URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
14 Iulie 2011, 16:52

Octavian Bot: DNA a devenit foarte "sensibilă" la cei care îl supără pe Băsescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul democrat liberal Octavian Bot a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în opinia lui, anchetarea de către DNA a ministrului mediului, Laszlo Borbely nu s-a făcut la comanda lui Traian Băsescu ci se datorează excesului de zel al DNA care îi anchetează pe toţi cei care au curajul să facă declaraţii împotriva Preşedintelui.

"Eu cred în nevinovăţia lui Laszlo Borbely mai ales că în România traficul de influenţă este metodă de partid. La toate licitaţiile importante se face trafic de influenţă iar Guvernul are o preocupare specială pentru licitaţii cu dedicaţie. Nu cred că Traian Băsescu a indicat DNA-ului să-l cerceteze pe Borbely. Este însă vizibil că DNA-ul a devenit foarte "sensibil" la cei care îl supără pe Băsescu", crede Octavian Bot.

Fostul democrat liberal pune anchetarea ministrului mediului pe seama faptului că Borbely a fost unul dintre cei mai critici politicieni la adresa proiectului de reorganizare al PDL şi s-a opus în trecut mai multor iniţiative ale partidului aflat la guvernare.

În aceeaşi conferinţă de presă, Octavian Bot s-a luat şi de Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, despre care a spus că a devenit un fel de ministru al propagandei PDL. "Nu pot să nu observ că Ministerul Muncii a devenit un fel de minister al propagandei PDL. Lăzăroiu, cel mai bun sociolog dintre miniştrii, încearcă să bage zâzanie în USL acreditând ideea că nu Crin Antonescu ar fi candidatul USL la preşedinţie. Eu îi transmit să se ocupe de ministerul pe care îl conduce pentru că în toată Europa criza bate la poartă", a declarat Octavian Bot.

Deputatul crede că sondajele din ultima perioadă în care USL are peste 50% sunt cauza pentru care ministrul Muncii face aceste adeclaraţii.

O altă temă abordată de Octavian Bot s-a referit la propunerea ministrului Baconschi de a legaliza votul prin corespondenţă. Deputatul susţine că PDL se pregăteşte din nou să fraudeze alegerile în afara ţării cum a făcut-o la ultimul scrutin. "Baconschi vine şi ne propune acum votul prin corespondenţă, dovedind că vrea să se repete situaţia de la ultimele alegeri când s-a votat la foc automat în Franţa. Acest tip de vot nu poate fi verificat. Ne vom trezi din nou cu mii de buletine de vot din toată lumea, unele ale unor persoane decedate, şi va ieşi tot cine trebuie să iasă", a declarat Bot. Parlamentarul crede că, până la urmă "nu va conta cu cine vor vota românii ci cine va număra voturile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
presiune
ceea ce spune-ti se numeste presiune politica,nu aveti cunostinte de cauza in privinta procedurii si nici detalii asupra acestei anchete,faceti presiune asupra procuroriilor prin aceste declaratii publice,am dori sa scapam pt. todeauna din politica de cei ca Dumneavoastra,a dat un verdict,anume ca un politician care nuu va este aliat si este anchetat este vinovat,cine e aliat este nevinovat,nici macar nu cunoasteti cauzele pt. juridice pt. care este anchetat.
Postat 15 Iulie 2011, 16:28 de eucumine
daca va cere banii imprumut
investitii la cazinoo e mai sigur :))
Postat 14 Iulie 2011, 21:44 de da!
Votez cu Seremi, ca nu-i aude nimeni gura
Europa nu este in criza. Euro este tot 1,40 fata de Dolar, ca si la inceputul ultimului mandat a lui Both, rezultat din Bot care crede si in Borbely si in Presedinte, in egala masura ca in povestile cu prostituatele virgine de la hotel Bucuresti, din aripa de nord a garii. Treaba cu 50% la USL este pentru ca nu are omul, in general, cu cine simpatiza. Calculul este simplu: 50% USL, 15% PDL, 5% UDMR, 5% altii, iar restul de 25% ce mai vine din votul prin corespondenta. Total: 40% PDL, 25% PNL + 25% PSD, 10% UDMR, USL si minoritati. Si atunci cine va fi prim-ministru? De la partidul aflat pe primul loc? Ori de la ... ?
Postat 14 Iulie 2011, 19:42 de Calculator PDList
Rusine !
lasa-ne, traseistule !
Postat 14 Iulie 2011, 18:37 de gmt
borbely
pui pariu ca udmre-u il retraje pa borbely da nu pleaca de acolo de unde dicteaza desfiintarea neamului romanesc !
Postat 14 Iulie 2011, 17:11 de unguru bulan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON