URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Mai 2012, 19:46

Nici un copil de la Grădiniţa 27 nu a luat TBC de la educatoarea bolnavă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatele tuturor testelor şi analizelor efectuate la cei 147 copii ai Grădiniţei 27 din Oradea, unde una din educatoare a fost diagnosticată cu TBC, au fost negative, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică declarând, marţi, închisă ancheta epidemiologică în acest caz.

Săptămâna trecută, după primele teste efectuate pentru depistarea bacilului Koch, 4 dintre cei 147 de copii, au prezentat o reacţie negativă însă analizele suplimentare au exclus varianta ca aceştia să fi fost infectaţi cu TBC.

De asemenea, în cursul zilelor de vineri, 25 mai respectiv luni, 28 mai, au fost testaţi şi 57 dintre elevii Colegiului Pedagogic Iosif Vulcan care, în perioada de practică, şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Grădiniţei 27, şi în cazul acestora rezultatul analizelor fiind negativ.

"În paralel cu evaluările medicale, în imobilul în care funcţionează grădiniţa s-a efectuat şi o dezinfecţie cu substanţe specifice situaţiei, iar începând de luni, activitatea a fost reluată", a declarat BIHOREANULUI şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă.

Potrivit şefului DSP Bihor, marţi, după primirea ultimelor rezultate pentru liceenii testaţi, ancheta epidemiologică a fost declarată închisă. "Ancheta este finalizată. Toate persoanele care au intrat în contact cu educatoarea au fost testate, atât copii cât şi adulţi şi, din fericire, nimeni nu a fost infectat. Am efectuat o dezinfecţie a imobilului, ca măsură profilactică iar acum, după evaluarea rezultatelor, am declarat ancheta închisă", a explicat Pîrcioagă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@taz@inculta
Are Pruteanu un articol despe nici o, nicio, nici un si niciun. Citez la subiect : ,,Ca să evitaţi confuzia (cînd e legat?, cînd nu e?), ca soluţie mnemotehnică (ca metodă de ţinut minte) e util să reţineţi următoarea distincţie: atunci cînd e vorba de „cantitate zero, nimic, deloc”, cuvîntul se scrie legat: nicio. Atunci cînd e vorba de o "disjuncţie" negativă, de o „negaţie repetată”, scriem în două cuvinte: nici o, nici un.'' Acum ,,niciun copil...'' parca la cantitate face referire. Parerea mea ! Dar eu ma referisem in principal la altceva, la modul idiot de a se exprima o asa-zisa ,,ziarista''. Vad ca despre asta nu va ponuntati. Va pronuntati, in buna traditie romaneasca, despre ce nu va pricepeti, sau, mai exacxt, despre ce credeti ca va pricepeti ! Si (ma) mai si jigniti....
Postat 31 Mai 2012, 10:58 de .
@ .
punct....ai reusit sa iti dai singur peste degete de data asta...:))
Postat 30 Mai 2012, 10:30 de taz
pentru un punct
”Nici” este conjuncție, iar ”un” numeral. In acest caz, ramane nici un. Asta tot dupa noile norme.
Postat 30 Mai 2012, 08:07 de inculta
Laurico, lasa scrisul si ia matura !
,,Nici un copil de la Grădiniţa 27 nu a luat TBC de la educatoarea bolnavă''. In loc sa se exprime simplu, adica niciun (fato, dupa noile norme corect este niciun !) copil nu este bolnav de tbc, ziarista reuseste o perla de (in)cultura. Adica aia micii au tbc, dar nu l-au luat de la educatoarea bolnava !
Postat 30 Mai 2012, 07:18 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON