URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Pare ciudat, dar creșterea șomajului în Oradea este un semn bun, pe care-l așteptăm de zeci de ani. În ultimele luni s-au închis mai toate fabricile de confecții și pantofi care lucrau în sistem lohn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iunie 2013, 14:30

O treabă murdară: PPMT adună semnături împotriva depozitării gunoiului din Marghita în deponeul din Valea lui Mihai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Localnicii din Valea lui Mihai se opun depozitării gunoaielor adunate din Marghita în deponeul din localitatea lor. "Avem susţinere generală. Am adunat deja peste 600 de semnături de la români, maghiari, de la simpatizanţi UDMR, PPMT sau de la ONG-uri", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă Csomortanyi Istvan, preşedintele PPMT Bihor.

La întâlnirea de joi Csomortanyi a venit secondat de Papp Isvan şi Czegli Iulia, doi din cei patru consilieri locali aleşi pe listele PPMT în Valea lui Mihai.

Consiliul local din localitate, dominat de majoritatea zdrobitoare a celor 13 reprezentanţi ai UDMR, a hotărât pe 29 mai depozitarea deşeurilor din Marghita în limita a 2.400 tone anual în deponeul din Valea lui Mihai. În schimb, Primăria Marghita se obliga să pună la dispoziţie staţia de epurare din localitate pentru curăţarea apelor uzate de oraşul Valea lui Mihai.

Deşi primele camioane cu gunoi din Marghita au început să sosească în cursul zilei de joi, epurarea apelor uzate din Valea lui Mihai este încă în coadă de peşte.

"Nimeni nu ştie cum se va face epurarea apelor uzate din Valea lui Mihai. În localitate nu există sistem centralizat de colectare a apelor, ci doar fose septice. Normal, ar fi să vină cineva şi să golească fesele septice din curtea cetăţenilor, lucru care nu cred să se întâmple. Oricum, aşa ceva nu s-a mai auzit, să cari apa uzată cu cisterna 30 de kilometri ca să o duci la epurat", a spus Csomortanyi.

Oraşul Valea lui Mihai are o populaţie de circa 9.000 de locuitori, majoritatea de etnie maghiară. Dintre aceştia 600 s-au declarat deja sub semnătură împotriva depunerii gunoaielor din Marghita în groapa de gunoi din localitate. În baza semnăturilor strânse PPMT va cere Consiliului Local revocarea hotărârii prin care este parafată înţelegerea dintre cele două administraţii locale din Marhita şi Valea lui Mihai.

Localnicii reclamă faptul că târgul nu aduce niciun avantaj localităţii Valea lui Mihai, iar deponeul - cu o capacitate de 40.000 metri cubi, din care 34.000 cubi sunt deja ocupaţi - se va umple mult mai repede.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
huh?
@Soreli - Adica in albania in tara ta natala si la mamica in cort la cinkapana de unde ai venit gunoiule.
Postat 15 Iunie 2013, 14:46 de Husasan
Dincolo
Eu zic ca ar fi bine sa depoziteze gunoiul in tara vecina si prietena ca oricum e loc destul ??
Postat 14 Iunie 2013, 23:45 de soreli
Şi voi vreţi autonomie?
...
Postat 14 Iunie 2013, 18:31 de Care
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7057 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON