URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
03 August 2014, 09:28

O fată de 14 ani a murit înecată într-un lac din Biharia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Misiune de salvare cu deznodământ tragic, sâmbătă seară, pentru pompierii bihoreni, care au scos o fată de 14 ani dintr-un lac din Biharia.

Alarma a fost dată în jurul orei 20 de un bărbat, prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Se pare că în lac se scăldau două fete, iar una dintre ele a ieşit din apă şi i-a spus tatălui ei că prietena ei s-a înecat.

"La faţa locului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, un echipaj de scafandri şi unul de terapie intensivă mobilă din cadrul SMURD Oradea", a precizat pentru BIHOREANUL lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii au scos fata din apă după aproximativ o jumătate de oră de căutări, iar medicii i-au aplicat manevrele de resuscitare. Din nefericire, însă, nu s-a mai putut face nimic, aşa că a fost declarată decedată.

Acesta este al patrulea caz de minori înecaţi în Bihor din luna mai până în prezent. Tocmai din acest motiv, reprezentanţii ISU Crişana fac un apel către toţi bihorenii să nu ignore pericolele la care sunt supuşi copiii pe timp de vară. O persoană care nu ştie înota şi care se află în apă peste înălţimea ei se va îneca nu în câteva minute, ci în maxim câteva zeci de secunde.

Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea ei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru ei ori în cadă. Sub nicio formă, aceştia nu trebuie să se scalde în zonele interzise, iar când înoată în zonele permise purtarea vestelor de salvare este o măsură de siguranţă recomandată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dumnezeu sa o odihneasca
Minciuni. Scafandrii au scos fata dupa 1-2 minute dupa ce au ajuns. Am fost acolo si am vazut. Degeaba au incercat cei de la SMURD mai bine de 1 ora sa o resusciteze pe fetita nu au reusit. Dumnezeu sa o odihneasca in pace
Postat 03 August 2014, 18:49 de Cineva care a fost a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON