URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2013, 17:33

Peste 200 de vizitatori la Ziua Porţilor deschise la OTL. Copiii au fost încântaţi de laboratorul de mecatronică (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua Porţilor Deschise la OTL a adus în vizită la societatea de transport local în jur de 200 de persoane, a anunţat miercuri după amiază Carmen Tocuţ, purtătorul de cuvânt al societăţii.

"Cei interesaţi să ne trecă pragul au avut posibilitatea să viziteze incintele depoului de tramvaie, ale autobazei şi laboratorul de mecatronică. Au participat cadre didactice şi elevi de la şcolile gimnaziale nr. 11 şi Nicolae Bălcescu, de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, colegiile tehnice Traian Vuia şi Constantin Brâncuşi, cei mai tineri vizitatori fiind copii din Centrul de îngrijire de zi Oradea", a declarat Tocuţ.

Pe lângă informaţii tehnice privind parcul de tramvaie şi autobuze, micuţii au primit şi informaţii privind Săptămâna Europeană a Mobilităţii, în cadrul căreia s-a desfăşurat evenimentul.

"Punctul de atracţie, însă, nu doar pentru elevi, ci şi pentru cadrele didactice, l-a reprezentat strungul mobil din laboratorul de mecatronică. Pe de altă parte, cei care au dorit au avut parte de un "tur de curte" cu cele două autobuze, Volvo şi Solaris, pregătite pentru a fi vizitate", a mai arătat purtătorul de cuvânt al OTL.

Citiţi despre Săptămâna Mobilităţii, în articolul "O săptămână de transport responsabil în Oradea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Lauda cui?
Nu sunt Lucica, sunt Piroska si ma trezesc destul de dimineata la ora 5, am masina dar mai merg si cu mijloacele de transport in comun.Despre cei de la OTL nu am cuvinte de lauda ca tramvaistul ciarnau. Tramvaiele sunt vechi si murdare.Chiar si tramvaiele noi put, probabil ca nu s-au mai schimbat filtrele de la aerul conditionat, balustradele si manerele sunt unsuroase, controlorii sunt partinitori si aroganti, soferii injura pe ceilalti parteneri de trafic sau pe batranii si handicapatii care nu coboara destul de rapid, orarul e in functie de vacantele elevilor si nu in functie de necesitatile si ale altor categorii, zone intregi din oras nu sunt acoperite de nici un mijloc de locomotie in comun, harburile de tramvaie polueaza fonic cu zornaiala lor, biletele si abonamentele sunt cele mai scumpe din tara desi bihorenii sunt cei mai prost platiti, abonamentele trebuiesc validate numai la noi in Bihor ca sa aiba Czusi o statistica ca nu stie sa se uite probabil in calculator cate abonamente s-au facut...cam asta este OTL-ul din subordinea dezmustatitului si indiferentului Bolojan
Postat 19 Septembrie 2013, 16:56 de Piroska
lucica
Daca intirzii la serviciu , trezeste-te mai dimineata, sau ia-ti masina ! Despre cei de la O T L doar cuvinte de lauda!
Postat 19 Septembrie 2013, 14:11 de ciarnau
Mobilitate adeca sa mergi pe jos daca vrei sa nu intarzii la activitati
Numai pustimea mai poate fi fraierita de minunile tehnicii aduse de Czsusi.Oricum elevii, studentii si pensionarii sunt favorizatii OTL-ului si primesc abonamente mai apropiate de pretul lor real.Spre deosebire de oamenii muncii care platesc dublu si mai si muncesc sa intretina categoriile de trantori favorizate iar pe perioada de vara cand elevii sunt in vacanta au un asemenea orar a intarzie zilnic la serviciu.De ce nu s-a aratat si locul unde se spala tramvaiele daca exista un asemenea loc!
Postat 18 Septembrie 2013, 21:52 de Piroska
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON