Potrivit locotenentului Sorin Lupşa, autospeciala este de capacitate medie, putând transporta 3.500 de litri de apă. De asemenea, are toate ustensilele necesare salvatorilor pentru descarcerare, scară pentru lucru la înălţime şi a venit dotată şi cu un punct medical avansat, adică un cort medical echipat cu toate cele necesare pentru triajul victimelor şi acordarea primului ajutor. "Permite asistarea concomitentă a 10-15 victime. În interior pot fi realizate şi proceduri mai mult sau mai puţin avansate", a explicat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.
Prezentarea autospecialei în valoare de peste 930.000 de lei s-a făcut în prezenţa şefului Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi a prefectului Claudiu Pop. Noul utilaj a fost repartizat Grupului 2 Marghita din cadrul ISU Crişana, ceea ce înseamnă că va deservi cele 4 subunităţi de la nordul Oradiei.
Proiectul prin care ISU Crişana a primit această autospecială a demarat în 2010, iar de atunci până în prezent inspectoratul bihorean a primit 11 autospeciale. Anul viitor, în cadrul aceluiaşi proiect, Inspectoratului i se va aloca o autospecială de lucru cu apă şi spumă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.