URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 13 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Noiembrie 2011, 10:47

Oradea, din nou pe primul loc la donarea de organe: Moartea unui bărbat ajută să trăiască alţi 10 oameni!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organele unui orădean în vârstă de 38 de ani care a ajuns în moarte cerebrală după ce luna trecută a făcut un infarct miocardic salvează viaţa unui om şi ajută alţi bolnavi să ducă o viaţă mai bună.

O echipă mixtă formată din 7 medici din Bucureşti, 5 din Cluj şi 4 din Oradea a prelevat în noaptea de vineri spre sâmbătă organele bărbatului, la Spitalul Judeţean, şi au fost sau urmează să fie transplantate unor pacienţi care au mare nevoie de ele.

"A fost vorba despre un pacient care suferise un infarct miocardic acut. În urmă cu 24 de zile a intrat în stop cardio respirator la locul de muncă, a fost resuscitat şi dus cu elicopterul ulterior la Cluj, la Institutul de Boli Cardiovasculare, dar din nefericire, evoluţia lui nu a fost bună. Astfel, a fost readus în Oradea după 5 zile. A rămas în comă profundă şi joi s-au instalat semnele de moarte cerebrală", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Donatorul era cel mai mic într-o familie cu trei fraţi, lucra în construcţii şi infarctul a survenit pe fondul unei hipertensiuni netratate.

Familia acestuia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, rinichilor, corneei, tendoanelor şi ţesuturilor osoase. "Cel puţin 10 oameni vor beneficia de organele sale, pentru că tendoanele pot fi implantate celor care au probleme de locomoţie. Un pacient o să trăiască, cu ajutorul ficatului, doi oameni or să vadă, prin transplantarea corneei, doi or să scape de dializă, prin transplantarea rinichilor. Pacientul era cunoscut ca un om foarte bun şi, n-am mai întâlnit un asemenea caz, trupul lui va fi incinerat. A fost dorinţa lui ca cenuşa să îi fie împrăştiată undeva în munţi", a mai punctat Carmen Pantiş.

Operaţia de prelevare a fost cea de-a 22-a de anul acesta din Bihor, judeţul nostru fiind astfel din nou pe locul întâi la donarea de organe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6867 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON