URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
10 Ianuarie 2013, 11:16

Poliţistul care ar fi pretins sex şi şpagă pentru judecători a scăpat de arest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a respins, joi, propunerea de arestare preventivă formulată pe numele comisarului Florian Rob acuzat de trafic de influenţă, judecătorul Munteanu Traian considerând că solicitarea nu este întemeiată.

Magistratul a pronunţat soluţia în şedinţă publică, atrăgând totodată atenţia că aceasta nu este definitivă, Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea având posibilitatea să o atace prin recurs în termen de 24 de ore, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ofiţerul Florian Rob a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore sub suspiciuni de corupţie.

Acesta este anchetat de procurorii DNA pentru că ar fi pretins de la doi hoţi bani şi favoruri sexuale în numele şi beneficiul unor judecători de la Curtea de Apel Oradea, care ar fi urmat să le "rezolve" procesul.

Surse judiciare au declarat miercuri BIHOREANULUI că poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro, sumă care să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul, iar în numele celui de-al treilea a pretins ca fiica unuia dintre hoţi să se culce cu el.

Potrivit unui comunicat făcut public, miercuri, de Biroul de presă al DNA, faptele s-au petrecut în iarna anului 2011. "La sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012, inculpatul Rob Florian a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană. În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond", se specifică în comunicat.

Citeşte mai mult în materialul: Scandal în Poliţia Bihor: Un ofiţer a fost reţinut fiindcă a cerut sex şi şpagă în numele unor judecători

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
militieni corupti
AR TREBUI mers cu autocarele sa arestezi la militie,judecatorie,spitale,garda financiara ,nu ajung puscarile din romania pt ei .DAR cand se va termina odata smecheriile astea .
Postat 12 Ianuarie 2013, 22:32 de trebe sa dai
militianu suspect
bai papagalilor, care ii luati apararea \"suspectului\", probabil coleg de spaga de al vostru, stiti care e problema voastra? Nu se mai poate deosebi cine e infractorul si cine e militianul, sinteti atit de corupti incit s ar putea lua la alegere oricare militian, care la cel mai sumar control se va dovedi ca e murdar, minjit de spaga.... Ati transformat militia intr un SRL de incasat spaga de la infractorii pe care ii pastoriti si mai vreti sa fiti considerati suspecti?
Postat 12 Ianuarie 2013, 17:49 de garcea
unde sunt probele, flagrantul ?
sau va bazati doar pe spusele tiganilor ?
Postat 10 Ianuarie 2013, 15:58 de ?????
pentru eu
Iti multumesc pentru apreciere,i-ti doresc la fel!!! dar te fereasca Dumnrzeu ca sa ajungi la vorbele mele!
Postat 10 Ianuarie 2013, 15:23 de pavel
Dovezi??
Flagrantul a fost demonstrat sau exista doar afirmatii ale unui arestat????? Este vorba totusi de un poitist cu o anume experienta care nu cred ca s-ar fi incurcat cu un hot renumit .Personal nu cred ca suma de 1000 de euro ar fi induplecat un ofiter de politie sau un judecator (acestia avand salarii prea consistente ca sa se manjeasca)...
Postat 10 Ianuarie 2013, 15:12 de Oare?
pentru Pavel
Măi Pavel, manifeşti semne vizibile de retard mental. Împuşcă—te!
Postat 10 Ianuarie 2013, 14:37 de eu
Nu va bateti joc de Politisti
Nu va mai bateti joc de politisti .Le dati crezare la toti hoti si criminali care va fura ,in loc ca sa-i ajutam sai prinda si sa fie arestati ne este frica de umbra noastra.Vezi\\"romi(romini)din FRANTA ANGLIA OLANDA ITALIA SPANIA .Romani fiti mai uniti si nu le dati atita incredere tiganilor(romilor )FELICIT curtea de apel. PAVEL!
Postat 10 Ianuarie 2013, 14:05 de pavel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON