URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2011, 10:43

Parcul Liniştii, în modernizare: va avea fântână arteziană şi terenuri de sport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La mijlocul lunii septembrie firmele Drumuri Bihor, Selina, Ritmoteh şi Paniman au început execuţia lucrărilor de modernizare a Parcului Liniştii, fostul cimitir Olosig. "Primăria doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie", se arată într-un comunicat trimis miercuri de reprezentanţii municipalităţii.

În cadrul proiectului vor fi amenajaţi 1.366 de metri de alei pietonale, vor fi realizate un scuar central de relaxare, pe 300 de metri pătraţi, cu fântână arteziană, un teren de mini-baschet (28/15 m), un teren skateboard (25/17 m) şi altul de mini-fotbal (40/20 m). De asemenea, vor fi construite şi un spaţiu special pentru plimbarea animalelor de companie, o toaletă publică şi un sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative. Potrivit proiectului, în parc vor fi plantate mai multe specii de arbori şi arbuşti, iar reţeaua de apă va fi extinsă cu 660 de metri pătraţi.

Totodată, este prevăzută realizarea reţelei electrice prin instalarea a 124 de stâlpi de iluminat, dotarea cu echipamente a locului de joacă pentru copii, dar şi amenajarea cu mobilier stradal a parcului.

Potrivit informării trimise de municipalitate, în aceste zile se lucrează la terasamentul aleii bicicliştilor şi aleilor de jogging. "În ceea ce priveşte construcţia clădirii destinate WC public, aceasta este finalizată în proporţie de 50%. Tot în acest moment se lucrează la împrejmuirea cu gard a spaţiului destinat plimbării animalelor de companie", se mai arată în comunicat.

Valoarea contractului de modernizare a Parcului Liniştii este de 2.522.065 de lei. Lucrările trebuie finalizate în termen de şapte luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sa fie
De ce sa nu se faca ambele? Si fantana, cat si statuie ori o creatie artistica ? Daca totusi exista bani, sa se faca cat mai multe (fara a deveni kitch). P.S.- mie imi place fantana facuta din decebal, acuma ca e stramba ... asta este (apa de la fantana eu zic ca se revarsa de la vant - ce sa-i faci daca nu s-a luat in considerare si "vantul de la orade`"). Oricum lume vad ca merge, mai ales spre seara...iar cui nu`i place nu il obliga nimeni sa stea in acel mini-parculet.
Postat 06 Octombrie 2011, 22:37 de ro
De ce fantana?
De ce se face fantana. Oricum iarna nu poate functiona si exista marea posibilitate de a fi furate componentele fantanii: diuze de inox, etc. Mai bine ar pune o statuie sau o alta creatie artistica. Avem destiu artisti in Oradea.
Postat 06 Octombrie 2011, 15:30 de ciprian
clar
Fantana va fi probabil tot in stilul cunoscut, ba stramba, ba curge apa de jos in sus etc...Ca aia de pe decebal...
Postat 06 Octombrie 2011, 11:25 de dorel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON