URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2012, 11:22

Peste 18.000 de persoane în plus în Bihor pe listele de la referendum

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor a trimis sâmbătă Ministerului Administraţiei şi Internelor rezultatul verificărilor efectuate la nivel judeţului pentru actualizarea listelor electorale permanente de la 29 iulie, data desfăşurării referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

"În urma raportărilor trimise de toate primăriile din judeţ către Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, 18.170 de persoane de pe listele electorale permanente s-au regăsit în cele nouă puncte ale memorandumului trimis de Guvern pentru actualizarea listelor", a declarat pentru BIHOREANUL, prefectul Claudiu Pop.

Dintre cele peste 18.000 de persoane incluse greşit pe listele electorale, 14.895 au avut actele de identitate expirate, 2.119 au reşedinţa sau domiciliul în străinătate, 605 persoane erau decedate, iar 308 şi-au schimbat locuinţa fără radiere. Verificările au fost făcute de serviciile publice locale de evidenţă a populaţiei din cadrul fiecărei primării din Bihor. Datele centralizate din toate judeţele ţării vor fi trimise Curţii Constituţionale a României în vederea validării referendumului din 29 iulie.

Pe 9 august, Ministerul Administraţiei şi Internelor a trimis tuturor prefecturilor din ţară memorandumul cu măsurile ce trebuie luate în fiecare judeţ pentru actualizarea listelor electorale permanente. În fiecare judeţ s-au făcut verificări luând în considerare nouă categorii de persoane.

Este vorba despre persoanele care din anul 2002, adică de la rezultatele oficiale ale ultimului recensământ, fie au decedat, fie şi-au pierdut dreptul de a vota, au pierdut cetăţenia română ori au actele de identitate expirate şi nu au fost reînnoite, dar şi despre persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii de rezidenţă anterioară, cele care se identifică la un domiciliu într-un număr de imobil care nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi cu numărul de camere ale imobilului, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ ori pe cale administrativă şi persoanele cu reşedinţa/domiciliul în străinătate.

În Bihor, pe listele electorale permanente pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu au figurat 504.659 persoane. Din acest număr, un procent de 41,35% s-au prezentat la urne, adică 208.701 persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
?!
Daca imi expira buletinul/cartea de identitate, imi pierd dreptul de a vota ???? Poate imi pierd si cetatenia, adica imi pierd si ,,dreptul'' de a plati taxe unui Stat al carui cetatean nu mai sunt ????
Postat 20 August 2012, 15:32 de .
cine raspunde
si in puscarie cine intra cei care au refacut listele din pix acum sau cei care nu au facut inainte dar fiind aceleasi persoane oricum o invarti tot la zdup e locul lor
Postat 20 August 2012, 15:27 de pop
Mr
In plus fata de care liste ? Cele de dinainte de 29 iulie 2012 sau fata de cele "cosmetizate" de usl ? Asa cum ati pus titlul (voit ?) lasa loc de interpretari
Postat 20 August 2012, 14:12 de Athos
antiFrauda
Scoaterea de pe liste a cetăţenilor români cărora le-a expirat buletinul este ilegală, anticonstituţională. Expirarea buletinului nu înseamnă că persoana nu mai există, CNP-ul ei este acelaşi. De altfel, în baza de date identificarea se face dupa CNP.
Postat 20 August 2012, 13:25 de lulu
c.n.p.
sa inteleg ca daca ai cartea(buletinul)de identitate expirat nu mai existi?adica si c.n.p.-ul dispare asa in 'neant'?cei cu actele de identitate expirate,sunt 'fantome'dar care umbla pe strazi,mananca,platesc taxe(idiferent de care) si culmea mai si respira,c.n.p.-ul unei persoane este pe viata si se transcrie de pe actul de identitate expirat pe cel nou,nu inteleg de ce ii vor neaparat scosi din listele electorale cu toate ca sunt cetateni ai romaniei si traiesc printre noi,legea nu-i obliga sa voteze si totusi au dreptul la vot,daca 80% din populatia romaniei ar fi cu actele de identitate expirate?ar conta numai cei 20%sa fim seriosi!
Postat 20 August 2012, 12:15 de careva
vai de noi cu INFRACTORI in libertate!
am pierdut 8 ani dezvoltand ce ? incultura, nerespectarea legii si sa ti fie rusine ca faci vacante in ROMANIA !! dar ei incalca legea si fac bani murdar nu din munca cinstita ce ajutati de rude sa ascunda fapte penale!! ce am trait pana acum ?
Postat 20 August 2012, 11:53 de e trist!
vai de noi cu INFRACTORI in libertate!
avem PRIMARI care nu cunosc CODUL PENAL :))) este grav sa fi platit si sa dai date ERONATE :))) OAMENI NUMITI POLITIC dupa cati bani are in BUZUNAR si banii astia cine stie cu cati infractori in GRUP E FACUT :)) ca daca le ceri acte justificative :NU AM !!! dar am RUDA la GARDA, la JUDECATORIE ....... alta fapta PENALA !!! ei urla in gura marea ca au si au :FAPTE PENALE :))) PDL a distru orice urma de MORALITATE , rusinos si scandalos in acelasi timp!!
Postat 20 August 2012, 11:49 de e trist!
?
Si atunci vine intrebarea: cand s-a mintit? ACum? Sau inainte de referendum?
Postat 20 August 2012, 11:30 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON