URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2010, 10:35

Poliţiştii către bihoreni: Gândiţi o campanie pentru respectul în trafic!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul "Respectul în trafic salvează vieţi!" se desfăşoară în perioada 8 mai - 31 iulie şi a fost lansat de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentanţii Şcolii West Auto, organizatorii făcând apel şi la creativitatea "civililor" participanţi la trafic, fie ca şoferi, fie ca pietoni.

"Programul, concretizat într-un concurs cu tematică rutieră, se adresează tuturor bihorenilor şi constă în elaborarea unui proiect pentru organizarea unei campanii de responsabilizare a societăţii civile pe teme de educaţie rutieră", explică într-un comunicat dat publicităţii marţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, inspectorul principal Alina Dinu.

Competitorii pot elabora proiecte pe teme precum viteza excesivă, traversarea prin locuri nepermise, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea de prioritate pietonilor, respectul între participanţii la trafic, folosirea centurii de siguranţă şi a echipamenului "hand-free". Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii din partea organizatorilor.

Pentru ca proiectul să fie eligibil, acesta trebuie să conţină un spot publicitar, o concepţie grafică pentru un autocolant cu o siglă reprezentativă şi un text pe o coală de format A5, o concepţie pentru un afiş în format A1 color, o concepţie pentru un pliant A5 color pe faţă şi pe verso, găsirea unei sigle reprezentative pentru tema propusă, dar şi menţionarea unor activităţi care ar trebui desfăşurate pentru promovarea proiectului.

Cei interesaţi pot găsi detalii despre concurs pe pagina de web a IPJ Bihor, http://bh.politiaromana.ro, dar şi la Şcoala West Auto, pe strada Primăriei numărul 23, sau la numerele de telefon 0259/448.844 şi 0746/972.623. Doritorii mai pot găsi informaţii despre concurs şi pe pagina de web www.nagyvarad.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
da asa da !
chestiunea este alta,noi suntem putini cei care respectam legiile,pe cand tot atia sunt si politisti,eu am gafat de cateva ori si era sa platesc pt. prostia si sa zicem naivitatea mea sau lipsa regulilor de circulatie mai rare pt. pietoni si mai dese pt vehicole intr-un oras,problema consta in multitudinea sau mai bine zi lipsa functionariilor care se afla in trafic,proiectele nu pot avea finalitate numai pe cateva artere pt. ca insuficienta politistilor activi reduce substantial orice promovare,un cadru legistlativ prost gandit duce si mai mult spre abateri grave si continuuante in cadrul celor "certati" cu legea,eu vreau suplimentarea politistilor din banii publici atat a vehicolelor cat si a personalului auxiliar,legiile sunt facute ori prost ori in beneficiul unor firme,se vede clar cazul radarelor,in rest va doresc sa gasiti proiect bune cu toate ca parerea mea este ca alea vor "muri"in fasa inainte sa fie publicate,legiile apara pe conducatorii pt. ca sunt o clasa de manevra in romania si teama de revolta lor e mare.
Postat 23 Iunie 2010, 13:25 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON