URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2012, 10:18

PDL-iştii vor să scoată orădenii la proteste, "pe-o mână" cu Noua Republică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă până acum nu erau dornici să manifeste împotriva USL şi a deciziilor luate de Guvernul Ponta, PDL-iştii bihoreni şi-au schimbat părerea subit. Însă nu ies în stradă pe cont propriu, ci se raliază manifestărilor organizate de "Noua Republică".

Într-un comunicat transmis presei marţi seară, intitulat "PDL Bihor sună adunarea", filiala "invită membrii şi simpatizanţii săi la acţiunile civice de protest organizate de Asociaţia "Noua Republică" împotriva actualelor ameninţări la adresa instituţiilor statului şi demiterii preşedintelui Traian Băsecu".

"Adunările publice vor avea loc în Parcul Traian, în zilele de 11-12 iulie 2012, între orele 20-21.30 şi în Piaţa Unirii, la Statuia lui Mihai Viteazul, în perioada 13-17 iulie 2012, între orele 20-21,30", se arată în comunicat.

Pe de altă parte, tot marţi, filiala Bihor a Partidului Noua Republică a transmis presei un anunţ prin care cheamă orădenii în Parcul Traian miercuri, de la ora 20, ca să manifeste "pentru statul de drept într-o Românie europeană, pentru o nouă clasă politică, opusă oligarhiei corupte şi populiste, pentru  libertate, dreptate şi moralitate", dar şi "împotriva puterii arogante care confiscă şi goleşte de sens instituţii  fundamentale, împotriva tiraniei majorităţilor abuzive, construite prin tranzacţii oculte şi traseism politic, împotriva lipsei de interes şi de soluţii a actualei puteri, împotriva puciului parlamentar care sărăceşte România  şi-i creează o proastă imagine".

"Îi chemăm pe toţi aceia care trăiesc cu îngrijorare aceste momente, pentru un alt început", arată comunicatul semnat de preşedintele filialei, Traian Ştef.

Protestele anti-USL au început săptămâna trecută, împotriva unor măsuri precum restrângerea atribuţiilor Curţii Constituţionale sau suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, dar nu au strâns decât câteva zeci de oameni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Vine ziua judecatii!
Basescu cu acolitii lui pedelisti au dus tara de rapa, iar acum s-au suparat ca prostul pe sat. Dupa 29 iulie se va face decontarea faradelegilor pedeliste. Mai bine folositi vama Bors pentru a fi departe de adevarata judecata.
Postat 11 Iulie 2012, 18:54 de Apolitic.
Vine ziua judecatii!
Basescu cu acolitii lui pedelisti au dus tara de rapa, iar acum s-au suparat ca prostul pe sat. Dupa 29 iulie se va face decontarea faradelegilor pedeliste. Mai bine folositi vama Bors pentru a fi departe de adevarata judecata.
Postat 11 Iulie 2012, 18:54 de Apolitic.
Vai vai
Toti constipatii sa se adune.Dupa 8 ani de furtisag pe fata,crapati de ciuda.Baseee picaaaa.!!!!!!!!!!!Cum era ????Un fleac,i-am ciuruit!!!!Asa e ?Presedinte e asta???????Mori Baseeeeee.
Postat 11 Iulie 2012, 14:59 de c-man
Vai vai
Toti constipatii sa se adune.Dupa 8 ani de furtisag pe fata,crapati de ciuda.Baseee picaaaa.!!!!!!!!!!!Cum era ????Un fleac,i-am ciuruit!!!!Asa e ?Presedinte e asta???????Mori Baseeeeee.
Postat 11 Iulie 2012, 14:59 de c-man
Vai vai
Toti contipatii sa se adune.Dupa 8 ani de furtisag pe fata,crapati de ciuda.Baseee picaaaa.!!!!!!!!!!!Cum era ????Un fleac,i-am ciuruit!!!!Asa e ?Presedinte e asta???????Mori Baseeeeee.
Postat 11 Iulie 2012, 14:56 de c-man
bullshit
Si eu sunt ingrijorat ca se poate fura votul si basexu nu va pleca pe usa din dos a istoriei, asa cum merita! Poate da vreo ploaie cu spume ca zilele trecute, ca si-asa pdl-ul a intrat la apa si se micsoreaza pe zi ce trece. Si daca nu da ploaie, vorbesc eu cu ciorile sa se pishe in capul vostru de securisti! HUO !!!!!
Postat 11 Iulie 2012, 14:47 de xfiles
@romanu simplu = lobotomizat (si celor ca el!)
Bai, obeala! Te-ai alaturat acestei pleave de animale hamesite si nesimtite reprezentata de pedele...Adunatura de penali, lobotomizati, castrati psihic si manipulatori ordinari! Asta caracterizeaza pedeleul: obiedienta nemarginita pentru unicul si primul "fiu al neamului", securistul base! v-o spalat creierii, prostanacilor, sau nu i-ati avut niciodata! Sau v-o mers bine pina acum .Ati supt la tzitza sefului vostru sau mai jos...de vi s-au sters incretiturile cerebrale !
Postat 11 Iulie 2012, 14:42 de doctor
replica la articol
Protestatarilor PDL si simpatizantilor care vor protesta impotriva va recomandam ca sa treceti pe la sediile partidelor aflate acum la putere PNL Bihor si PSD Bihor,USL Bihor ca si asa sunt in drumul vostru al protestatarilor si asa intoarceti o favoare celor din PSD Bihor care au protestat in iarna in fata sediului PDL Bihor din parcul Traian si atunci protestatari au protestat pe frig si betzi de nu mai stiau nici ce spun la un moment dat ,de la betie sau de la frig li s-a tras ,printre protestatari PSZDisti de atunci amintim pe actualul vice primar PSD Ovidiu Muresan (OBEZUL) ,consilierul judetean PSD PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian (asta era beat si vorbea prostii atunci la protest),secretaru Radu Ioan,niste femei social democrate ,si inca 2-3 membri PeSZeDe manipulati de astia,si atunci la protestul acela a fost de laudat atitudinea unei batrane care i-a repezit si i-a rusinat pe protestatari PeSZeDisti,care le-a zis si i-a rusinat ,bine ca nu i-a batut cu matura!:))=)) .Membri de partid din PDL Bihor intoarcetile serviciul celor din PeSZeDe Bihor pentru ca nici o fapta` buna` nu trebuie ca sa ramana nepedepsita!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Iulie 2012, 14:16 de Romanul Simplu
demisia
Vin cu o singura conditie. Actuala conducere PDL in frunte cu Seremi, Coste, Ghilea, Corches sa plece. Nu ma duc cu cei care au distrus partidul.
Postat 11 Iulie 2012, 13:55 de PDL-ist
venim!
Vom fi acolo. Deja am vorbit cu cativa prieteni sa ne adunam.
Postat 11 Iulie 2012, 13:18 de Ultimul Democrat
ingrijorare basista
Si eu sunt unul dintre milioanele de romani ingrijorati! Adica grija mea e sa pice Baselu cu toata hoarda de ticalosi securistoizi! Daca nu pica ma declar sincer ingrijorat!
Postat 11 Iulie 2012, 13:09 de un ingrijorat
Precizare
Azi, PARCUL TRAIAN, ora 20. Veniti alaturi de noi toti cei care sunteti ingrijorati in aceste momente de turnura periculoasa anti-democratica si anti-constitutionala pe care \"restauratia\" actualei guvernari a luat-o. Indiferent daca aveti sau nu simpatii politice, daca ganditi la fel, va asteptam! Cuvantul de ordine al acestui protest este: \"DECENTA\" Noi vom protesta pasnic in limitele legilor acestei tari si pretindem acelasi lucru de la guvernantii care ne sfideaza ! Protestul este autorizat pentru NOUA REPUBLICA - Bihor. Toti ceilalti cetateni liberi ai urbei noastre sunt bineveniti a ni se alatura, atata timp cat vor pastra limitele decente, pasnice si de bun-simt expuse de noi.
Postat 11 Iulie 2012, 12:39 de NR-Bihor
catre @leaf
@leaf, Pd-L nici n-au fost in stare vad sa organizeze propriile proteste (sunt prea ocupati intre ei sa se bata pe lesul partidului in filiala locala - Tarle, Ghilea si cu ala de a luat licenta CET-ului :) ). Asa ca acum probabil ca doar incearca sa mai recupereze si isi trimit oamenii la mitingul organizat de Noua Republica.
Postat 11 Iulie 2012, 12:05 de Karl
jos securistii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sa-i ia naiba pe toti securistii astia, uite cum strang randurile in jurul comandantului lor iubit! cu diversiunea si manipularea, poate ne-or convinge si de "lovitura de stat", si de faptul ca sub conducerea luminata si democrata a basescului nu ne-au saracit, ci ne-au imbogatit. cancerul sa-i manance!
Postat 11 Iulie 2012, 11:25 de sign
si uite asa
si uite asa dispare Noua Dreapta in negura politicii. daca s-ar fi detasat de pdl si de orice alt partid din RO ar fi avut o sansa reala. orice asociere cu orice partid actual sufoca orice demers politic nou. bravos baieti! vi s-a dus munca pe apa sambetei.
Postat 11 Iulie 2012, 10:55 de leaf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON