URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Februarie 2012, 21:53

Pe minus 17 grade, o bună parte din oraş e fără apă caldă şi căldură, din cauza unei noi avarii CET

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În condiţiile în care termometrele arată afară minus 17 grade Celsius, societatea de termoficare a anunţat miercuri seară că orădenii de pe mai multe străzi din Rogerius şi Nufărul, dar şi locuitorii din Sânmartin şi Băile Felix, au rămas sau rămân fără apă caldă şi căldură, din cauza unei noi avarii produse la punctul termic 611, care a dat naştere la complicaţii.

"În ciuda tuturor eforturilor depuse pe parcursul zilei de azi (miercuri - n.r.), atât pentru deblocarea vanei tur de pe racordul termic primar la PT 611 precum şi pentru găsirea unei soluţii, cel puţin provizorii, pentru funcţionarea PT 611, acestea nu au dat rezultate. Mai mult, între timp au apărut şi alte neetanşeităţi pe acest racord care nu se pot elimina decât după închiderea lui, închidere devenită însă imposibilă, cu vana defectă", arată un comunicat al Electrocentrale.

Astfel, în cursul serii reprezentanţii CET au decis ca în această noapte să izoleze porţiunea din Magistrala nr. 1 care cuprinde racordul amintit, urmând ca în cursul zilei de joi să se înlocuiască vana defectă imediat ce vor fi întrunite condiţiile de lucru. Oprirea duce însă la întreruperea furnizării căldurii şi apei calde inclusiv de la punctele termice 119, 200, 218, 612 şi 613.

Potrivit comunicatului, sunt afectaţi sau vor fi afectaţi în primul rând consumatorii - inclusiv cei racordaţi prin puncte termice proprii - situaţi în cartierul Rogerius, de-a lungul bulevardului Dacia cu străzile adiacente, de la sensul giratoriu din dreptul str. Carpaţi până la Şcoala Generală "Dacia", precum şi cei din Sânmartin şi Băile Felix.

Totodată, din cauza secţionării Magistralei nr. 1 pentru efectuarea reparaţiei, şi la alte puncte termice situate pe malul drept al Crişului Repede, în continuarea bulevardului Dacia, Parcul Petofi, Piaţa Bucureşti, str. Republicii, Magheru, Parcul Brătianu, dar şi în zonele Dragoş Vodă, Nufărul 1+3 situate pe malul stâng, nu se va putea asigura debitul de agent termic primar pentru funcţionarea lor la întreaga capacitate.

"La aceste puncte termice se va opri apa caldă, urmând ca toată cantitatea de căldură se se direcţioneze cu precădere pentru prepararea agentului termic pentru încălzire. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor pentru disconfortul creat", mai arată comunicatul CET.

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al Electrocentrale Oradea a declarat pentru BIHOREANUL că activităţile de golire a Magistralei 1 şi înlocuire a vanei defecte au fost terminate joi, în jurul orei 12. "S-au terminat reparaţiile şi va începe reumplerea magistralei, care va dura aproximativ 4 ore, iar apoi va urma deschiderea acesteia la cele două capete pentru a permite trecerea agentului termic primar", a explicat Eustafie Ilisei.

Însă, căldura va ajunge în casele orădenilor mai târziu. "Cel mai probabil în oraş, agentul termic va ajunge până seara, dar în Sânmartin şi Băile Felix, din păcate, din cauza distanţei, căldura se va simţi doar noaptea", a mai precizat purtătorul de cuvânt al CET.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
CET-ul trebuie sa moara. Este mai mult decat ineficient. E o gaura neagra in buzunarele noastre
Anul trecut insusi Bolojan declara ca CET are pierderi de cca 80% in reteaua de distributie a agentului termic. Ce n-a spus este ca pierderile acestea totusi le plateste cineva. Ghiciti cine!? Oradenii, of course. Concluzie logica: ar trebui ieftinita gigacaloria cu 80%, sau subventionata de catre primarie in acelasi procent. Pana cand unii cu foloase, altii cu ponoase? Cu prilejul acestor zile geroase oradenii si-au dat seama ca avem caldura in calorifere doar cand temperaturile nu scad mult sub 0 grade. Adica platim si frigul din apartamente, asa cum platim si apa rece la pret de calda.
Postat 10 Februarie 2012, 14:51 de Pavel
cum sa nu
Sistemul este de toata groaza. Cand e frig nu dau caldura, iar cand e cald, ard caloriferele. Managementul e pe nicaieri. DAR banii stiu sa ceara. Ca bonus ar trebui ca pentru LUNA FEBRUARIE s anu se emita facturi, asta daca exista respect si bun simt. Sa nu mai vorbim de atitudinea pentru desapezire....sa-si cumpere RER utilaje....haha ....adik iar vor mari tarifele la salubrizare. NERUSINAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! NESIMTIREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
Postat 10 Februarie 2012, 13:45 de mihai
Fapte, nu vorbe
@gogu.: Cretinule care esti cretin in slujba Bolojanului. Ce treaba are primarul cu conductele de la cet? Intr-adevar niciuna de responsabilitate ci doar de profit. CET este subordonat Primariei. Tot asa cum RER a semnat cu Primaria contract de salubrizare+deszapezire. Si OTL-ul cu abonamentul unic obligatoriu pe toate liniile si bilete scumpite in 3 randuri in mandatul lui Bolojan tot de Primarie tine. Asa ca nu mai dezinforma, manipula, deturna discutia pe forumuri. Nu toti oradenii sunt prosti cum iti place sa crezi. Prostiti de Bolojan si camarila lui se poate. Dar se desteapta ei incet, incet vazand faptele, vorbele nemaiavand efect.
Postat 10 Februarie 2012, 09:11 de Zoom
Demisia
Primarul nu poate sa-si dea demisia acum, in perioada care urmeaza pana la alegeri se vor da cele mai mari tunuri, acum se vor imbogatii alesii ca sa poata pleca apoi fara sai doara nici macar in c-r. Gunoaielor.
Postat 09 Februarie 2012, 23:35 de petru
dati odata drumul la caldura NESIMTILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Februarie 2012, 22:09 de unde e caldura ???
Orasu lelii, tara nimanui
Oradea traverseaza din nou o etapa a aberatiei valahe. De cativa ani de zile, orasul asta n-a avut cu lunile ba apa calda, ba apa rece si iata ca acum in plina iarna nefericitii de oradeni nu au caldura in casa. In plus se plateste cea mai scumpa gigacalorie din tara. Cat de maxima poate fi comedia ?!! Jumatate de oras are gaz, jumatate nu are; ninge ca la polu nord, iese primarul si spune saracu in tampenia lui nesimtita ca intelege poporu care e suparat. In plus, mai si circula pe internet celebra poza cu cetateanul care vinde zapada. Cat de gunoi sa fii si sa nu-ti dai demisia?? Pana unde poate merge nesimtirea bolovanului?? Un derbedeu... In rest ramane cum am stabilit : cetateni de oradea oi-disciplinati-inceti-cuminti care vor ingheta in apartamente, vor innota in zapada, daca nu o vand, vor ramane fara apa si caldura din cand in cand dar care vor vota "omulcuosinguraspranceana". Curat (pupat) Piata Independentei !!!
Postat 09 Februarie 2012, 20:51 de Snow man
j
a venit apa rece
Postat 09 Februarie 2012, 19:54 de j
Ora 19:25
Cica avaria a fost remediata la ora 12, au trecut de mult si cele 4 ore, este 19:25 si nici urma de caldura!
Postat 09 Februarie 2012, 19:27 de Nick
DE CE ?
De ce are CET monopolul ? Pt ca noi ne-am razboit intre cartiere in loc sa cerem extinderea geotermiei ! De ce acum in Iosia Nord caloriferele deabia iti incalzesc mainile cand ar trebui sa te friga ? Ptr ca am cedat santajului primariei si am primit ce meritam ! Nici macar atunci cand era vorba concret de buzunarele noastre ,in Iosia Nord nu am putut fi uniti si sa rezistam santajului. Serviciile CET-ului nu sunt de buna calitate dar scumpe, spre multumirea locuitorilor din Oradea care au solicitat ca Iosia Nord sa nu beneficieze de avantajele Transgex, in loc sa ceara extinderea forarilor si evitarea monopolului CET. Stimate cartiere, cu ce sunteti avantajate ca Iosia Nord este in rand cu dvs?
Postat 09 Februarie 2012, 18:59 de Iosia Nord
FASOLE
Vai de noi oradeni,Nesimtiti de la CET asi bat joc de noi.Pelanga faptul ca platim ca sclavi atatia bani pe caldura si aia foarte slaba n-eo opresc si peaia.Nau fost anstare toata vara sa verifice instalatiile.BETIVANI ORDINARI
Postat 09 Februarie 2012, 17:50 de ovidiu
13 GRADE !!!
la noapte cate grade o sa am ??? sa vii la noapte sa mi-o freci ca sa ma incalzesc, bolovanule!
Postat 09 Februarie 2012, 16:34 de eu
13 GRADE !!!
bolovane, am 13 grade celsius in casa! auzi bai profesionistule ? 13 GRADE !
Postat 09 Februarie 2012, 16:32 de eu
Demisia
Toti din conducerea Electrocentrale sa-si dea demisia, este inuman ca la -17 grade sa stai in casa fara caldura.
Postat 09 Februarie 2012, 15:45 de Gerula
J
Posibil sa fie aceeasi mizerie. mie deocamdata mi frig pt ca Bolojan e un primar iresponsabil, incompetent, mafiot si i se falfaie de cetatenii de rand! Am vrut odata sa intru la el in audienta si am plecat de acolo cand am vazut cu ce aere de zeu se uita la fraierii care l-au votat si asteptau sa isi spuna problemele legate de administratia lui. Acum a inceput campania electorala si ne zambeste, ne cauta, ne convoaca la intalniri si face pe bunul samaritean. pana ieri parca eram niste paduchi pe care vroia sa-i striveasca si acum impreuna cu Popa vor sa preia din nou conducerea judetului si a Oradei!!!??? Popa, un betiv si un afemeiat iar Bolojan un faraon obsedat de bani si putere! Doamne fereste!!!
Postat 09 Februarie 2012, 13:13 de PETRE
....
sa le dea dumnezeu cuburi de gheata la genunchi...
Postat 09 Februarie 2012, 13:06 de lala
j
il apara pt ca pdl si usl aceeasi mizerie
Postat 09 Februarie 2012, 12:57 de j
j
si in rusia e ger
Postat 09 Februarie 2012, 12:56 de j
GOGOMANULUI
BA GOGU?! Da CET-ul nu e controlat tot de Primar? ce sar astia ma sa-l apere pe Bolojan!
Postat 09 Februarie 2012, 12:49 de DJ
FOR YOU
Multumiri din inima D-lui Chirila care ne-a informat, obiectiv, despre situatia de ger naprasnic din casele noastre! Vinovat Principal: Dumnezeu si apoi Radu Tirle! Domnul Bolojan, ca de obicei, e divin, nu e de vina!
Postat 09 Februarie 2012, 12:45 de ORADEAN
sss
...ba aaaa ce treaba are primaru cu conductele de la cet????ba luminatilor daca sunt vechi si nu mai fac fata???
Postat 09 Februarie 2012, 12:44 de gogu.
jj
ii la timisoara la emisiunea lui peste
Postat 09 Februarie 2012, 12:35 de j
COMPETENTUL BOLOJAN
ACUM, unde sunteti domnilor ziaristi cand jumate din populatia orasului ingheata in apartamente? Il mai laudaTI pe gospodarul de Bolojan??? Toata vara am stat fara cand fara apa calda, cand fara apa rece, ca se schimba nu stiu ce conducte! Toata vara am facut dus pe unde am apucat. Acum stam fara caldura ca se sparg nu stiu ce conducte sau nu au gaz sau carbuni!!! Gunoiul asta de primar, nu s-a ingrijit decat de buzunarul lui!!! Dumnezeu sa nu te ajute Bolojan sa mai iei vreun mandat ci sa te duca la Polul Nord sa simti si tu gunoiule ce inseamna sa stai cu 2 copii mici la 13 grade IN CASA!
Postat 09 Februarie 2012, 12:16 de MAMICA
protest
plus ca,daca intervine vreun privat il elimina asa cum au facut in iosia.
Postat 09 Februarie 2012, 10:58 de eucumine
protest
sa-si dea demisia sau sa fie demis responsabili aia,banii incaseaza de parca ar fi cea mai performanta companie din romania plus ca e "secretizat" salarul,sa-si dea demisia toate "neamuriile" alea care tau frunze la cainii,singurii care muncesc acolo sunt aia din teren,restu prin birouri la cafele printre mormene de hartii de parca ar fi depou de reciclat hartii sa arate ce volum mare de munca au si isi merita salariul de rudenii?sunt satul de proasta gestionare care se reflecteaza in mod direct in locuinta mea de nenumarate ori,ba nu e apa ba nu e caldura,ba e "ruginita" apa ba,ba,ba,ba o gramada de defecte.
Postat 09 Februarie 2012, 10:56 de eucumine
f
bolojan unde esti te ai dus la alesd?
Postat 09 Februarie 2012, 10:54 de f
protest
pentru asta trebuie sa iesim in strada,nu pentru politicieni de la bucuresti si jocuriile lor,gestionarea proasta trebuie neaparat sa duca la demisia directorului si a "neamurilor",se stie ca la angajare in asemenea companii de stat prioritate are concurentul care are rudenii deja angajate,deci asteptam sa se prefaca ca nu a fost mare lucru si lucrurile sa mearga in continuare tot asa prost fara sa se ia masuri administrative si stam ca prosti or iesim in strada pt. ceva ce chiar ne afecteaza,sunt sigur ca nu va iesi nimeni si nici masurii administrative nun vor fi luuate cu toate ca..suferim si rabdam,ca asa suntem noi,la prostii iesim ca nebunii in strada la ceva care ne afecteaza zicem"las ca merge si asa"pana cand??
Postat 09 Februarie 2012, 10:51 de eucumine
MOR DE FRIG iN APARTAMENT!!!
asa ceva nu stiu in ce tara europeana se mai intampla atat de frecvent... e a 6-a oara cand nu am caldura iarna asta!!!
Postat 09 Februarie 2012, 10:24 de cristian
k
unde e vuscan il vrem primar
Postat 09 Februarie 2012, 10:23 de k
k
usl = pdl aceeasi mizerie
Postat 09 Februarie 2012, 10:21 de k
k
dna doarme linistita
Postat 09 Februarie 2012, 10:20 de k
vb lumea
Eu zic ca bolojan e de vina pentru tot ce se intampla in Oradea. Ar trebui el sa repare conductele vechii, ar trebui el sa curete zapada, ar trebui el sa stea paza langa fiecare nesimtit din oras care face mizerie pe strada si sa ridice mizeria dupa el, ar trebui sal trimitem la munca in locul nostru, ca noi sa trandavim si eventual sa facem comentarii la adresa lui, ca doar e super bolo si ar trebui sa faca tot, nu? El trebuie sa faca in trei ani, tot ce nu au facut altii in 18. Cred ca este si el om si greseste, dar cred ca intentia lui este sa faca bine, chiar daca asta presupune masuri dure pentru unii si nepopulare pentru el. Oricum, sunteti nemultumiti? foarte bine, nul mai votati la alegeri si ati scapat de el. o sa vina altul mai bun si fara greseala, nu???
Postat 09 Februarie 2012, 09:37 de ioan
incalzire in sistem centralizat numai cu CET
Domnule Bolojan, acesta este sistemul centralizat la care trebuie sa aderam toti Oradenii ?. Pe dumneavoastra nu va intereseaza sa aiba oradenii caldura si apa calda, va intereseaza numai CET-ul , deoarece de acolo va umpleti de bani. Daca nu a-ti primii spaga, comisioane, procente, mita, bani, etc. de la sistemul centralizat atunci ar trebui sa dati de pamant cu cei de la CET, si sa-i bagati la puscarie. Dar dumneavoastra domnule primar sunteti de partea celor de la CET. Oare de ce ?. Vin alegerile in curand, dar nu vreau sa plecati de la primarie asa de usor, vreau sa fiti tras la raspundere pentru prostiile pe care le-ati facut, judecat si condamnat. Sa fie un exemplu pentru toti.
Postat 09 Februarie 2012, 09:17 de petru
j
bolojanul are emisiune la radio timisoara
Postat 09 Februarie 2012, 09:14 de j
ba
Ce rost a avut ca d-nul Bolojan sa sustina vechitura de CET...la -18 grade sa nu ai apa calda si caldura...sa va fie rusine domnule Primar...sa vedem daca si la factura va fi zero...ca si caldura...mai lasati podurile si fantanile si investiti in utilaje pentru dezapezire si lasati CET-ul.....
Postat 09 Februarie 2012, 09:12 de siri
Caldura de 0 bani, la pret de 235 RON
Sincera sa fiu ma doare undeva de avariile lor! Din primavara si pina in toamna nu au avut vreme sa faca revizii la sistemul de incalzire, sa-si repare rahatele de robinete sau mai stiu eu ce! Cand afara erau 17C bubuiau caloriferele numai ca sa ne beleasca pe noi de bani! Acum cind sunt -17-18C caloriferul din apartamentul meu are 38C! Nu am mai mult de 17018C in apartament, dar de platit mai mult ca sigur ca voi plati ca si cum am stat in sauna! Atita timp cit in furnizarea de caldura Primaria are monopol, atita timp vom fi bataia lor de joc! Doi ani la rind s-a spart o teva de incalzire din afara blocului, ne-au inundat beciul, ne-au somat tot pe noi ca beciul e inundat, au cirpit conducta, iar acum nu dau presiune pentru ca acea carpaceala sa nu se sparga din nou si noi stam in frig! Dau presiune cat sa urce agentul termic pina la etajul IV si in rest n-avem decat sa stam in frig, dar sa platim! Bolojan si cu nesimtiti de la CET ar merita tinuti afara , in frig, pina le ingheata si farima de creier pe care o au si apoi sa ne scapam odata de ei! De abia astept sa se faca alegeri ptr.primar!
Postat 09 Februarie 2012, 08:56 de Gabi
k
jos bolojan la puscarie cu el
Postat 09 Februarie 2012, 08:37 de k
chirila
tot traseistul joltareanul este de vina ca a schimbat directia de mers de la pnl partea din stanga ,spre dreapt, in pdl,in acest caz s-a blocat in robinet
Postat 09 Februarie 2012, 07:55 de mirciulica
SAU DAU
În comentariul de mai jos "dau" trebuie înlocuit cu "sau". Grămăticul nu-şi băuse cafeaua ...
Postat 09 Februarie 2012, 07:05 de Grămătic de serviciu
Datorită lu' mulţumită
"Totodată, datorită secţionării Magistralei nr. 1" !!!!!!! Măi oameni buni şi dragi jurnalişti, "datorită" se foloseşte numai pentru urmări pozitive. Încercaţi să înlocuiţi "datorită" cu "graţie" dau "mulţumită". Nu cred că ar mai fi scris "Totodată, mulţumită secţionării Magistralei nr. 1 ..."
Postat 09 Februarie 2012, 07:02 de Grămătic de serviciu
cat timp oare
oare pana cand se tot baga in sacul asta fara fund banii nostrii
Postat 09 Februarie 2012, 01:08 de oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON