URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Octombrie 2013, 15:26

Poliţistul din Valea lui Mihai prins cu şpagă a fost trimis în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus trimiterea în judecată a poliţistului arestat sâmbăta trecută pentru trafic de influenţă.

Aşa cum BIHOREAUL a mai scris, vineri seară, Mihai Dan Pantea, agent şef principal în cadrul Poliţiei Valea lui Mihai, a fost prins în flagrant cu 400 de euro ceruţi de la un şofer din Sălaj, cercetat pentru infracţiuni la Codul Rutier, căruia i-a promis în schimb că va interveni pe lângă un procuror pentru a-i obţine o soluţie favorabilă în dosar.

Denunţătorul său fusese prins la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare expirate şi era anchetat de către procuroarea Marinela Ciupergher de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub acuzaţia de conducere a unui autoturism cu numere de înmatriculare neconforme.

Pentru fapta respectivă, conform uzanţelor din Parchetele bihorene, procurorii dispun soluţii de scoatere de sub urmărire penală, cu amenzi administrative şi suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de 3 luni.

Convins că sălăjanul nu este la curent cu această practică, poliţistul l-a chemat la pentru audieri, iar în timpul discuţiilor s-a oferit să-i rezolve el soluţia respectivă. Însă, imediat după discuţie, bărbatul s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor ca să-l denunţe.

Poliţistul şi-a recunoscut vina iar vineri seară a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce, sâmbătă, Tribunalul Bihor a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 10 zile, măsură care a fost menţinută până în prezent.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
confiscarea averii
dar de confiscarea averii pe care nu o poate dovedi ce se poate spune ? Cred ca asta ar fi cea mai buna metoda pentru a reduce acest cerc vicios . In anii 2000-2002 astia aveau cele mai tari masini din judet . Din ce bani ?
Postat 17 Octombrie 2013, 09:21 de tinu
SI AIA DE LA ARR SE RUP IN SPAGI !!
Si aia de la ARR se rup in spagi. Ia dute si cere acolo un pahar cu apa sa vezi ce te taxeaza. Iar daca le dai un telefon ori nu iti raspund ori te cheama la ei la mezat ! Pe telefon nu circula spaga. HAI LA NOI ,DRAGA ! CA TE INFORMAM NOI CAT II CEASU ! HAM ,HAM,HAM
Postat 16 Octombrie 2013, 21:09 de transportator
Asta e
Toate lumea știe ca Poliția rutieră e un cuib de corupție, dar dacă șefii lor spun ca nu, e nu si gata, adică ceea ce vedem toți, pietoni sau șoferi, nu e adevărat...mai schimbati si voi șefii de prin poliție ca prea se cred eterni, mai ales la pol rutieră.
Postat 16 Octombrie 2013, 18:34 de Chauffeur
No se poaaate
Nu cred in arestarile de luni, marți, miercuri, joi sau vineri seara! In IPJ Bihor nu exista corupție, am mai zis asta, adică am mai mâncat c..t.
Postat 16 Octombrie 2013, 17:21 de Khestor de militzie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON