329 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON