URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2011, 15:45

Orădenii au la dispoziţie două săptămâni pentru lucrări la caloriferele din apartamente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care doresc să-şi facă lucrări de reparaţii sau de întreţinere la reţeaua de încălzire din apartamente mai au la dispoziţie doar două săptămâni. Conducerea Electrocentrale a anunţat joi că va trece la umplerea reţelelor începând cu 19 septembrie, dată după care orice intervenţie la instalaţia de încălzire centrală va trebui amânată până în primăvara anului viitor.

În pregătirea sezonului rece, conducerea CET a mai anunţat că termenul limită pentru depunerea cererilor de deconectare parţială, totală sau de reconectare la reţeaua de termoficare este data de 15 septembrie.

Conform articolului 215 din Regulamentul serviciului de alimentare cu energie termică, deconectarea totală a unui consumator dintr-un condomeniu este interzisă fără asigurarea încălzirii acestuia cu o sursă alternativă de producere a încălzirii sau dacă se face deconectarea parţială a unor corpuri de încălzire fără să fie montate repartitoare de costuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cine rade la urma rade mai bine
Nu inteleg: cand CET (ameninta ca) debranseaza zeci de asociatii de la caldura nu mai tine cont de articolului 215 din Regulament?!? CET a verificat pe fiecare din sutele sau miile de consumatori debransati daca au o sursa alternativa de incalzire? Cum vine asta, cand le convine tin cont de Regulament si cand nu - nu? Tineti cont ca mai mult de 90% dintre consumatorii debransati au achitat serviciile CET, insa nepriceperea sau necinstea administratorilor asociatiilor de proprietari sau a celorlati 10% de consumatori rau platnici, sunt acum in situatia de a fi, la gramada, debransati. O sa ne umplem de raie si paduchi si la iarna o sa fim victime sigure ale virozelor si pneumoniilor. Totusi mai avem o cinica speranta: cand ne-om intersecta in tramvai sau la serviciu sa va molipsiti de la noi, iar copiii vostri de la ai nostri. Sa fim cu totii paduchiosi, raiosi si mucosi in ditamai Oradea Mare.
Postat 02 Septembrie 2011, 16:26 de Unu
Incomplet
De ce nu spune CET cat costa debransarea??? De escroci si hoti ce sunt?
Postat 01 Septembrie 2011, 19:10 de €©Ωβ∑
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON