URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
26 Iulie 2012, 15:11

PDL-iştii vor "pândi" cu aparatele foto secţiile de votare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, fostul prefect Gavrilă Ghilea, prim-vicepreşedintele PDL Bihor Ioan Gheorghe Bota şi deputatul Nicolae Jolţa au anunţat că vor fi cu ochii-n patru la referendum, pentru a putea sesiza atât presei, cât şi poliţiştilor, orice neregulă.

Reiterând aceleaşi acuze la adresa USL, că ia decizii abuzive şi îşi vede doar de propriile interese politice, PDL-iştii s-au declarat convinşi că referendumul va fi fraudat. "Reprezentanţii noştri din secţiile de votare vor monitoriza şi sesiza prompt orice abuz. Chiar dacă raportul va fi inegal, de 5-1. Biroul Judeţean al PDL a organizat echipe, câte 3-4 pe colegiu, care vor fi pregătite cu aparate de fotografiat şi vor sesiza absolut orice încălcare a legii cu privire la referendum. Se vor face plângeri penale acolo unde va fi cazul", a declarat Ghilea.

Fostul prefect a spus că PDL-iştii vor monitoriza şi vor anunţa Poliţia şi în ce priveşte turismul electoral. "Vom fi pregătiţi cu aparate de luat vederi, ca să putem demonstra aceste ilegalităţi care se intenţionează să se facă în jurul secţiilor de votare", a mai spus el.

La rândul său, Nicolae Jolţa a spus că el nu a văzut nici un motiv real pentru demiterea lui Băsescu şi a imputat USL că împovărează ţara cu costul ridicat al referendumului "de aproximativ 20 milioane de euro", respectiv cu costul alegerilor prezidenţiale, dacă Băsescu va fi demis. "Singura modalitate ca acest referendum să treacă este ca ei (USL-iştii - n.r.) să fraudeze alegerile", a clamat Jolţa.

Înlocuiri "cu cântec"

Mai aplicat, primarul comunei Rieni, Ioan Gheorghe Bota, care e în acelaşi timp prim-vicepreşedintele PDL Bihor, a susţinut că aceste fraude se manifestă deja, cu complicitatea Prefecturii şi a Biroului Electoral Judeţean. "Instituţia Prefectului a abuzat şi a schimbat preşedinţii pe care eu şi primarul din Bunteşti i-am propus. Conform legii, primarul este cel care propune preşedinţii secţiilor de votare. La Bunteşti a fost cel mai grav: S-a trimis o listă propusă de cei din USL fără număr de înregistrare, fără ştampilă, fără nimic. La Rieni, s-a trimis o listă semnată de preşedintele PNL Rieni. Una dintre persoane este membră PNL", a reclamat primarul.

Potrivit acestuia, la Rieni au fost înlocuiţi doi dintre cei cinci preşedinţi de secţii de votare, în vreme ce la Bunteşti s-au înlocuit toţi cei nouă preşedinţi, şi deşi a sesizat şi la Prefectură, şi la Biroul Electoral Judeţean, nu a obţinut niciun rezultat.

Solicitat de BIHOREANUL să spună concret pe ce motiv a respins BEJ contestaţia, Bota n-a putut să răspundă concret, afirmând că nu are documentele la el, promiţând că le va transmite ulterior presei. Tot la întrebări, Bota a afirmat că BEJ favorizează USL, pe motiv că în acest for sunt reprezentate toate partidele politice, iar cum PDL e în minoritate, având un singur reprezentant, celelalte partide au votat împotrivă. "E o golănie", a declarat Bota.

Şi ce dacă?

De cealaltă parte, preşedintele BEJ, judecătorul Antik Levente, a respins acuzaţiile PDL-iştilor, spunând că deciziile, în ambele situaţii, au fost fundamentate. "Am hotărât că prefectul a acţionat corect. Propunerile făcute de primar pot fi cenzurate de prefect, iar acesta a înlocuit două persoane cu studii medii, cu alte două persoane cu studii superioare, dintre care unul jurist", a spus Antik, referitor la situaţia de la Rieni.

Cât despre faptul că unul dintre cei doi a fost candidat pe lista USL la alegerile locale, acesta a spus doar că "persoana respectivă şi-a dat demisia şi a dat declaraţie pe propria răspundere că nu face parte din nici un partid".

În ce priveşte situaţia Primăriei Bunteşti, contestaţia nici nu a mai fost analizată pe fond, deoarece a fost depusă cu depăşirea termenului legal. Acolo, pentru că primarul era în concediu, viceprimarul a depus în locul lui o listă cu propuneri, care a şi fost luată în considerare. "Trebuiau să facă contestaţie după două zile şi au făcut după trei", a spus Antik.

N-am ştiut

Întrebat de BIHOREANUL, totuşi, de ce a numit şef de secţie de vot un jurist care a candidat pe listele USL la alegerile locale, prefectul Claudiu Pop a spus că nu a ştiut că acesta a fost candidat, pentru că nu l-ar fi acceptat pe listă. "BEJ a luat o decizie, eu o respect. Există hârtii la Prefectură, că omul declară pe propria răspundere că nu e în nici o organizaţie politică. Eu de unde să ştiu că a fost candidat? Eu nu sunt organ de anchetă", a spus Pop.

Prefectul a declarat că el doar a aplicat legea în această situaţie şi că era obligat, dacă avea la dispoziţie un jurist din localitatea respectivă, să îl pună pe el şeful secţiei de votare. "La propunerea primarului, prefectul întocmeşte lista. Dar dacă eu ştiam că, indiferent de nume, cineva ar fi făcut parte dintr-un partid politic sau a demisionat formal, nu luam în considerare declaraţia pe propria răspundere şi nu îl puneam pe listă", a zis Pop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
BASE, nevedem la Cotroceni !!!
https://www.facebook.com/photo.php?v=226331597488820
Postat 28 Iulie 2012, 13:14 de cineva
Halal ce a mai ramas din PDL !
Halal ce a mai ramas din PDL !? Unde sunt !? Cred ca la filmari , ca dupa aia sa aibe pe cine ataca si improsca cu noroi !? Mari gunoaie politice au ajuns . Adevarata scursura politica romaneasca .
Postat 28 Iulie 2012, 09:31 de bihorean
SA VA FIE RUSINE !
Sa va fie rusine ca ati ajuns sa fotografiati oamenii care merg la vot .Pe mine sa nu ma fotografiati ca oricum merg sa votez cum vreau eu. !
Postat 28 Iulie 2012, 09:22 de politicos
tot bota
Sa speram ca nu va ajunge in parlament.Daca e uninominal pur sigur nu va ajunge.Oricum colegiul este mare si majoritatea lumii nu il cunoaste,Nu este ca la Ghighiseni unde urla ca pe mosia lui.Acum isi face o anexa in curte cu angajatii de la primarie si nici macar nu se mai ascunde.Pe de alta parte merge la oameni si le spune sa nu mearga la vot.Inca mai are neobrazarea sa le spuna ca ii va da afara din serviciu si sa-l pomeneasca pe Blaga in tot momentul.
Postat 26 Iulie 2012, 22:34 de ghighisanu
bota
Bota cauta un loc caldut in parlament ca acolo are imunitate. Sper sa nu apuce si sa ajunga impreuna cu smecherii din comuna Rieni pe care-i patroneaza acolo unde le e locul : LA PUSCARIE ! gelu, hercutu si altii cu firme cu doi angajati si cifra de afaceri de miliarde pe an nu va tremura pantalonii ?
Postat 26 Iulie 2012, 21:31 de rienasu
pdl in deriva
S-a gasit intr-adevar cine sa vorbeasca,primarul Bota din Rieni. Cele scrise mai jos i se potrivesc de minune si lui Bota.Interesati-va ce avere are,cate case si-a facut intr-un mandat de primar.Si mai are tupeul sa-l contrazica pe d-l ministru Helwig sau sa spuna ca prefectul i-a modificat lista pentru biroul sectiei de votare.El a uitat cum e sa fii contrazis ,el doar a condus fara nici o lege.Sa scapam de cei ca el.Haideti la vot.
Postat 26 Iulie 2012, 19:31 de anonim
Bihoreni, la vot!
Duminica, 29 iulie 2012, Romania va scapa de o pocitanie unica prin aspect si comportament, expresia urateniei si rautatii umane. Bihoreni, la vot!
Postat 26 Iulie 2012, 18:07 de Apolitic.
HOTU , HOTU striga
Stimati-lor din PDL , daca doriti va pun la dispozitie o filmare video cu un BMW negru seria 5 care la alegerile din 2009 a facut naveta la sectia de votare din 1 MAI hotel CERES de zeci de ori. Stiti voi al cui este, sau era acel BMW in 2009 ( nu ii dau nr. de inmatriculare , pt ca s-ar putea sa fie acum altcineva propietarul masinii ). Sa va fie rusine pt modul cum ati profitat de aceei oameni . Daca tot va faceti poze , sa vi le si imprimati , pt ca vremea vine pt toti . Aici ma refer la faptul sa nu va plictisiti la mititica , va veti putea delecta cu fotografii.
Postat 26 Iulie 2012, 17:54 de HOTU , HOTU striga
VOTAM DA!!
Astia se vad de la o posta ca au apucaturi comuniste, dar pe 29 iulie tot sunt terminati!
Postat 26 Iulie 2012, 16:39 de Danton
care pedelisti?
care pedelisti? mai exista asa ceva?
Postat 26 Iulie 2012, 16:06 de unu
Sper sa ii fotografieze si pe votantii PDL-isti!
Sper sa ii fotografieze si pe votantii PDL-isti!
Postat 26 Iulie 2012, 16:00 de Nikon
Afara cu PDL
Va tataie fundul de frica, PDL-istilor. S-a trezit cine sa vorbeasca: traseistul Jolta si primarul din Rieni, unde a facut Udrea sali de sport sa mai spele PD-ul niste bani, ca nu le foloseste nimeni, nici curent n-au. Sa va fie rusine!!!
Postat 26 Iulie 2012, 15:53 de Un cetatean
PDL=FRAUDA
Din cate stiu eu e interzisa filmarea sau fotografierea in sectiile de votare, deci PDL-istii vor sa fraudeze din nou, ca la asta se pricep, asa cum au fraudat alegerile in 2009 cand l-au scos castigator pe Basescu tot prin frauda..ca pana dimineata au furat atatea voturi cat sa iasa Basescu..
Postat 26 Iulie 2012, 15:49 de Unguroaica
xxxxxxxxxxxxxxx
v-a sunat ceasul:faceti-va bagajul ptr.totdeauna
Postat 26 Iulie 2012, 15:27 de xxxxxxxxxxxxxx
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON