URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2012, 18:29

La Oradea, ministrul Liviu Pop mângâie societatea civilă şi asmute PSD-ul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop a condus, luni, şedinţa Consiliului Consultativ pentru dialog social Bihor, pentru a prezenta modificările şi propunerile legislative ale noului guvern, dar şi pentru a lua act de problemele ridicate de organizaţiile sindicale respectiv ale patronatului.

Se rezolvă!

Unul din aspectele discutate a fost cea a salarizării asistenţilor pentru persoanele cu handicap. Începând de anul trecut, printr-un act normativ, salariile acestora au fost trecute în seama administraţiilor locale, fără însă ca Guvernul să transfere şi sumele necesare bugetelor locale. Din lipsă de fonduri, unele primării au fost obligate să concedieze toţi asistenţii personali iar altele, cum este şi Oradea, au limitat numărul acestora.

„Situaţia a afectat grav bugetele unor persoane cu probleme grave de sănătate", a recunoscut ministrul Liviu Pop, într-o conferinţă de presă organizată împreună cu prefectul Claudiu Pop după şedinţa Comisiei, susţinând că, în Bihor, sumele necesare vor fi găsite „cel târziu în această săptămână". Ministrul a mai spus că va formula o propunere legislativă care să stabilească, în procente clare, obligaţiile financiare ce revin atât administraţiei centrale cât şi celor locale, pentru plata salariilor.

Tootdată, Guvernul intenţionează să aducă modificări şi actului normativ în baza căruia funcţionează Comisiile consultative pentru dialog social, pentru a putea introduce reprezentanţii societăţii civile în structura organizatorică a acesteia, alături de sindicate şi patronate. „În prezent, Comisiile consultative de dialog social nu funcţionează peste tot, Bihorul fiind printre puţinele excepţii. Sunt judeţe unde nu s-a întrunit de mai bine de un an. Iar unul din motive este faptul că la o astfel de dezbatere este necesară participarea societăţii civile", a arătat ministrul, care a completat că noul proiect este publicat deja pe site-ul Ministerului Muncii, putând fi îmbunătăţit cu propuneri.

Absenţii nu au dreptate

După conferinţa de presă de la Prefectură şi întâlnirea cu cadrele didactice ţinută la Inspectoratul Şcolar, Liviu Pop a ţinut un briefing la sediul PSD Bihor din Piaţa Independenţei, în cadrul căruia a îndemnat orădenii să se prezinte la urne pe 29 iulie. „Absenţii nu au niciodată dreptate. Oamenii ar trebui să fie prezenţi la vot ca să îşi poată face cunoscută părerea", a spus Pop.

El şi-a manifestat convingerea că preşedintele Traian Băsescu va fi îndepărtat de la Cotroceni în urma referendumului. „Nu îmi pun problema să trebuiască să convieţuim cu Băsescu. Sunt convins că duminică seară domnul preşedinte va intra în istorie", a declarat ministrul delegat pentru dialog social.

Pop a mai spus că, în urma scrutinului, Traian Băsescu va trebui să răspundă acuzaţiilor care i-au fost aduse. „Poate ne explică ce s-a întâmplat cu flota, ce e cu casa din Mihăileanu, cu implicarea lui în proiectul Roşia Montana şi altele. Sunt multe întrebări la care trebuie să răspundă...".

După conferinţa de presă, Liviu Pop a participat la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Bihor în cadrul căreia a mobilizat activul de partid să participe la acţiunile pentru demiterea preşedintelui. Cu această ocazie, Ovidiu Mureşan, preşedintele PSD Oradea, a anunţat că începând de astăzi tineretul social-democrat a înfiinţat puncte de informare cu privire la referendum în pieţele Cetate, Rogerius şi Ioşia, care vor funcţiona până vineri seara. Aici orădenii vor putea obţine pliante cu informaţii despre referendum şi îşi vor putea scrie opinia pe panouri care vor fi montate la faţa locului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Lege si onoare
Nu o sa legitimez incalcarea legilor de catre USL si nu o sa merg la referendum. Un mincinos si un hot dovedit de intreaga lume academica si un interimar care incalca grav constitutia, prin participare la mitinguri electorale si sustinerea pe fata a unor partide, nu o sa ma determine sa le dau votul. Au terfelit constitutia si au modificat legile in functie de interesele de grup si de presiunile finantatorilor din umbra. Disperarea cu care doresc acapararea intregii puteri ii determina sa faca orice...chiar daca pericliteaza viitorul tarii si incalca toate legile....
Postat 24 Iulie 2012, 06:01 de Oradean
asa e
astia ne conduc...pop claudiu absolvent de Marghita asa tzapan sta zici ca are microfonu in cwur...cat despre celalalt sinistru ex ministru...orice comentariu e de prisos...
Postat 23 Iulie 2012, 23:00 de da gogule
:)))
...in poza -doua nulitati....sunteti deacord cu mine?????
Postat 23 Iulie 2012, 22:03 de gogu.
VINE VATAFUL !!!
Daca vine politrucul sindicakatist atunci sigur tati plagiatorii vor iesi la vot > Ca sa nu mai vorbesc de bugetarii capusa pe taxe si impozite . Cred ca menirea lui e ca sa faca cu sindikakatul pontajul la mitingul usl . Vor fi numarati tati profesorii, educatorii prezenti si nici bugetarii nu vor fi uitati. APV-istii vor fi si ei ca sugaci nesimtiti cu pensii nerusinate de 1000$ prezenti !!!
Postat 23 Iulie 2012, 20:36 de s.
USL-ul mandru de L.Pop
Cine-i Liviu Pop ? Cel mai de * ministru care a existat in Romania. Un incult si pupincurist care nu ajunge nici macar pana la genunchiul ultimului profesor de scoala generala. Unul care nu trebuia sa ajunga nici din greseala ministru si mai ales ministru educatiei. Unul pe care USL-ul l-a folosit pe post de vidanjor ca la altceva nu e bun. BUN VENIT IN ORADEA.
Postat 23 Iulie 2012, 19:59 de Bula
Bihoreni, la vot!
USL a castigat alegerile locale in Bihor, iar dupa o luna bihorenii nu-l pot iubi pe Basescu, iar de pedelisti nu cred ca vor sa mai auda mult timp de aici inainte. Bihoreni, mergeti la referendum si votati DA!
Postat 23 Iulie 2012, 19:20 de Apolitic.
Sper sa pice Base
Doamne da sa pice Base.E randul nostru sa hotaram.Dupa atatia ani de "foame",Jos base jos pdl.Aveti grija usl,daca gresiti si voi platiti.
Postat 23 Iulie 2012, 18:57 de otto
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON