URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
06 Noiembrie 2011, 10:47

Oradea, din nou pe primul loc la donarea de organe: Moartea unui bărbat ajută să trăiască alţi 10 oameni!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organele unui orădean în vârstă de 38 de ani care a ajuns în moarte cerebrală după ce luna trecută a făcut un infarct miocardic salvează viaţa unui om şi ajută alţi bolnavi să ducă o viaţă mai bună.

O echipă mixtă formată din 7 medici din Bucureşti, 5 din Cluj şi 4 din Oradea a prelevat în noaptea de vineri spre sâmbătă organele bărbatului, la Spitalul Judeţean, şi au fost sau urmează să fie transplantate unor pacienţi care au mare nevoie de ele.

"A fost vorba despre un pacient care suferise un infarct miocardic acut. În urmă cu 24 de zile a intrat în stop cardio respirator la locul de muncă, a fost resuscitat şi dus cu elicopterul ulterior la Cluj, la Institutul de Boli Cardiovasculare, dar din nefericire, evoluţia lui nu a fost bună. Astfel, a fost readus în Oradea după 5 zile. A rămas în comă profundă şi joi s-au instalat semnele de moarte cerebrală", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Donatorul era cel mai mic într-o familie cu trei fraţi, lucra în construcţii şi infarctul a survenit pe fondul unei hipertensiuni netratate.

Familia acestuia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, rinichilor, corneei, tendoanelor şi ţesuturilor osoase. "Cel puţin 10 oameni vor beneficia de organele sale, pentru că tendoanele pot fi implantate celor care au probleme de locomoţie. Un pacient o să trăiască, cu ajutorul ficatului, doi oameni or să vadă, prin transplantarea corneei, doi or să scape de dializă, prin transplantarea rinichilor. Pacientul era cunoscut ca un om foarte bun şi, n-am mai întâlnit un asemenea caz, trupul lui va fi incinerat. A fost dorinţa lui ca cenuşa să îi fie împrăştiată undeva în munţi", a mai punctat Carmen Pantiş.

Operaţia de prelevare a fost cea de-a 22-a de anul acesta din Bihor, judeţul nostru fiind astfel din nou pe locul întâi la donarea de organe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON