URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
08 Ianuarie 2014, 12:52

Nouă afacere marca Vuşcan: prima platformă de tranzacţionare a monedei virtuale Bitcoin din ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Moneda virtuală Bitcoin, tot mai populară în lume, a ajuns şi în Oradea. Horea Vuşcan a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă ţinută online, că între Crăciun şi Revelion a lansat prima platformă de tranzacţionare a monedei virtuale Bitcoin din România.

"Bitcoin este o monedă privată care a apărut în 2009. Are multe facilităţi, căci se transmite direct între oameni, fără intermediari, care impun costuri de tranzacţionare, precum MasterCard, Visa, Maestro ori Western Union. Bitcoin este într-o piaţă liberă, necontrolată de niciun stat, preţul ei fiind dictat de cerere şi ofertă", a spus Horea Vuşcan.

Vuşcan şi-a prezentat apoi platforma www.btcxchange.ro unde, în urma creării unui cont personal, se pot face tranzacţii din lei în bitcoin şi invers, o unitate de bitcoin fiind circa 2.400 lei. Până anul viitor, managerul platformei promite că nu va impune comisioane de tranzacţionare.

Deşi reprezentanţii mai multor bănci europene şi internaţionale consideră că investiţiile în moneda Bitcoin sunt riscate din cauza faptului că aceasta nu este reglementată de niciun stat şi mai ales din cauza fluctuaţiilor de valoare ale acesteia, Horea Vuşcan susţine că moneda virtuală este o investiţie de viitor. "Pieţei de Bitcoin îi creşte valoarea. La începutul anului trecut o unitate de bitcoin avea valoare de 12 dolari, iar la sfârşitul anului trecut se plătea şi 1.200 de dolari pentru un Bitcoin", a spus Vuşcan.

El susţine că cel mai mare avantaj al monedei online este că aceasta este una privată, necontrolată de stat: "Necesitatea unei astfel de monede a apărut căci fiecare stat şi-a devalorizat monedele prin inflaţie".

Totuşi, deocamdată, în România, sunt doar două afaceri care acceptă plata cu acest instrument. "Există un restaurant în Bucureşti şi o cafenea în Constanţa. Dar am citit în presă, spre exemplu, că se vând case în Pipera pe Bitcoin. Eu am discuţii în Oradea cu mai mulţi parteneri şi estimez că anul acesta vom reuşi să aducem Bitcoin în stradă, adică să se poată plăti cu telefonul la cafenele, restaurante, etc.", s-a mai pronunţat optimist Vuşcan.

Întrebat care sunt garanţiile de securitate pe care le oferă celor care îşi vor face cont şi îşi vor încărca datele bancare pe portalul său, Vuşcan a declarat că a "început procedurile de a ne certifica ca operator de date cu caracter personal. Informaţiile pe care ni le dau clienţii sunt secure".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Nu puneti botul...
Bitcoin-ul va disparea in maxinm 6 luni, Vuscan si-a facut un stoc si nu mai stie cum sa scape de ei. Plateste articole mincinoase pe la toate ziarele din Oradea.
Postat 09 Ianuarie 2014, 18:54 de Dorin
satan resurection
vuscan promovand bitcoinul este precum satana vanzand tamaie. not cool, dude. have a kit-kat.
Postat 09 Ianuarie 2014, 17:43 de Budda Iosif
Nu merita
Nu merita sa te murdaresti cu asa ceva sau vrei sa ajungi si tu ca el?
Postat 09 Ianuarie 2014, 13:13 de Pentru Gheorghe
O BORATURA
VUSCAN ! O boratura asta este Vuscan! Un criminal in libertate ! Rusine justitiei care l-a lasat liber !
Postat 09 Ianuarie 2014, 13:12 de Smarana
corect
ai dreptate,da cine sa priceapa..
Postat 08 Ianuarie 2014, 23:09 de @pond
Buna ...
CENZURAT
Postat 08 Ianuarie 2014, 22:03 de Gheorghe
Buna ...
Sa o * pe moneda lui de criminal ... sa dea Domnul sa treaca strada [singur sau cu familia] si sa-l vad ... il calc cu tot cu familie ...
Postat 08 Ianuarie 2014, 21:54 de Gheorghe
Criminal
Mai Bihoreanule , iara bagi in fata un criminal?
Postat 08 Ianuarie 2014, 18:33 de Nea taticu
bula speculativa
Ascensiunea monedei virtuale se bazeaza pe piata chineza. Daca intrati pe site-ul celor de la The Wall Street Journal de azi puteti citi articolul conform careia autoritatile chineze vor interzice utilizarea a cestei monede. Valoarea ei de azi va fi in scadere.
Postat 08 Ianuarie 2014, 17:24 de adrian
Ba iar esti beat...
..iar bausi fara sifon..Tratamentul,nu uita tratamentul ca pe cei care ii omorisi, uitasi nepoate!Ptiu drace ,iar ai facut git!
Postat 08 Ianuarie 2014, 15:51 de Nea taticu
BITCARITAS
CAND O SA SE AJUNGA CU MASA BITCOINALA LA VREO 5% DIN MASA MONETARA EXISTENTA, VUSCAN VA FI DESTUL DE BATRAN SI IN PUSCARIE PENTRU FRAUDA FISCALA.
Postat 08 Ianuarie 2014, 14:51 de Book
Vuscan cu perje!
Este similar cu achizitionarea de certificate (de trezorerie spre exemplu), negarantate la suma restituibila, dobanda, etc, decat prin faptul ca este un sistem piramidal (banii se castiga de catre cei mai vechi de la intrarea noilor clienti). Avantajul actual este ca nu se urmareste venitul ca sursa de impozitare, nefiind un sistem inregistrat fiscal nicaieri. Asa a fost si la Caritas, primii deponenti au speculat si au castigat enorm, urmatorii au castigat cate ceva daca nu au fost tampiti sa revina, iar pleava a primit praful de pe toba.
Postat 08 Ianuarie 2014, 14:47 de Pond
Anul acesta Vuscane?
In ce an traiesti tu, ca la noi e 2014! Apropo, un bitcoin cafeaua aia de la Constanta ajunge pentru acest an, sau e suficient pentru cafea pe toata viata?
Postat 08 Ianuarie 2014, 14:36 de Alms
plati curente
nu sunt numai doua in romania iar tehnologia ii lasa pe multi in urma,dai bataie vuscane cat mai repede cu atat mai bine,bafta.
Postat 08 Ianuarie 2014, 13:48 de ganditorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON