URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
29 Aprilie 2011, 12:38

Poliţiştii orădeni au distrus o reţea de traficanţi de droguri din Mureş (FOTO/VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, vineri, că trei tineri din judeţul Mureş au fost reţinuţi pentru 24 ore şi urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, iar alţi şase sunt cercetaţi în stare de libertate sub acuzaţia de constituire şi iniţiere a unui grup infracţional organizat şi aderarea la acest grup în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave, respectiv de trafic ilicit de droguri, comise în formă continuă.

Potrivit sursei citate, cele nouă persoane au fost ridicate, joi, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, în urma unei ample acţiuni organizată în judeţul Mureş şi coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea.

"Acţiunea  a avut ca scop destructurarea unei grupări de crimă organizată constituită din nouă persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 43 ani din Târgu Mureş şi s-a realizat în cooperare cu Serviciul Român de Informaţii Mureş, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul Poliţiei Bihor. Gruparea este suspectată că, în cursul lunii februarie 2010, a înfiinţat laboratoare în care a cultivat plante de cannabis pentru distribuire", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În cadrul descinderilor, poliţiştii antidrog au efectuat şase percheziţii domiciliare, atât la casele membrilor grupului cât şi la locaţiile închiriate de aceştia, toate pe raza judeţului Mureş, în timpul percheziţiilor fiind descoperite cele trei laboratoare, în două imobile din Târgu Mureş şi unul din localitatea Ogra.

"Laboratoarele erau amenajate în încăperi speciale. Aici s-au găsit culturi de plante de cannabis în diferite stadii de vegetaţie, în urma recoltării rezultând cantitatea de 62 de kilograme de cannabis. Totodată, au fost descoperite 260 de ghivece cu plante de cannabis, obiecte şi aparatură necesare cultivării cannabisului, respectiv tubulatură şi ventilatoare pentru aerisire, becuri de putere pentru iluminat şi încălzit, ghivece, aparate de măsurare a umidităţii, fertilizatori", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Drogurile cultivate în Mureş erau comercializate în mai multe localităţi din nord-vestul ţării, printre care şi Oradea.

Joi, la finalizarea acţiunii, nouă persoane au fost puse sub învinuire de procurorii DIICOT Oradea, dintre care trei au fost reţinute pentru 24 ore. Vineri, aceştia din urmă vor fi prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei nouă suspecţi riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 5 şi 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON