URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
21 Iunie 2012, 11:13

Oradea are o nouă conducere: Bolojan şi consilierii locali au depus jurământul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala Mare a Primăriei orădene s-a umplut joi dimineaţa de oficialităţi, politicieni, funcţionari ai Primăriei şi jurnalişti, care au venit să asiste la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local. Pentru că încăperea s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de participanţi, o parte din asistenţă s-a şi refugiat la balconul sălii care, de obicei este ţinut închis. La eveniment a participat inclusiv episcopul ortodox Sofronie Drincec.

Mulţumiri orădenilor

Membrii noului deliberativ local, format din 18 reprezentanţi ai USL, 6 reprezentanţi ai UDMR şi 3 ai PDL, au depus pe rând jurământul. Aleşii s-au angajat solemn în faţa orădenilor cu mâna stângă pe Biblie şi Constituţie cu formula "jur" după ce secretarul Consiliului Local Ionel Vila a dat citire textului prevezut de lege: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Oradea".

Consilierii UDMR, în frunte cu fostul viceprimar Rozalia Biro, au jurat bilingv, completând în limba maghiară cu formula "Aşa să îmi ajute Dumnezeu!".

La rândul său, Ilie Bolojan, a rostit jurământul de primar purtând panglica tricoloră în faţa asistenţei care s-a ridicat în picioare. După încheierea momentului solemn, Bolojan a ţinut un discurs în care a mulţumit colaboratorilor din vechiul mandat, funcţionarilor Primăriei care au demonstrat că "dacă sunt lăsaţi în pace îşi fac datoria aşa cum se cuvine", firmelor orădene care au sprijinit municipalitatea prin donaţii sau plata la timp a taxelor şi impozitelor, dar şi contribuabililor de rând.

"Aş dori să mulţumesc orădenilor care îşi fac treaba la locul de muncă, îşi plătesc impozitele, care nu ne sparg băncile şi coşurile de gunoi şi care prin tot ceea ce fac demonstrează că sunt buni orădeni", a spus Bolojan. Primarul a ţinut să precizeze că eforturile municipalităţii de a da o nouă faţă oraşului nu au şanse de reuşită fără sprijinul populaţiei, fapt pentru care le-a şi mulţumit orădenilor care "sunt conştienţi că au şi ei o anumită responsabilitate".

La începerea noului mandat, Bolojan le-a mulţumit inclusiv celor trei viceprimari care l-au secondat în mandatul precedent. "Ţin să adresez mulţumiri doamnei Rozalia Biro, domnului Gheorghe Carp şi doamnei Florica Cherecheş cu care am împărţit şi bune şi rele şi cu care împart responsabilitatea realizărilor din precedentul mandat", a spus primarul. Cu riscul de a părea lipsit de modestie Bolojan a ţinut să sublinieze: "Eu am fost un primar bun pentru că am avut viceprimari buni".

Pentru dumneavoastră, doamnă...

Reales în funcţie cu o majoritate covârşitoare, Ilie Bolojan a mulţumit şi susţinătorilor săi. "Mulţumesc celor care au mers la vot şi m-au susţinut. Vreau să-i asigur şi pe cei care nu m-au votat că, deşi fac parte dintr-o alianţă politică, voi fi primarul tuturor orădenilor şi în acest mandat", a mai declarat Bolojan.

Primarul şi-a încheiat discursul spunând "Dumnezeu să aibă în pază Oradea şi România", dar după ce a părăsit pupitrul şi-a dat seama că a uitat pe cineva. Bolojan s-a întors la microfon unde a rostit, în rumoarea asistenţei: "Vreau să-i mulţumesc şi soţiei mele pentru că mi-a permis în toţi aceşti patru ani să îmi dedic toată energia municipiului Oradea".

Florentina Bolojan, soţia primarului, l-a însoţit pe edil la ceremonia oficială şi a urmărit depunerea jurământului din sală. Vizibil emoţionată, doamna Bolojan s-a aşezat alături de un grup de liberali format din fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, deputatul Lucia Varga şi consilierul primarului, Anca Sas.

După validarea noului primar în funcţie, urmau să fie propuşi noii viceprimari. După cum se ştie deja, în premieră în ultimii 20 de ani, UDMR nu va mai avea viceprimar. Formaţiunea maghiară nici nu a propus vreun nume pentru această funcţie, Rozalia Biro rămânând simplu consilier local.

O absenţă notabilă de la şedinţa de constituire a Consiliului Local a reprezentat-o Mihai Groza, fostul contracandidat al lui Ilie Bolojan la funcţia de primar, din partea PDL. Ales consilier local, Groza a renunţat la funcţie, preferând să rămână director la Hidrotehnica, astfel că locul său a fost luat de Adelina Coste.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
NU!
Taranul din Alesd nu are treaba cu Oradea. Bagati un oradean la conducere nu un taran necalificat.
Postat 23 Iunie 2012, 20:48 de io
piste de biciclete si locuri pentru ele
vrem piste de biciclete si cat mai putine masini in oras , Primare nu dormi treci la munca, numai vrem poluare masiva ,nu ti bate joc de sanatatea noastra ca vrei impozite si taxe..
Postat 22 Iunie 2012, 10:35 de vai si amar
Stati linistiti, nu s-a schimbat nimic !
Tot Ali Baba si cei 40, pardon, 27 de hoti vor fura, scuze, vor conduce pe oradeni ! Diferenta e la impartirea cascavalului : usl-ul va lua mai mult (si inainte lua destul... a avut grija gibonul) si pdl-ul mai putin. O nedumerire : consiliul local al New York-ului, 50 de membri, conduce 20 de mil de locuitori. Noi platim 27 (!!!) de neispraviti pt. a ,,conduce'' aproape 200.000 (185.000 mai exact). Concluzia : ai nostri sunt de 21 de ori mai ....,,nerentabili'' decat americanii !
Postat 22 Iunie 2012, 08:01 de .
aveti o problema de mangleala
aveti o problema si acea problema e ca sinteti in acelasi partid sau coalitie de mangleala cu Manglitorul Mang, atit timp cit dl copy paste mangleala va ocupa o functie atit de importanta nu veti mai lua nici macar praful de pe toba la alegerile din toamna, nu aveti nici o credibilitate cu hotul ala la conducere....
Postat 22 Iunie 2012, 00:41 de mangleala
felicitari
Frumos ! E foarte bine ca si-a adus aminte si de sotia lui. E e o femeie deosebita , o cunosc si cred ca merita mai mult. Sper sa-si aminteasca de ea in fiecare zi .
Postat 21 Iunie 2012, 12:21 de ###
da da
trebuie starpitii toate potaile ,cine vrea caine sa il tina la curte nu prin fata scarilor sa imbolnaveasca copii ,actionatii domnule primar
Postat 21 Iunie 2012, 11:45 de fabi
are dreptate
are dreptate in jurul salii sporturilor si pe la blocuri pe Splaiul Crisaniei seara e o aventura e plin de cainii vagabonzi
Postat 21 Iunie 2012, 11:43 de iosia
alo ,primaru!!!
ne napadesc cainii vagabonziii!!!! aseara a muscat pe o vecina ,in iosia deja seara nu mai poti iesii afara urgent faceti ceva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 21 Iunie 2012, 11:42 de aa
bravo
Buna alegere cu d-nul Malan....aveam emotii ca o va mai pune pe Florica C. Ea nu avea ce cauta acolo de la bun inceput!
Postat 21 Iunie 2012, 11:26 de tralala
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON