URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2013, 19:04

Peste 70 de străzi în lucru! Firma Gavella va înlocui reţelele de azbest din centrul oraşului şi cartierul Ioşia

Centrul oraşului şi cartierul Ioşia se vor transforma în şantier. Compania de Apă Oradea a semnat săptămâna trecută cu firma Gavella contractul de execuţie pentru lucrările de înlocuire a reţelelor de azbest de pe 71 de străzi, a anunţat, miercuri, Primăria Oradea.

Potrivit contractului, valoarea lucrărilor se ridică la 19,2 milioane lei plus TVA, iar constructorul are la dispoziţie 28 de zile pentru mobilizarea organizării de şantier şi prezentarea programului de execuţie.

Lucrările vor demara cel mai târziu la începutul lunii august, iar termenul de predare este de 30 de luni de la data ordinului de începere.

"Lucrările erau prevăzute să înceapă anul trecut, dar au fost întârziate din cauza litigiilor dintre constructori. Este bine că încep, pentru că după înlocuirea reţelelor de azbest vom putea asfalta străzile nemodernizate din Ioşia şi zona centrală, unde avem nevoie de aceste investiţii", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Iniţial, lucrările de înlocuire a conductelor au fost câştigate de firma Hidroconstrucţia, dar licitaţia a fost contestată de firma Gavella, care a primit câştig de cauză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Printre străzile care vor intra în şantier se numără Teatrului, Moscovei, Parcul Traian, Aviatorilor, Calea Aradului, Piaţa Devei sau Meşteşugarilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Nivelul de grai
Pana unde poate merge servilismul Simai? "Lucrările erau prevăzute să înceapă anul trecut, dar au fost întârziate din cauza litigiilor dintre constructori."Boule! Constructorii au contestat decizia CAO! Minciuna si dezinformarea continua cand spui ca CNSC a dat castig de cauza pentru Gavella. FALS! Au ajuns la Curtea de Apel si la DNA pentru ca gavra a atribuit ilegal contractul firmei Hidroconstructia.
Postat 01 Iulie 2013, 16:04 de curiosul
@doru
Draga DORU, de ce nu esti la fel critic si cu SELINA, CIAC, SIMBAC, KEVIEP & co? Sau te cheama DAN DORU?
Postat 01 Iulie 2013, 15:48 de GETA
INLOCUIRE
CINEVA A PRIMIT MULTII BANII MITA PT.ATRIBUIREA ACESTUI CONTRACT PT GAVELA DE CE NU SE AUTOSESIZEAZA DNA
Postat 27 Iunie 2013, 14:28 de DORU
contract
cind o sa sparga strazile cu bicamerul montat pe buldoexcavator vor aparea crapaturi pe peretii caselor din zona lucrarilor,o sa distruga si mai mult centrul orasului,avem un viceprimar destept care aproba orice prostie dar distrugerea monumentelor istorice se pedepseste cu 3-5 inchisoare si nu amenda
Postat 27 Iunie 2013, 14:20 de mihai
mizerie si dezastru
Mizerabil!!!!!!!!!!!!!!!!niciodada nu o sa stim sa curatam in urma noastra,lucreaza mizerabil,lasa pietre si gropi in urma lor.Daca nu ii controlati la timp o sa distruga toate strazile.Lucreaza foarte neglijent ,utilaje invechite oameni murdari si lenesi sunt pe langa ele iar lucru deplorabil.Pacat ca este liber sa faci ce doresti cu spatiul public.Luati masuri si opriti la timp activitatea.......
Postat 27 Iunie 2013, 08:52 de oradean
ofof
pt lia. femeie, tu nu citesti articolu sau ai probleme de perceptie? : "constructorul are la dispoziţie 28 de zile pentru mobilizarea organizării de şantier şi prezentarea programului de execuţie" - tu ce intelegi de aici?!?!
Postat 27 Iunie 2013, 08:36 de io
STRAZII
DE CE NU SE ANUNTA CU DATA EXACTA CIND SE INCEP LUCRARILE PT. FIECARE STRADA SEPARAT,PLANURI DE LUCRARI SINT SECRETE?
Postat 26 Iunie 2013, 20:15 de LIA
inlocuire
FIRMA GAVELLA NU VA FINALIZA CELE 71 STRAZII IN 30 LUNI POATE IN 5 ANII SI NICI CERINTELE DIN CAIETELE DE SARCINII NU VOR FI EXECUTATE LA NIVELUL CERINTELOR.TOTI CETATENII SI PROPIETARII DE CASA DE PE STRAZILE UNDE SE VOR EXECUTA LUCRARILE SA ANUNTE PRIMARIA PT. ORICE NEREGULA SAU NERESPECTARE DE CONTRACT.
Postat 26 Iunie 2013, 20:10 de doru
plec din oradea
evident, ca sa sarbatorim, mai sumpim o data apa, canalizarea, etc
Postat 26 Iunie 2013, 20:03 de mine
O să fie gata spre finalul bugetului viitor al UE !?!
... ne mai vedem pe la 2020, cu ţevile bine îngropate, fără scurgeri şi cu pavajele refăcute la nivelul corespunzător şi calitatea cerută prin caietul de sarcini !?!
Postat 26 Iunie 2013, 19:49 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON