URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
05 Octombrie 2011, 17:14

O firmă din Arad va livra merele în şcolile din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a reluat procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare pentru furnizarea de mere la şcolile din Oradea, după ce, la prima negociere, toţi ofertanţii au fost descalificaţi.

Potrivit unui comunicat trimis miercuri de reprezentanţii municipalităţii, firma care va furniza mere elevilor din clasele I-VIII din Oradea, precum şi preşcolarilor este SC Zad Tiara SRL, cu sediul în Arad, care, în urma negocierii, încheiate marţi, a acceptat un preţ de 0,235 lei pe măr, fără TVA. "Scopul negocierii a fost acela de a obţine preţul unitar cel mai mic, urmărind cel mai bun raport calitate/preţ", se arată în informarea municipalităţii.

Distribuţia merelor va începe din 31 octombrie şi se va realiza zilnic, conform unui orar aprobat de autoritatea contractantă. "La fiecare livrare produsele vor avea obligatoriu de aviz de însoţire a mărfii, certificat de calitate sau declaraţie de conformitate prin care producătorul garantează calitatea produselor livrate", se mai precizează în comunicat. Cantităţile achiziţionate vor fi stabilite în funcţie de elevii prezenţi la cursuri.

Firmele care furnizează laptele şi cornurile în şcoli au fost stabilite în urmă cu mai bine de două săptămâni, imediat după ce Consiliul Local a aprobat preluarea programului "Cornul şi laptele". Acestea sunt Sorilact (lapte - 0,58 de lei fără TVA, pe produs) şi Dorbob (cornuri - 0,32 de lei fără TVA, pe produs).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu ma mir
inceraca sa nu te gandesti doar la copilul tau, din cauza unora ca tine apar discriminari sociale, de ce exista categorii preferentiale tot apa si un pamant suntem, eu as sugera sa se consume mai multe fructe, mere, piersici, struguri, nuci ce au un aport de vitamine dar alimentare ,DAR sanataoase , sanatate e mai presus de orice restul fite si aere, conteaza capacitatea intelectuala ca sa putem progresa nu alcoolul, tutunul, etc.
Postat 06 Octombrie 2011, 09:50 de anka
eu
Acest program nu are niciun rost. Laptele si cornul livrat copiilor in anul scolar 2010 - 2011 a fost sub orice critica, deasemenea si merele au fost de o calitate indoielnica. Eu nu-i permit copilului sa consume...Pe de alta parte nu inteleg de ce trebuie sa cumparam mere din Arad...Pe dealurile Oradiei se afla zeci de ferme mici, livezi de mere...
Postat 05 Octombrie 2011, 21:35 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON