URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
10 Iulie 2012, 10:33

Petru Filip este noul preşedinte interimar al Senatului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Dezertat", în primăvară, în tabăra PSD, fostul primar al Oradiei şi fostul preşedinte al PDL Bihor, Petru Filip a primit, marţi, şi primul "cadou", fiind delegat de Crin Antonescu la preşedinţia Senatului. Filip, care este vicepreşedintele camerei, va fi şeful Senatului pe perioada în care Antonescu va fi preşedinte interimar.

El va asigura interimatul după ce Crin Antonescu preia preşedinţia ţării până la referendumul din 29 iulie.

Filip este vicepreşedintele Senatului din 2011. El urmează să conducă Senatul cel puţin până la începutul sesiunii parlamentare din această toamnă.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preia marţi cea mai înaltă funcţie în stat, după ce judecătorii Curţii Constituţionale au decis luni că suspendarea lui Traian Băsescu a fost constituţională.

Petru Filip a trecut la PSD pe 23 aprilie 2012, chiar în ziua în care Senatul, dominat de PSD, a adoptat modificările la Legea educaţiei, susţinută de el. De altfel, la sfârşitul lunii iunie, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale modificările propuse de FIlip şi şi de un alt parlamentar, Cătălin Croitoru, la Legea educaţiei, prin care fondatorii universităţilor particulare ar putea să pună mâna pe patrimoniul acestora. Modificările au fost propuse anul trecut, pe când Filip şi Croitoru erau membri PDL.

Politicianul şi-a caracterizat, la acea vreme, decizia, ca fiind una "personală". "Sunt hotărât să mai pot spune ceva în politica românească", a mai declarat acesta.

Înainte de această mutare, Filip a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Senatului. Petru Filip a fost primarul Oradiei între 1992 şi 1996, dar şi între 2000 şi 2007, an în care a ales să plece europarlamentar la Bruxelles.

În iunie 2012, Filip a fost votat secretar executiv pe probleme de administraţie al PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
plimbaretul?
Filip a dat dovada ca este un om fara coloana vertebrala, un las !
Postat 12 Iulie 2012, 07:46 de aaaa
Unde esti tu Tepes, Doamne?
"Unde esti,tu,Tepes,Doamne?/Ca punand mana pe ei;/Sa-i imparti in doua cete:IN ZMINTITI SI IN MISEI!" Doamne cata dreptate avea E minescu,Dar stiti ceva:Trebuiesc trasi in teapa,impreuna cu cohorta de valizatorilor Romaniei,si a doua cohorta:aceea a pupincuristilor,ca Doamne ,geme biata tara si, de acest gen de tradatori.
Postat 11 Iulie 2012, 15:35 de moromete
banditi
Va mai intrebati cum a ajuns aici? Pt. ca a tradat de azi toamna si si-a negociat tradarea pe bani grei. Sefii comunistitlor (a se citi psd) din Bihor l-au spalat de dosare si l-au luat de partea lor pt. ca acest nenorocit a platit bani grei si a stiut sa negocieze. Comunistii erau pe foame si le-a prins bine cateva sute de mii de euro. Cum credeti ca se face politica? Unul fura un oras intreg si face parte cu cei care in urma unei lovituri de stat ajung la putere. Asa a fost de 20 de ani in rahatul asta de tara. Credeti ca de maine va fi altfel? Nici vorba. Aceste gunoaie trebuie executate in public!
Postat 11 Iulie 2012, 09:54 de cu spaga
FILIP EXCROC SEF DE BIHOR
Cea mai mare gresala!Cel mai corupt oradean pus la carma de corectii astia! Si nu sunt PDL-ist. Bihorul care-l cunoaste ca pe un cal breaz s-a cam lamurit cu ce fel de oameni corecti promovati voi USL-istii Sa va fie rusine!!
Postat 11 Iulie 2012, 08:17 de Gelu
@ popru'
@popru' . ma faci sa rad cat da tantalau esti.Da cine puii mei te-o pus sa-l votezi pentru senatul Romaniei?Daca nu-l votai...pai vezi cat da tantalau esti .Au...cand te-ai dus la votare "t-ei fi-nfundat"prin vreo vagauna dea lui Filip ca "sa ai curaj" Asa ca ma "poporu'"ia fa matalita un mic efort:uitate in oglinda(daca ai,de nu aici ii curul meu-ma gasesti la Paleu),si dupa ce te-ai uitat la tine,scuipate intre ochi si dati o palma cu piciorul.Mei "poporu'"amu am dreptate ,no za ceva,ca doar nu ti-o sarit mustaru dajaba...prost cum esti,cu acte-n regula!Ca doara asa l-ati votat si pa chioru,si pa Tokes si l-ati lansat taman in Parlamentul Europe.Sa poata batjocori si mai bine Romania.Si te superi ca-ti zace lumea ca esti prost
Postat 11 Iulie 2012, 01:23 de moromete
profesionistul furtului
Mie scarbade PSD ca de PDL. Da tot mai sila mi de Filip Petru. Asa bine i-ar sta la puscarie si confiscat tot ce-a furat !!!!!
Postat 10 Iulie 2012, 23:22 de Firrezu
USL = o mare MIZERIE !
USL ( PSD+PNL) s-a umplut de toti hotii si traseistii si face acum pe salvatorul Romaniei . Transfugii politici care pana ieri erau in PDL acum sunt sfintii USL. USL = o mare mizerie patronata de criminalul KGB-ist Ilici !! FILIP are slase de hotie !!
Postat 10 Iulie 2012, 23:01 de s.
Sa fim corecti, daca se poate!
Place sau nu, Filip are clasa.
Postat 10 Iulie 2012, 22:37 de Apolitic.
WSM
Cum este posibil ca acest hotoman si traseist politic sa ajunga presedintele interimar!!!! rusineee !!! NE FACETI TARA DE RUSINE!!!
Postat 10 Iulie 2012, 20:38 de Andrei
@moromete
Bei moromete, nu poporu la pus pe penalu de filip în postul pe care îl ocupă acuma, ci adunătura de parlamentari care au o majoritate, constituită cu ajutorul traseiştilor politici de care abundă parlamentul. Da' nu ştiu ce te face pe tine să crezi că eşti aşa dăştept, că doar şi tu faci parte (din păcate) din acelaşi popor pe care îţi permiţi să-l faci prost. Prost eşti tu mă....... Despre Filip vreau doar să spun că sper să-l vedem pe la răcoare, da' nu cu Năstase la Rahova, ci poate chiar la Oradea, să fie mai aproape de casă...
Postat 10 Iulie 2012, 19:06 de poporu\'
pupincurist
principala si inegalabila calitate a lui filip e pupatul in cur..de aia nu are dosare..inca ..sper sa-i vina si lui randul ca pentru oradea a fost o frana eficace
Postat 10 Iulie 2012, 17:04 de acidutzu
pt._marian
marian, tu sau esti orb sau esti spalat pe creieri. Care valoare a dovedit petru filip? Tu ai fost in ultimii ani pe Corso, in Parcul 1 Decembrie etc. sa vezi lucrarile facute sub conducerea lui. De problema energetica a orasului s-a ocupat (nu intelege ca ii tin partea la Bolo dar macar asta s-a implicat sa rezolve o problema grava). Tu ai fost in Primarie vreodata pe vremea lui Filip sa iti scoti o simpla hartie? Care valoare? Valoarea de a sti sa iti urmaresti doar prorpiul interes si de a-i face pe fraieri sa creada in tine???
Postat 10 Iulie 2012, 15:19 de mircea
IN LOC DE PUSCARIE!:::
In loc sa fie in puscarie,presedintele senatului Romaniei....Parca,scria,odata,pe undeva:Schimbarea sefului,bucuria prostului...ca ,Doamne, prost poate fi poporul nost.
Postat 10 Iulie 2012, 15:19 de moromete
Nedumerire
Ce nu inteleg eu este ca Petru Filip a fost acuzat de multe printre care si ca si-a insusit spatiile comerciale din centru . Pai daca a facut-o . de ce nu are nici un proces pe numele lui ? Mie mi-e ca toate acestea au fost inventia presei si ca la fel ca in multe alte situatii , noi bihorenii am dat cu piciorul la un om care se dovedeste ca are valoare . Sa vedem daca poate fi acuzat de plagiat , masterate false etc. Pacat ca noi bihorenii nu stim sa apreciem oamenii ...
Postat 10 Iulie 2012, 14:30 de marian
s
oare cum a ajuns asa rapid in celalat partid la varf?! oricum de facut bine pt oradea nu va face nici de acolo cum nici de aici nu s-a vazut sa faca
Postat 10 Iulie 2012, 11:49 de as
Schimbarea regilor bucuria cui?!
O tara A-normala !! 1. PD poate fi fericit are un om sub acoperire la a doua functie in stat (daca pateste ceva dl. Crin!) 2. Pt. cei anti-Basescu (aici ma includ si eu) l-am schimbat pe Blaga (PD) cu cine?? Facand exceptie de proprietatile d-lui Filip (din Oradea, desigur) nu avem nici macar un bihorean pe post. Se poate mai rau?! Sau... toata lumea multumita!!! Ce mai vrea si Uniunea Europeana?!
Postat 10 Iulie 2012, 10:57 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON