Interlopul Iuliu Kiss, alias Paprika, condamnat anul trecut la 5 ani cu executare după un tragic accident rutier petrecut în vara anului 2011 la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului şi soldat cu moartea unei tinere, Adriana Jurcan, şi rănirea gravă a altor două, geamăna Adrianei şi verişoara lor, a fost găsit la un an de la dispariţia sa.
Bărbatul a dispărut din Oradea la sfârşitul lunii iunie 2012, chiar în ziua în care Curtea de Apel Cluj a pronunţat sentinţa prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu privare de libertate. A fost dat în urmărire internaţională, iar pe numele lui a şi fost emis un mandat european de arestare.
Potrivit surselor BIHOREANULUI, interlopul a fost prins în cursul zilei de marţi, în baza unor informaţii primite de poliţişti.
"Marţi, 18 septembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Bihor în cooperare cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Oradea l-au identificat şi reţinut pe K.I.A., de 39 de ani, din Municipiul Oradea, urmărit internaţional. Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi urmează să fie transferat la Penitenciarul Oradea, pentru a-şi executa pedeapsa la care a fost condamnat", arată un comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor.
După cum se ştie, Iuliu Kiss a fost arestat pe 14 iulie 2011, după ce, băut la volan, a provocat accidentul mortal. În urma evenimentului rutier, Adriana Jurcan, o tânără de 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj, tot în stare gravă.
Ulterior, starea celor două victime supravieţuitoare ale accidentului s-a ameliorat şi au fost externate.
Pe 16 decembrie, în acelaşi an, Judecătoria Oradea a dispus condamnarea lui Paprika la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 de euro către familiile victimelor. Însă atât interlopul, cât şi familiile victimelor au atacat soluţia prin recurs, care ar fi trebuit să se judece la Curtea de Apel Oradea.
Aici, însă, în ianuarie 2012, completul de judecată a admis cererea de eliberare făcută de Iuliu Kiss, pe o cauţiune de 55.000 lei, măsură care a nemulţumit rudele victimelor, care au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului. Cererea a fost admisă, iar dezbaterile au fost preluate de Curtea de Apel Cluj, unde, în iunie 2012, s-a şi dat verdictul final în caz, pedeapsa interlopului fiind majorată de la 3 ani şi 4 luni, la 5 ani de închisoare.
Citiţi despre teribilul accident, dar şi despre cum a reuşit Paprika să fugă de condamnare în articolele:
Paprika, dispărut fără urmă, chiar în ziua condamnării la închisoare
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.