URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
04 Iunie 2013, 09:52

Pensionarii care nu au legitimaţii de călătorie pe 2013 îşi vor face card electronic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Social Comunitară Oradea nu va mai prelua începând cu 3 iunie cererile pentru acordarea de legitimaţii de călătorie gratuite pentru pensionari şi alte persoane care beneficiază de gratuitate la transportul în comun.

Din această dată, persoanele din categoriile beneficiare se vor adresa direct societăţii OTL la punctele de informare din strada Atelierelor nr. 12 (la intrarea în Depou) şi strada Duiliu Zamfirescu nr. 3 (în incinta Companiei de Apă), de luni până vineri, între orele 8 şi 16, pentru eliberarea cardului electronic de călătorie, cu care vor putea circula tot gratuit.

Cei care, însă, au deja legitimaţii de călătorie de la ASCO, pot circula până la sfârşitul anului în curs, acestea având valabilitate până la 31 decembrie 2013, urmând ca operatorul de transport în comun să comunice perioada şi procedura de preschimbare a acestora în carduri electronice pentru anul viitor.

Prin "Regulamentul de acordare a facilităţilor la transportul public local de călători pentru categoriile de persoane beneficiare de pe raza municipiului Oradea", votat pe 30 mai în Consiliul Local, ASCO menţine gratuitatea la transportul local pentru pensionari (limită de vârstă, pensie anticipată parţial, pensie de invaliditate, pensie agricultor şi pensii militare), veterani şi văduve de război, deportaţi, victimele oprimării comuniste, deţinuţii politici strămutaţi sau persecutaţi din motive etnice sau politice, luptătorii pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, persoanele cu dizabilităţi, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoţitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat şi însoţitorii nevăzătorilor cu handicap grav şi personalele de vârsta a treia care au împlinit vârsta standard de pensionare, dar care nu au calitatea de pensionar şi nu au alte venituri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pensionari pusi pe drumuri
La centrul de Duiliu Zamfirescu unde am condus o vecina in varsta am constat ca pensionarii ce trebuiau sa-si ridice legitim. dupa 1 oct (azi 4 oct) vin cam degeaba , raspunsul este unul stas ,, nu sunt gata inca" bine ca i-au pus pe drumuri pe batrani , iar telefon de unde sa te informezi , nici vorba .... tanarul de la ghiseu nu stie nimic.... la depunerea actelor nu se da nici o cofirmare de depunere a actelor asa ca ce-i ratacit e bun pierdut... cineva : OTL- Primarie -Asco ,da putina dovada de neseriozitate ... Daca tot li s-au cerut nr. de telefon solicitantilor, care o fi fost scopul ? -sau dupa care 1 oct. o fi fost vorba ?
Postat 04 Octombrie 2013, 16:18 de Ovi
OTL - mai bine pe jos
LoL, imbecilii astia de la OTL vor ca si pensionarii sa isi valideze abonamentele. Hahaha. Pe de o parte e o idee buna, saracii batrani sigur o sa uite sa valideze, asa ca fiorosii controlori o sa aiba pe cine amenda pentru nevalidare. O metoda jalnica de a face rost de bani, dar asta e atat pot ei. Pe de alta parte, e evident locul pe care il ocupa confortul calatorilor in preocuparile sefilor de la OTL. O turma de pensionari umbland de colo colo prin autobuz tamvai etc. punandu-si ochelarii sa vada daca s-a validat, apoi cautandu-si loc, si asta la fiecare statie, asigurand distractia tuturor din acel mijloc de transport. Sa fie clar! NU am nimic cu pensionarii. Majoritatea au ajuns la pensie dupa ani de munca, si merita macar sa circule gratis, mai ales cei cu pensii mici. Problema mea e cu genialii de la OTL, care in ciuda parerilor exprimate de multi oameni pe nenumarate forumuri si nu numai, continua cu tampenia numita "validare abonament". Un simplu senzor optic la fiecare usa ar putea sa va informeze despre numarul de calatori, dar NU: de ce sa facem simplu cand se poate complicat!
Postat 04 Iunie 2013, 11:24 de Iar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON