URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iulie 2012, 13:52

Orădenii care fac intervenţii la reţeaua de încălzire se vor trezi în plină vară cu căldură în calorifere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care execută lucrări la reţeaua de termoficare din apartamente se pot aştepta, după finalizarea intervenţiei, la încălzirea caloriferelor în plină vară. "După orice aerisire a reţelei, aceasta este reumplută cu apă tratată din reţeaua de retur, care s-ar putea să nu fie încă răcită suficient şi să provoace încălzirea caloriferelor", a declarat pentru BIHOREANUL Ilisei Eustafie, purtătorul de cuvânt al Electrocentrale.

Conducerea CET-ului a dat luni un comunicat de presă prin care şi-a declinat orice resposabilitate cu privire la încălzirea caloriferelor unele blocuri din diferite zone ale oraşului. Reprezentanţii societăţii de termoficare spun că acest lucru se datorează intervenţiilor neanunţate făcute de orădeni la reţeaua din apartamente.

"Am avut o reclamaţie privind încălzirea caloriferelor într-un bloc din zona Pieţei 1 Decembrie. La verificările în teren colegii mei au descoperit că unul dintre locatari a lucrat la calorifere, după care a umplut reţeaua la loc. Pentru că în reţea a fost introdusă apă din reţeaua de retur, care nu a apucat să se răcească suficient, caloriferele s-au încălzit", a spus Ilisei Eustafie.

Reprezentantul CET-ului spune că astfel de situaţii ar putea să se repete în cazul în care orădenii vor face reparaţii neprogramate, fără ca angajaţii Electrocentrale să golească înainte reţeaua de termoficare.

Pentru a evita astfel de situaţii, ca şi inundarea spaţiilor individuale sau comune, reprezentanţii CET-ului sfătuiesc orădenii să depună în prealabil o cerere la Direcţia de Termoficare din strada Jean Calvin 5, pentru a le fi asigurate condiţiile de lucru.

În cazul blocurilor cererile se fac de către asociaţiile de proprietari sau trebuie să aibă măcar viza asociaţiei. Solicitanţii vor trebui să suporte contravaloarea serviciului prestat precum şi costurile aferente cantităţii de apă tratată cu care vor fi reumplute instalaţiile.

După cum a mai anunţat, Electrocentrale a hotărât să menţină peste vară reţelele de termoficare pline cu apă tratată cu substanţe menite să împiedice erodarea conductelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
kkt de cet
bine ca la robinete nu avem apa calda, platim apa rece la pret de apa calda, mincinosi orddinari, trebuie sa astepti o ora sa se incalzeasca apa sa poti face o baie ca tot omu.... hai ca acuma vara mai merge, dar iarna?
Postat 03 Iulie 2012, 22:21 de javrelor
pierderi pe retea
Este o porcarie treaba asta cu retele pline de apa si pe timpul verii. Se stie ca aceste retele au pierderi de apa. Acea apa trebuie completata la loc. Cine plateste apa asta? Evident ca tot noi, oradenii.
Postat 03 Iulie 2012, 00:53 de gigacaloria
Comunicat aiurea....
E aiurea stirea asta, electrocentrale a dat anuntul ptr a nu mai face modificari oamenii la instalatia de incalzire, probabil sa platesti daca vrei sa faci vreo interventie....nu inteleg asta u returul cald..?? de ce ar fi cald apa din retur odata ce nu este incalzita? eventual era calduta apa ptr ca era apa statuta, necirculata din punctul termic din rezervoare.
Postat 02 Iulie 2012, 14:01 de Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON