URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2016, 16:05

Mutări surpriză în parchete: Cel mai vechi procuror al DNA Oradea, Dan Chirculescu, s-a cerut înapoi la Parchetul Curţii de Apel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mutări surpriză în parchetele din Bihor! După mai bine de un deceniu de activitate la DNA şi aflat în prag de pensionare, procurorul Dan Chirculescu (foto) şi-a cerut încetarea activităţii la Serviciul Teritorial Oradea.

Magistratul este cunoscut opiniei publice pentru numeroase anchete explozice, ultima fiind trimiterea în judecată a 7 funcţionari din Vamă şi Garda Financiară, în frunte cu fostul şef al Vămii Române, orădeanul Radu Mărginean, ex-directorul Regionalei Vamale, Călin Vesa, şi fostul şef al Direcţiei Judeţene Vamale Bihor, Corneliu Sotoc, acuzaţi că au protejat o firmă înfiinţată de un văr al celebrului evazionist Racz Attila, specializată pe "tunuri" cu produse petroliere.

Chirculescu a solicitat şi primit, luni, avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a reveni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unitate din care a plecat, în 2005, şi unde îşi va relua activitatea începând cu 1 septembrie.

Tot luni, membrii Secţiei pentru procurori a CSM au aprobat cererea făcută de Alin Leucea, unul dintre cei mai cunoscuţi procurori-criminalişti ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în prezent şef peste Secţia de Urmărire Penală a unităţii. De numele său se leagă dosare sonore, cum ar fi trimiterea în judecată, în 2011, a unor membri ai clanului Neguş implicaţi în răfuieli mafiote, sau depistarea, în timp record, a criminalului în cazul tânărului Florin Sfăt, găsit mort în mijlocul pădurii Sititelec după ce a fost împuşcat de un braconier.

Leucea a cerut, pentru a treia oară la rând, mutarea la Parchetul Curţii de Apel Oradea, solicitare care i-a fost admisă, luni, tot cu începere din 1 septembrie. "Din aceeaşi dată, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef Secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor", se precizează pe portalul CSM.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a luat în discuţie şi transferul a procurori orădeni care activează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Este vorba despre Cosmin Pantea, care  a solicitat să fie mutat la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, şi Teofil Ilisie, care a cerut să fie mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Dacă în cazul lui Pantea cererea a primit aviz favorabil, în cazul lui Ilisie a fost respinsă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
he, he, he
Ok, bihoreilor, le-ati facut o laudatio impecabila celor doi procurori! Ii primiti ca membri de onoare ai redactiei sau/si ii rasplatiti pt. activitatea trecuta, prezenta si mai ales viitoare?! Nu afirm nimic, doar rememorez momentele, nu putine, in care ati publicat date din dosarale aflate in lucru. Precis a fost vorba despre perceptia extrasenzoriala, mai exact despre clarvedere :)
Postat 24 August 2016, 08:54 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON