URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2014, 14:52

Noutăţi în serviciile sanitar-veterinare: se înfiinţează la fiecare Direcţie judeţeană compartimente de Poliţia Animalelor şi Antifraudă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vlad Mănăstireanu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Bihor alături de prefectul Claudiu Pop şi de şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Remus Moţoc, reorganizarea acestui serviciu public.

Supracontroale

"Suntem în plină reorganizare a Direcţiilor judeţene şi Autorităţii Naţionale, iar noile organigrame au şi fost trimise spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Vor fi două modificări majore, în sensul că la fiecare Direcţie se vor înfiinţa două noi compartimente, iar la nivelul Autorităţii un serviciu, pentru Poliţia Sanitar-Veterinară a Animalelor şi Antifraudă", a spus Mănăstireanu.

Compartimentele Antifraudă vor avea ca atribuţie efectuarea de supracontroale care să verifice corectitudinea controalelor pe care le efectuează la agenţii economici şi crescătorii de animale celelalte compartimente ale DSVSA-urilor.

Compartimentele de Poliţia Animalelor vor avea competenţa verificării respectării şi aplicării Ordonanţei 155/2014 privind gestionarea câinilor fără stăpân, putând sancţiona atât administraţiile locale, cât şi ONG-urile ori firmele cu atribuţii în acest domeniu.

ANSVSA vs CMVR

De asemenea, preşedintele ANSVSA a anunţat că, după ce timp de un an a existat un adevărat "vid legislativ" în ce priveşte reglementarea circulaţiei medicamentelor de uz veterinar (din cauză că un Ordin din 2013 al Autorităţii a fost contestat de conducerea Colegiului Medicilor Veterinari din România), a fost pusă ordine şi în acest domeniu, prin intrarea în vigoare a unui nou Ordin, nr. 83/2014.

Potrivit acestuia, dacă până acum orice agent economic putea să obţină fără nicio restricţie medicamente de uz veterinar din orice farmacie ori depozit, administrându-le animalelor nesupravegheat, astfel încât reziduurile acestora se regăseau în produsele de origine animală (carne, lapte, brânzeturi, mezeluri, ouă) şi consumatorii căpătau antibiorezistenţă (încât nu mai reacţionau la tratamentele cu antibiotice pentru uz uman), de la intrarea în vigoare a noului act normativ niciun crescător de animale nu va mai putea cumpăra antibiotice de uz veterinar decât pe baza unei note de comandă parafate de medicul veterinar cu care are contract exploataţia sa.

Şansă pentru exporturi, aportul lui Ponta

O ultimă noutate comunicată de şeful ANSVSA, Vlad Mănăstireanu, priveşte posibilitatea crescătorilor de animale de a face exporturi de ovine şi caprine în Turcia, nu fără ca acesta să se poată abţine de la a-i aduce laude pe acest subiect premierului Victor Ponta.

"După 12 ani de restricţii, România poate relua exportul de caprine şi ovine în această ţară în vederea creşterii şi sacrificării, ceea ce este şi un rezultat al eforturilor premierului Victor Ponta de redeschidere a comerţului cu ţările terţe (n.r. - nemembre ale UE)", a spus Mănăstireanu. Mai exact, vor putea exporta oi şi capre în Turcia doar crescătorii şi comercianţii din numai 19 judeţe în care deja a fost eradicată o boală specifică acestor specii, screpia, şeful ANSVSA precizând că există speranţa că în curând maladia va fi eradicată şi din celelalte judeţe.

Bihorul se află în cea de-a doua categorie, deoarece are înregistrate două focare de screpie în zonele Nojorid-Leş şi Girişu de Criş-Toboliu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
REPLICA
Iarasi o multime de birocrati pe niste posturi caldute la stat .Politia animalelor niste functionarasi alesi care vor da spaga buna pt post asta sa nu zicem ca deja se cunosc aceia.Politia antifrauda ... frectie la piciorul de lemn, aceleasi ilegalitati sanitar veterinare se vor face ,aceeasi bani negri obtinuti pe cai ilicite neimpozitati de stat , taieri ilegale,abatoare ilegale , produse din carne si lapte necontrolate sanitar veterinar , va fi o nebunie , da cea mai mare nebunie este abuzul cu interzicerea eliberari medicamentelor si antibioticelor micului fermier , si atunci fermierul o sa fie taxat la sange dublu triplu de catre medicul veterinar concesionar care nu-i va asigura continuitatea actiunilor sanitar veterinare pe timp de noapte si o sa-l supra taxeze la consultatie de urgenta pe timp de noapte, asta pe langa interzicerea dreptului de detine medicamente sanitar veterinare,interzicerea administrari acestora de catre fermier , va fi o grea lovitura data micilor fermieri independenti Asta-i ROMANIA cei mari birocrati corupti NU .Hai SICTIR dava dreacu si ANSV Bihor a vost de birocrati corupti ce sunteti!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu,.
Postat 24 Iulie 2014, 21:18 de Romanul Simplu
Poliţia Sanitar-Veterinară a Animalelor şi Antifraudă
Politia inseamna si antifrauda totodata, inclusa ca activitate fireasca, iar (sanitar-)veterinara inseamna animale, nu humanoizi? Cine naiba i-a invatat limba romana pe prostii astia, care probabil nu au auzit in viata lor de nonsens ori pleonasm?
Postat 24 Iulie 2014, 19:37 de Mind
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON