URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
18 Septembrie 2013, 11:11

Nereguli la aproape toţi panificatorii şi patiserii controlaţi de Protecţia Consmatorilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finele lunii trecute şi începutul celei în curs, comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut în Bihor 65 de controale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi produselor de panificaţie, constatând că 55 dintre operatorii economici verificaţi sunt responsabili de mai multe abateri.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi, aceste abateri vizează cântărirea produselor cu balanţe având verificările metrologice expirate, folosirea pentru transportarea produselor de panificaţie a unor autovehicule neinscripţionate, neafişarea denumirii furnizorilor de pâine, denumirilor produselor, sortimentelor şi preţului per unitatea de măsură, lipsa analizelor fizico-chimice ale pâinii şi produselor de panificaţie, lipsa etichetelor de identificare şi caracterizare la produsele comercializate vrac, etichetarea incompletă.

Ca urmare verificărilor, angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au constatat că din 15.743 kilograme pâine şi produse de panificaţie şi de patiserie verificate 13.921 kilograme erau cu deficienţe, motiv pentru care au fost întocmite 55 de procese-verbale de contravenţie, cu aplicarea de amenzi în valoare de 121.500 lei.

Pentru a evita să fie înşelaţi, consumatorilor li se recomandă să refuze produsele cu modificări de culoare, consistenţă ori miros care prezintă semne de alterare, de infestare cu paraziţi, să acorde atenţie aspectului, deoarece pâinea nu trebuie să fie nici insuficient coaptă, nici arsă, nu trebuie să fie deformată ori să aibă semne de muşcături sau urme de mucegai.

De asemenea, consumatorii sunt sfătuiţi să nu accepte produse care prezintă data valabilităţii modificată. În fine, o regulă esenţială este să nu cumpăraţi pâinea decât din locuri autorizate, unde există indicii că sunt asigurate condiţii corecte de transport, depozitare şi comercializare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
paine si apa - bolnavicioase ca bolojan
adeline, ai dreptate. i-ai uitat pe nataraii de la bede - astia vind o pita gumoasa de te poti ineca cu ea. ar merita pomeniti cei care chiar produc paine neagra sau cu multicereale, adevarata si de calitate, eu unul nu am gasit inca asa ceva in oras! dupa paine, ne trebuie si apa -- bolojane, manca-te-ar sfintii, apa la robinet este la fel de maronie si cu acelasi gust oribil ca acum o luna! ce contracte faci tu de ne iei pe toti de fraieri cu schimbarea conductelor si dracu stie ce va ma tuna in cap?? sa fi indraznit vreun primar din ungaria sau bulgaria sa faca asa ceva, de mult ii zburau astia creierii si nu mai auzeai de el decat la cimitir! sa nu mai vorbim de tarile cu adevarat civilizate! tampitii ar trebui sa lucreze zi si noapte, de luni pana duminica sa rezolve problema apei potabile in oras, nu sa abandoneze lucrarile pe saptamani intregi! dom primar, nu-ti crapa obrazul de ce faci? nu-ti joaca ochiul stang de cat te pomenesc zi si noapte?
Postat 18 Septembrie 2013, 23:17 de roger
gereralizand constat
Am facut o socoteala : la cata paine mananc pe luna fac economie cam 2 lei, dar la cat ma suprataxeaza cu tat felu de abureli platesc in plus cam 200 de lei !!!! generalizand deduc ca guvernul asta de tampiti au dat o mare lovitura cu reducerea TVA-ului la paine !!!!
Postat 18 Septembrie 2013, 16:12 de scrbitul
deci? taiem tva-ul si marim amenzile?a
deci, taiem tva-ul la paine si apoi scoatem diferenta din amenzi acordate toto producatorilor de paine. frumos, nu? acum, sa enumeram cateva superbrutarii din oradea ca nici cu ei nu ti-e rusine... 1. CIDOR - aproape tot timpul cand cre ceva proaspat, primesc produse ff vechi. - am cam renuntat la ei 2. DORBOB - aceeasi situatie ca si la cidor, dar ei si la produsele de cofetarie sunt dezastru. 3. Johan - astia vand paine parca ai fi din hartie, atatea chimicale introduc in ea. 4. gi&co... la ai am renuntat recent deoarece dupa 2 zile painea avea deja urme de mucegai, miros greu si era lipicioasa 5. Vatra pan - la fel ca si gi& co 6. Bunexim. - am patit si cu ei sa primesc paine gata mucegaita... 7. Vatra pan - daca tii painea mai mult de 2 zile se strica... 8. Ionali, salard... dupa parerea mea cam cea mai bio paine si ff gustoasa se si pastreaza ff bine si langa ei poti pune si brutaria din Sarbi cu produse ff bune... ei au produse la malcom...
Postat 18 Septembrie 2013, 14:33 de adeline
paine inmultita de guvern pentru prosti
Protectia consumatorului face verificari la balantele de masurare carora le-a expirat avizul metrologic (dar l-au facut anterior!), la inscriptionarea masinilor de transport a painii (ce ma intereseaza inscriptionarea masinii, ca nu cumpar painea din portbagajul dubei!!!), in vreme ce consumatorii sunt indemnati sa verifice daca paine nu este muscata, mucegaita, arsa sau necoapta! Singura explicatie pentru aceste masuri ale OPC este ca pe de o parte i-a trimis seful lor de la Guvern sa jumuleasca producatorii de paine si pe de alta parte ca vor sa arate alegatorilor aceluiasi Guvern cata grija au de ei oferindu-le sfaturi ca unor idioti care au si votat majoritar!
Postat 18 Septembrie 2013, 13:00 de alegatorul fomist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON