URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
20 Martie 2012, 13:48

PNL Oradea şi-a stabilit candidaţii la Consiliul Local. PSD-iştii, luna viitoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

10 actuali şi viitori

După ce conducerea centrală a USL a făcut publice, ieri, în mod oficial, candidaturile liberalilor Ilie Bolojan la Primăria Oradea şi Cornel Popa la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor - a venit şi rândul organizaţiei municipale Oradea a PNL să-şi desemneze reprezentanţii care vor concura pentru a deveni consilieri locali în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012.

Cei 10 liberali orădeni care au întrunit, luni seară, cele mai multe voturi din partea membrilor Biroului Politic Municipal sunt: inginerul Florica Cherecheş (în prezent viceprimar), avocaţii Ioan Cupşa şi Mircea Mălan, profesorul Daniel Negrean, medicul Sebastian Lascu, economiştii Camelia Dulcă şi Lucian Popa, juristul Dan Octavian, actorul Daniel Vulcu şi pensionarul Ioan Câmpan (fost şef al Poliţiei Bihor între 1997-1999 şi fost consilier al lui Ilie Bolojan în perioada în care acesta a fost prefect al judeţului Bihor, între 2005-2006).

Socoteli en detail

Contactat de BIHOREANUL şi întrebat care au fost criteriile în baza cărora s-a făcut selecţia liberalilor propuşi să candideze pe lista USL în Oradea, preşedintele organizaţiei municipale, Ilie Bolojan, a afirmat că la vot s-a ţinut cont de mai multe considerente, între care asigurarea continuităţii (pentru finalizarea proiectelor începute în oraş în perioada 2008-2012), asigurarea concurenţei în cadrul partidului, asigurarea pregătirii pe viitor a unei echipe care să fie competitivă şi în 2016, precum şi asigurarea reprezentării tuturor organizaţiilor şi categoriilor socio-profesionale.

"PNL Oradea a pornit de la premisa că este nevoie ca o parte din actualii consilieri să rămână pe liste, pentru a asigura continuitatea proiectelor începute, recunoscându-le în acest fel şi meritele din activitatea de până acum", a explicat primarul.

"Pe de altă parte, ca să menţinem o competiţie deschisă în partid, iar cei aflaţi în funcţii să nu se plafoneze, dar mai ales pentru a construi o echipă cu energii proaspete, o parte din candidaţi vor fi colegi mai puţin cunoscuţi opiniei publice din Oradea, dar care şi-au dovedit interesul pentru oraş. Am mai ţinut cont şi de nevoia de a reprezenta organizaţia de femei, căci 40% dintre membrii PNL Oradea sunt femei, respectiv organizaţiile de cartier, de tineret şi de, să zic aşa, pensionari, dar pensionari cât se poate de activi", a spus liderul organizaţiei municipale, Ilie Bolojan, ultima referire fiind făcută în legătură cu Ioan Câmpan.

Bolojan a mai afirmat că USL se aşteaptă ca de pe lista celor 27 de candidaţi la Consiliul Local să fie aleşi cel puţin primii 15, astfel că pe lângă cei 10 liberali mai sunt consideraţi eligibili şi 5 reprezentanţi ai PSD.

Claudiu Pop, candidat de viceprimar

În ce priveşte numele reprezentanţilor PSD Oradea pentru candidatura la Consiliul Municipal, acestea vor fi făcute publice abia luna viitoare, în prezent fiind anunţat un singur nume, mai precis al celui pe care organizaţia vrea să-l propună ca viitor viceprimar. Este vorba de liderul organizaţiei municipale PSD, Claudiu Pop, care va candida pe locul al doilea pe lista USL, după primarul liberal. "Motivul e simplu: domnul Pop este propunerea noastră pentru a ocupa poziţia de viceprimar după alegeri", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang.

"Lista USL pentru Oradea a fost negociată în felul următor: primii 15, pentru poziţiile pe care noi le estimăm ca fiind eligibile, vor fi 10 liberali şi 5 pesedişti. Ordinea pe listă, conform negocierii deja încheiate, este următoarea: pe primul loc va fi domnul primar Ilie Bolojan, pentru a trage lista USL, iar pe locul doi candidatul PSD pe care noi îl vrem să devină viceprimar. Pe locurile 3 şi 4 vor fi doi colegi de la PNL, iar pe 5 un candidat PSD, pe 6 şi 7 alţi doi reprezentanţi ai PNL, iar pe 8 unul al PSD şi tot aşa, până la poziţia 15. De la locul 16 până la 27, paritatea va fi egală, ordinea fiind un reprezentant al nostru, unul al liberalilor, şi tot aşa", a explicat Mang.

PSD în stand by

Mang a precizat că, spre deosebire de liberali, social-democraţii îi vor stabili pentru început doar pe cei 11 membri PSD care se vor regăsi pe lista de 27 de candidaţi ai USL Oradea, iar în aprilie va fi stabilită şi ordinea lor în prima jumătate a listei, adică cine vor fi cei 5 consideraţi eligibili care vor sta alături de cei 10 liberali eligibili.

"Noi vom stabili pentru început pe toţi cei 11 colegi din partid care vor fi pe lista de candidaţi ai USL, şi îi vom ţine pe o listă ordonată după criteriul alfabetic. Apoi, în luna aprilie, în funcţie de felul cum cei 11 se vor achita de sarcini şi de ideile pe care le au, vom stabili poziţia lor finală, adică cine intră pe cele 5 locuri eligibile care ne revin, respectiv cine va fi mai la coada listei", a explicat preşedintele PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
EROUL VOSTRU
Regele afaceriilor murdare protejat de PNL si PDSR al eroului vostru Bonica Cosmin din Haieu,Sinmartin,ce post de candidat iati oferit cadou ,asta ieste oglinda acestor partide.
Postat 05 Iunie 2012, 21:15 de Peter
Trezirea la realitate!
Candidatii propusi de PNL sunt umili servitori ai primarului Bolojan, mizandu-se, prea mult, pe votul politic. Nu sunt excluse surprizele, deoarece oradenii, in buna masura, sunt receptivi la calitatea viitorilor consilieri municipali. Daca neoprotestantii merg pe mana fratelui Tarle, iar romanii vor adormi in fata televizoarelor, putem consemna in premiera postdecembrista un primar maghiar ales prin vot popular majoritar. Oradeni, aveti de ales, mergeti la vot sau stati acasa si invatati,in particular, limba maghiara! Treziti-va la realitate, macar o data la 22 de ani1
Postat 21 Martie 2012, 21:03 de SAFE
Marele absent
De ce lipseste dl Carp de pe aceasta lista?Pe linga dansul toti ceilalti sunt niste ilustri anonimi.
Postat 21 Martie 2012, 20:16 de Andrei
alegeri
NU VOM VOTA INCONTINUARIE PE BOLOJAN SI MAFIOTUL LUI DE ANDRICA.SPERAM SA PIERDETI CU BRIO
Postat 21 Martie 2012, 14:17 de victoria
YES!
haide bolo!!!
Postat 21 Martie 2012, 10:40 de mariana
catindat fara coledzi
Sigur s-ar fi putut gasi oameni mai potriviti in PNL, insa "potrivelile" se pare ca se fac dupa criterii destul de ciudate si in partidul asta. Unu-i pensionar, alta-i pocaita, altu-i prietenul lui nu stiu care ... Criterii de competenta, obiective, nicidecum electorale sau de tintirea unor anumite segmente ale populatiei. S-a mai fript PNL-ul odata cu ferchesul de Tarle, mergand pe o astfel de abordare, dar vad ca insista....
Postat 21 Martie 2012, 10:25 de unu
candidati
voi vota cu bolojan dar pe chereches nu nu stiu cui i a picat cu tronc aceasta nulitate oportunista nimic nou o recomanda in aceasta postura vor pierde cei de la pnl
Postat 21 Martie 2012, 10:00 de rodica
VAI
Bolojan Chereches si Malan sunt OK! Ceilalti , discutabil! Dar Camelia Dulca de la Taxi? Cam slab la capitolul femei!Ce a fost bun s-a cam dus! Pacat ca nu sunt doua Lucia Varga! Cat despre Claudiu Pop.......Umplutura de la blat De care ne-am saturat!
Postat 20 Martie 2012, 20:25 de L M
Liberal fara liberali
Cu fiecare mandat care vine si trece fara rost, ne dam seama ca nivelul de profesionalism si intelect, de educatie si cultura, sau de prestanta si atitudine, este tot mai redus ... nu numai in Oradea ci in toata tara. Dar lista lui Bolojan pentru urmatorul sezon il descalifica total. O lista de persoane fara experienta in mare parte (un avocat si un doctor spre exemplu), de oportunisti necalificati pe de alta parte (Dan Octavian ca exemplu), de bolsevici impostori la coada listei (Ioan Campan spre exemplu). Este incredibila situatie in care vrem sa-l votam le Bolojan dar, cu lista propusa, va ramine cu putin sustinatori la vot. Asadar, Bolojan ca primar, dar lista liberalilor din sala mare la un nivel scazut. Vai de liberalismul local ... !?!
Postat 20 Martie 2012, 18:03 de Carp III
USL inseamna ACD-PSD,,gresesc cu ceva?
Sa modificat alianta, halalllll alianta, de ce nu spun cei de la PNL-PSD ca sint aliati si cu PC-UL. de fapt abia incepe o noua dictatura si a si aparut o victima fratele m-ai mic.
Postat 20 Martie 2012, 15:24 de USL??
ATENTIE
Alegerile nu vor avea loc in 10 IUNIE 2010 !!!!!!
Postat 20 Martie 2012, 14:18 de ORADEA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON