URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
08 Decembrie 2011, 09:17

Nemulţumiţii din Oradea, în frunte cu Horea Vuşcan, vor protesta până la urmă duminică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestul pe care Horea Vuşcan a vrut să-l organizeze pe 1 Decembrie, însă nu a primit aprobare se va desfăşura, până la urmă duminică, 11 decembrie, de la ora 13, în Piaţa Unirii, lângă statuia lui Mihai Viteazul.

Fără telefoane de la Bolojan

"Astăzi (miercuri - n.r.) am primit aprobare din partea comisiei din Primărie ca duminică în intervalul orar 13-15 să desfăşurăm o acţiune de protest. Înainte am fost sunat de cei din comisie şi am fost întrebat dacă putem mutăm locul de desfăşurare din faţa Primăriei lângă statuia lui Mihai Viteazul, pentru a nu încurca traficul în Piaţa Unirii. Normal că am fost de acord. Dar aşa trebuia să procedeze şi pe 1 Decembrie", a declarat Vuşcan, susţinând astfel că municipalitatea ar fi trebuit să-i sugereze şi atunci un alt loc de desfăşurare a protestului, în condiţiile în care cel cerut de el, adică Piaţa Unirii, a fost ocupată de manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni (MDVA) Bihor afirmase că grupul de persoane nemulţumite ar fi dispuse să renunţe la a ieşi în stradă, în cazul în care primarul Ilie Bolojan va iniţia discuţii şi cu locuitorii zonei Ioşia şi cu bicicliştii din Pro Bikers, aşa cum a făcut-o cu orădenii din zona Ecaterina Teodoroiu şi cu reprezentanţii SOS Dogs. "Noi tot timpul am spus că facem protest, dar dacă domnul primar ne-ar fi invitat la o discuţie am fi putut renunţa. Acest lucru nu s-a întâmplat. Într-adevăr pe cei de la SOS Dogs şi pe locuitorii din Ecaterina Teodoroiu i-a sunat, dar nu s-a trecut nici acum la vreo discuţie sau la fapte concrete", a declarat miercuri liderul MDVA Bihor.

Nemulţumiri diversificate

Horea Vuşcan spune că în cererea de organizare a protestului a trecut că vor fi prezenţi aproximativ 500 de orădeni. "Nu ştiu exact câţi vor veni, pot să fie şi 300, dar pot să fie şi 700-800. Vor fi prezenţi oamenii din zona Ecaterina Teodoroiu (nemulţumiţi de drumul expres şi de demolarea pasarelei), locuitorii din Ioşia, afectaţi de trecerea celor trei puncte termice la CET, reprezentanţii Pro Bikers, care vor proiecte viabile pentru piste de bicicletă. Vor veni şi câţiva ecologişti revoltaţi de tăierile de pomi, ar putea să vină cei nemulţumiţi de parcarea din spatele Tribunalului, reprezentanţi ai SOS Dogs, dar şi alţi oameni nemulţumiţi că se investeşte în trecerea CET pe gaz", a enumerat liderul MDVA Bihor lista "supăraţilor".

Vuşcan spune că prin acest miting doreşte să atenţioneze municipalitatea pentru a lua în seamă părerile cetăţenilor. "Mesajul este că Primăria trebuie să asculte de cetăţeni, să ne accepte la dialog. Să nu fie un dialog al surzilor, cum se întâmplă la dezbaterile publice, pe care municipalitatea le face doar ca să bifeze legea", susţine acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Incredibil... sau NU?
Dar vai! Cata sustinere pentru inVERZItii astia... Asteptam o replica, ceva, asa, ca-n politica macar, dar... trebuia sa-mi dau seama ca de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere... O noapte buna!
Postat 09 Decembrie 2011, 00:26 de ADA
Cei din Iosia trebuie să se lepede de Vușcan
Ghinionul celor din Ioșia este că Vușcan s-a pus în fruntea lor, deturnând astfel orice solicitare legitimă cetățenească. Câtă vreme îl vor avea pe acest individ ipocrit și lipsit de credibilitate (plus de asta are imaginea pătată de sânge, ceea ce îl va urmări în toată așa-zisa sa carieră politică) ca reprezentant, nu vor obține nimic, pot ei să organizeze 100 de proteste. Cei din Iosia trebuie să se lepede de Vușcan dacă se vor parteneri de dialog cu orice autoritate public
Postat 09 Decembrie 2011, 00:19 de Bed Wolf
vuscaniada cacanie
Asta daca nu-l baga nimeni in seama ,se baga singur ca musca -n .uru calului.Bai buzatule ,abia ti-au trecut cicatricilede pe fatau de bun ce-ai fost,si acum vrei fardat de sarbatori???Cine-l sponsorizeaza pe acest BUFON sa apara-n fata peste tot cu,,, baliVERDELE '' lui de *. La munca ratatule!!!!!! Pune mana si munceste,vino cu proiecte,planteaza si tu ceva,nu tot critica ce se face bun in orasul nostru .
Postat 08 Decembrie 2011, 22:45 de pintea voinicu
nebunii de langa noi
Oare nu acest june a facut niste accidente de circulatie mai demult ? Daca DA, atunci poate fi vazuta fisa lui medicala de la ....psihiatrie ?
Postat 08 Decembrie 2011, 14:44 de gygy
Sunteti niste ipocriti
Bine ca sunteti cu totii "Verzi" numai cand aveti interese - se apropie alegerile sau cum?! - cum sa fii atat de ipocrit incat sa te dai mare lider a verzilor cand tu defapt, ai gramezi de mizerii (deseuri) imprastiate pe terenurile din sau de langa oras. Decat verde de-asta cu nuanta cacanie, mai bine sa fii "incolor". Peace!
Postat 08 Decembrie 2011, 11:36 de ADA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON