URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iunie 2010, 12:08

Poliţist de frontieră din Borş, arestat pentru că intermedia şpaga dintre contrabandiştii cu parfum şi vameşii unguri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adrian Marchiş a fost prezentat miercuri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Bucureşti, iar în urma audierilor, procurorii au emis pe numele lui un madat de reţinere pentru 24 de ore. Surse judiciare au declarat pentru BIHOREANUL că agentul este suspectat că ar fi intervenit pe lângă vameşi maghiari pentru a facilita trecerea transporturilor cu produse de contrabandă, vameşi care sunt cercetaţi în prezent de partea maghiară.

Joi, la cererea procurorilor DIICOT, agentul a fost arestat pentru 29 de zile, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, Dan Marcel, acesta va fi pus la dispoziţie până la finalizarea anchetei. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare, tot sub acuzaţia de complicitate şi pe numele lui Adrian Ţerban, inspector vamal în cadrul Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Sibiu, fost director adjunct al instituţiei.

Alte 17 persoane, printre care şi Gabriel Gocan, subofiţer bihorean în cadrul Postului de Poliţie Borş, au fost reţinute în luna martie, în acelaşi dosar, procurorii stabilind că gruparea se ocupa cu contrabanda de ţigări şi parfumuri contrafăcute prin folosirea la autoritatea vamală de documente nereale, ulterior bunurile fiind valorificate ilegal în ţară sau în străinătate.

La intrarea în ţară, mărfurile erau declarate în tranzit, formalităţile vamale fiind efectuate la un birou vamal de interior, unde erau prezentate documente ale unor societăţi comerciale tip fantomă, care figurau ca beneficiari ai importurilor. Mărfurile erau apoi depozitate în spaţii puse la dispoziţie de către alţi membri ai grupării.

Potrivit anchetatorilor, cercetările au pornit anul trecut, după ce Garda Financiară Sibiu a descoperit un tir încărcat cu peste 43.000 de flacoane de parfumuri contrafăcute, în declaraţia vamală de import figurând înscrise 420 de cartoane de manechine din plastic. În realitate erau parfumuri, aduse din China, ce purtau inscripţii ale unor firme de renume, cum sunt Jean Paul Gaultier şi Hugo Boss. Valoarea de piaţă a parfumurilor confiscate era de aproximativ 8.000.000 de euro, iar transportul nu a fost unul singular.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON