URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2013, 18:59

Orădenii, invitaţi să cunoască Roşia Montană prin filme şi dezbateri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Militanţii care în fiecare săptămână protestează în centrul Oradiei pentru interzicerea exploatărilor cu cianuri invită toţi orădenii să cunoască situaţia Roşiei Montane. Pe lângă că-i aşteaptă la protestul ce va avea loc duminică, de la ora 17, în Piaţa Unirii, ecologiştii îi cheamă pe cei interesaţi şi la vizionări de filme documentare şi la dezbateri pe tema exploatărilor.

Astfel, vineri, de la ora 20, în Moszkva Cafe, orădenii vor putea viziona filmul documentar "Memorialul durerii - Grupul Capotă-Dejeu", amfitrionii serii fiind istoricii Ioan Horga şi Gabriel Moisa, iar sâmbătă de la ora 17, în aceeaşi cafenea vor rula filmele "Nunta de piatră" şi "Duhul aurului", gazda serii fiind arhitectul Cristian Puşcaş.

Pe 11 octombrie, tot la Moszkva Cafe, biologul Anna Marossy şi geologul Eleonora Mircescu vor vorbi cu orădenii pe tema patrimoniului natural. O zi mai târziu, în acelaşi local, avocatul Cristian Rusu va vorbi despre ilegalităţile de la Roşia Montană, iar omul de afaceri Cătălin Popa şi ecologistul Paul Iacobaş despre oportunităţile pentru Roşia Montană. Evident, şi duminica viitoare, de la ora 17, va avea loc un protest împotriva proiectului minier.

Din 1 septembrie, în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Oradea, oamenii ies în stradă manifestându-şi nemulţumirea faţă de exploatarea aurului cu cianuri la Roşia Montană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON