URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
07 Octombrie 2011, 12:56

PNL Bihor se gândeşte să-l dea afară pe Radu Ţîrle

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi seară, membrii Biroului Politic Teritorial al PNL Bihor au discutat retragerea sprijinului politic acordat preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, însă niciunul dintre liderii liberali nu au dorit să comenteze public acest subiect.

Se discută

Singurul reprezentant al PNL Bihor care a abordat chestiunea sancţionării lui Radu Ţîrle este deputatul Lucia Varga care, deşi nu a participat la reuniunea Biroului Politic Teritorial, totuşi a recunoscut existenţa "problemei Ţîrle". "Nu ştiu exact ce i s-a reproşat domnului Ţîrle, ştiu doar că s-a pus în discuţie retragerea sprijinului politic", a spus Lucia Varga într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Întrebată care sunt motivele în baza cărora PNL Bihor ia în calcul, practic, excluderea lui Ţîrle din partid, deputatul a afirmat că este vorba despre faptul că acesta nu s-ar fi dovedit eficient în conducerea Consiliului Judeţean, ceea ce i-a dezamăgit pe liberalii bihoreni, mai ales în comparaţie cu rezultatele obţinute de primarul Oradiei, Ilie Bolojan. "În municipiu se văd peste tot rezultate, dar în judeţ sunt lucruri pe care le-am fi vrut dinamizate", a spus Varga, adăugând că problema Ţîrle va fi dezbătută în cadrul Delegaţiei Permanente, singurul for în care, statutar, se poate hotărî adoptarea unei sancţiuni.

"Din câte ştiu, Delegaţia Permanentă încă nu a fost convocată", a mai precizat Lucia Varga.

Înapoi în PDL?

Neoficial, pe lângă ineficienţa manifestată la conducerea Consiliului Judeţean, liberalii îi impută lui Ţîrle şi faptul că ar negocia revenirea sa în PDL, tocmai pentru a candida la un nou mandat în fruntea CJ.

Radu Ţîrle a devenit membru al PNL Bihor în vara anului 2008, cu o lună înaintea alegerilor locale, unde a candidat la şefia Consiliului Judeţean, după ce fusese exclus din PDL în urma unui conflict cu fostul primar al Oradiei, Petru Filip. La acea vreme, Ţîrle era europarlamentar şi îşi dorea un nou mandat la Bruxelles, însă în ciuda promisiunii care îi fusese făcută, PDL l-a preferat pe Filip, care căuta o retragere onorabilă de la conducerea Primăriei Oradea.

Conflictul dintre cei doi a fost intens personalizat, după ce colegii din PDL i-au reproşat lui Ţîrle că a luat-o la Bruxelles, ca şefă de cabinet, pe propria soţie, acesta ripostând ulterior că Filip şi-a luat "amanta", pe fosta sa secretară de la Primărie.

Nici în PNL Ţîrle nu a dovedit mai multă disciplină. Pe motiv că la CJ ar fi luat decizii fără să consulte colegii de partid, el a rămas în 2009 fără funcţia de vicepreşedinte, dar şi-a recâştigat-o la alegerile interne de anul trecut. Ulterior, a renunţat la ea, motivând că nu are timp să se ocupe şi de administrarea judeţului, şi de politica de partid.

În mediul politic local circulă, de câteva săptămâni, informaţia potrivit căreia Ţîrle ar fi nemulţumit de faptul că nu i-a fost garantată candidatura la Parlamentul European şi că, din acest motiv, ar fi vrut să mai candideze la un nou mandat în fruntea CJ, dorinţă care însă i-a fost respinsă, deoarece din partea PNL Bihor va candida la această demnitate liderul organizaţiei judeţene, senatorul Cornel Popa.

Radu Ţîrle nu a putut fi contactat pentru a comenta eventuala retragere a sprijinului politic de către PNL Bihor, fiind plecat într-o deplasare în afara judeţului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
dar care e problema voastra
indiferent ce suntem evolutia este mama progresului, ce tot JUDECATI atata si o PROASTA are dreptul sa traisca dar un pastor! ce tot aveti care vrea il alege care nu isi exprima opinbia dar fara atac la persoana, oricum multumiti nu vom fi toti NICIODATA , roata se invarte ca si pamamantul :)) Doamne ca parca sunteti GAINI :))) SANATEA ii doresc , si voua fara sanatate ne chinuim cu voi:)))
Postat 10 Octombrie 2011, 08:46 de anka
Tirle si Joltea
Sa-si faca domnule cinstit un partid pocaiesc si sa candideze cat vor,e dreptul lor,dar sa nu infiltreze partidele romanesti ca infiltrate sunt ele destul!Inafara de a planta penticostali si penticostale peste tot pe unde a putut(CJ si unitati subordonate, inclusiv Spit jud) acest Tirle, a carui pregatire profesionala este medie si pe taram spiritual nu material, n-a facut nimic decat a contestat si s-a certat cu toata lumea..Macar de fratiorul lui mai mic de la Beius, Joltea, n-a auzit nimeni.
Postat 09 Octombrie 2011, 12:54 de Geo
rebel
ACEST DOMN TIRLE A AJUNS PRESEDINTELE CJ DATORITA LUI POPA,IAR ACUM II MUSCA MANA. ESTE PENIBIL CUM SE PLIMBA DE LA UN PARTID LA ALTUL PT. A-SI ATINGE SCOPUL. UN OPORTUNIST DE DOI BANI. PS NE ASTEPTAM SI DE LA "CELEBRUL",MAGNIFICUL SI INCONFUNDABILUL JOLTA (daca merge pe principala nu il cunoaste mai mult de 3 oameni) SA AIBA ACEASI ATITUDINE.
Postat 09 Octombrie 2011, 10:22 de sinmartin
vorbirea-n limbi
In sfirsit a reusit sa-si dea cineva seama,ca fratele nu-i locul lui aici.Eh pe vremea cind vorbeai in limbi la anvon,frate ce urlai in gura mare ???OOOO cine este miel in blana de lup,noi cei de pe strada sau tu cel de sus ???Poate ai uitat dar mai sunt in jurul tau" decizionari" de , jemul , Tau ,,,orcum ti-ai atins scopul biserici sub geamurile oamenilor,terenuri vilane rase (aca spatii verzii) dar betonate frumos si-n prejmuite precum peneteciarul ....Poate te ajuta el fratele Mudura ca si el e priceput in ala matrapazlicurilor,upsss defapt va pricepeti voi toti ...Eh uitasi vorba aia Nu-i facuta ne descoperita ,poate spun astia adevarul ,ca prea ai facut avere asa osor ,,,,tu care teveul era alui cornita ,moda la fel ,adica nu va faceti averi ??? Si descoperim ca in jobenul tau erau iepurasi...Nu te-a durut sufletul cind ai dat aprobari pe barba la diferite proiecte care ia-u lasat pe cetateni fara spatii verzi pomi si altele ,,,Sau aveai inpresia ca suntem la adunarea din velenta si vorbim toti in "limbi (stiu penticostali ce inseamna) sau la vriun lantul rugaciunilor,si vorbeste SATANA din dulap (care stii tu ce era upsss Tveul color )......am eu o vorba ,,,,,FESENEUL NO MU
Postat 09 Octombrie 2011, 09:24 de prorocul
Guvrrnul penticostalo-udemerist
Cornel Nistorescu foloseste,nu fara sens, expresia guvernul penticostalo-udemerist, referindu-se la actualul guvern roman,bine stiut fiind ca gruparea de la Arad de ,puternica emanatie neoprotestanta, are o mare influenta in cadrul guvernului.
Postat 08 Octombrie 2011, 11:56 de CN
Taranul pocait
Cea mai periculoasa tendinta a partidelor romanesti din ultimele 2 legislaturi este intoxicarea lor cu membri neoprotestanti ,care dupa ce-si vad sacii in caruta, nu mai sunt nici romani, nici democrati, nici liberali ci penticostali care-si vad de interesele lor proprii. Cine se incurca cu Tirle daca era un simplu ortodox, la pregatirea si talentul lui?
Postat 07 Octombrie 2011, 21:29 de Apostol
replica la anlfabetul cu n ick name-ul @pentru astia prosti
BAH asta cu nick name-ul @pentru astia prostianalfabetul soulii,invata sa scrii corect gramatical romaneste PeNaLule:))=))DA bah PeNaLule !Asta @pentru astia prosti,sunt un taran cu multa scoala,,destept ..taran borat ,un roman simplu cu nick name-ul Romanul Simplu si sa-ti fie rusine porcul dreacului ca batjocoresti un roman simplu patriot din ROMANIA,si ti-a fost frica sa-mi scii nick name-ul:))=)) @pentru astia prosti te-ai refulat cu injuraturi pe un roman simplu care a scris ADEVARUL si DREPTATEA faptelor,ce era acolo daca presedintele Consiliului Judetean PeNaLul Radu Tirle spunea un ,,Buna ziua ! (,taranii prosti)dar nu a zis nici macar atit,si chestia aceasta ma revoltat ,,protestantul drecului ne-a privit de sus pe taranii din piata Palota ,asemeni unui grof austro ungar pe iobagi transilvani.BAH asta cu nick name-ul@pentru astia prosti penalule ...EU @ROMANUL SIMPLU MA KAK PE CAPUL TAU SI PE STIINTA TA PENALULE ti-am scris cu majuscule ca sa intelegi ,bah intelectualul soulii data viitoare te trimit in originile materne si paterne PeNaLe ale tale ,te-a suparat adevarul si dreptatea faptelor scrise in comentariul meu nu-i asa? :)))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Octombrie 2011, 20:49 de Romanul Simplu
competenta
Pai mai Cris, nevasta ta desteapta, cu late in vant, angajata pe pile fara concurs la consiliul judetean stie sa faca ceva in afara sa duhaneasca in curtea institutiei ?Sau e angajata doar ca sa iti scrie tie articole si sa il ponegreasca pe cel care ii da o paine si nu tocmai neagra !
Postat 07 Octombrie 2011, 20:48 de gabrielieta
Oare?
Spune-mi tu cazuri dubioase in care a fost implicat?
Postat 07 Octombrie 2011, 18:33 de Obiectiv
@ pentru astia prosti
Zi-ne te rog 3 lucururi bune facute de Tarle de cand a ajuns presedinte
Postat 07 Octombrie 2011, 17:42 de @ pentru astia prost
pentru astia 3
bha voi astia 3 care ati scrisi primurile comenturi uitativa la voi cum aratati jigodi ordinare mai ales asta cu (replica la articol)cred ca tu esti un taran cretin care nu are un 1leu in buzunar si esti ofticat pe ceilalti care te ingroapa.da bha nasolu draacului de ce nu ai ajuns tu presedinte daca asa destept de crezi prostu dracului de taran borat.tu vb ca tarle ii penal da de ce nu esti tu in locu lui ca preseinte si senator si europarlamentar si ce o mai fost.in * mati de prost ca numa gura ii de tine taranu pulii sugemeai * cu mata aia oarba si nasola si familia ta de fututi.si uitata cate o facut tarle in 3 ani.astia nu or facut in 20 de ani cat o facut .RADU TIRLE IN 3 ANI.
Postat 07 Octombrie 2011, 17:23 de pentru astia prosti
pentru astia 3
bha voi astia 3 care ati scrisi primurile comenturi uitativa la voi cum aratati jigodi ordinare mai ales asta cu (replica la articol)cred ca tu esti un taran cretin care nu are un 1leu in buzunar si esti ofticat pe ceilalti care te ingroapa.da bha nasolu draacului de ce nu ai ajuns tu presedinte daca asa destept de crezi prostu dracului de taran borat.tu vb ca tarle ii penal da de ce nu esti tu in locu lui ca preseinte si senator si europarlamentar si ce o mai fost.in * mati de prost ca numa gura ii de tine taranu pulii sugemeai * cu mata aia oarba si nasola si familia ta de fututi.si uitata cate o facut tarle in 3 ani.astia nu or facut in 20 de ani cat o facut .RADU TIRLE IN 3 ANI.
Postat 07 Octombrie 2011, 17:23 de pentru astia prosti
RADU TIRLE
a pornit singur si lam votat,a intrat in pnl si sa facut cel mai mare h.... care te fute pe fata.daca pnl ul nu ii in stare numai de atita ,,,la anu precis ca nu va mai fii votat...de multi
Postat 07 Octombrie 2011, 17:09 de pip
replica la articol
Am mai scris aceste lucruri pe forumul ,,Ebihoreanu`` Inainte de alegerile prezidentiale din 2009 inainte de tirgul fermierilor cind protestantu cauta locatie pentru acel tirg si a gasit-o la ERA Shopig Park ,si atunci a fost presedintele Consiliu Judetean Bihor PeNaLul RaduTirle in Piata de cereale de la Palota,nu a zis catre nimeni nimic si se plimba ca si prostu-n tirg:))=))nici macar nu a salutat tarani bihorenii din piata Palota ,si 2 vorbe erau de ajuns,,Buna ziua`` dar prostu protestantu se plimba prin tirg :))=))Protestantu R Tmai vino dupa voturi la taranii bihoreni pe care nu-i saluti! Asa ca ..Iesi afara javra ordinara PeNaLa si poti sa treci la PDLde unde ai venit !:))=)).Dar ar fi o miscare penala ordinara,ca protestantul sa treaca la PDL sa incurce ploile lui Buldogu Blaga ,dar treaba lor de prostu lor ,ca si asa este al lor,al PeNaLilor,dar daca se va intoarce inapoi din PDL pe urma?Ca,,Puterea politica este cel mai perfid si al dreacului drog ,dar asta protestantu este versat cu deaste-a o mai gustat ,,droguri de astea politice `` acu este pe ,,etnobotanice bihorene pina la anu `` pe urma osa fie mai rau de el :))=)) .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Octombrie 2011, 14:55 de Romanul Simplu
tógyer
daca PNL ul era platit pentru as-i face rau nu ar fi reusit mai bine decat pri alegerea pa care au facut-o cu acest samurai de Vascau. cautati pe youtube ce vidour are te sperii, modul cum vorbeste....gesturile....de vnecrezut ca ne conduce judetul
Postat 07 Octombrie 2011, 14:49 de abramut
Agentia de intermediere neoprotestanta
Radu Tirle acest pastor de adunare din zona Vascaului, care ar fi ajuns cel mult mecanic la un IAS pe vremea lui Nea Nicu, a ajuns sa conduca acest judet ! Omul asta cand venea la Oradea acum 30 de ani nu stia bine sa gaseasca peronul din Autogara Velenta de la care pleca Cursa de Deva, iar azi vrea sa fie europarlamentar ! Singurul lui argument poate sa fie prezenta lui Jiji in aceiasi institutie ! Despre bun simt nu poate fi vorba in cazul unul fudul ca el !
Postat 07 Octombrie 2011, 13:48 de Popa Prostu'
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON