URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
23 Septembrie 2013, 07:45

Ministrul Lucia Varga a verificat personal dezastrul din Dobreşti: s-au tăiat ilegal lemne în valoare de 6 milioane de lei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, s-a aflat, sâmbătă, în Dobreşti şi a verificat în teren rezultatele controalelor efectuate aici de către inspectorii Regiei Naţionale a Pădurilor.

Este vorba despre un control pornit pe 15 aprilie şi finalizat pe 19 iulie, prezentat pe larg şi de BIHOREANUL, în urma căruia inspectorii Romsilva au descoperit că hoţii de lemne au defrişat 11.691 mc de lemn în valoare de 6.014.355 lei. Cea mai mare parte a prejudiciului a fost descoperit în cantonul Valea Runcului, inspectorii au calculat o pagubă de 4.166.477 lei.

Însoţit de membrii echipei de control şi şeful Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu, ministrul a vizitat cantoanele Valea Runcului şi Hârtoape, unde peste 60% din arbori tăiaţi ilegal aveau peste100 de ani şi, deci, o valoare mare economică. Urmele defrişărilor sunt încă vizibile cu toate că personalul silvic implicat în furturile de arbori a încercat să le ascundă, tăind cioatele la nivelul solului şi acoperindu-le cu pământ şi resturi vegetale.

În cantonul Valea Runcului, Lucia Varga a făcut o escală şi în zona de protecţie specială, rezervaţie de seminţiş înscrisă în catalogul naţional al rezervaţiilor, de unde se recolta sămânţa pentru plantaţiile de fag şi stejar din judeţul Bihor şi nu numai, decimat de hoţi.

"Am văzut o pădure seculară distrusă şi trebuie ca toţi cei care au contribuit la distrugerea ei să platească. Cadrul legal existent a permis aplicarea de sancţiuni dar nu suficient de aspre în raport cu faptele făcute. Mai mult decât atât, constatăm că este o presiune foarte mare din partea celor care au făcut aceste fapte. Aceştia au adus avocaţi şi dau în judecată directorii care au curaj să încerce scoaterea din sistem acestor oameni care au furat şi distrus pădurea. Din păcate, în acest moment cadrul legislativ nu permite luarea unor măsuri administrative ferme cu ajutorul cărora să împiedicăm abuzurile şi furturile. Noul Cod Silvic va rezolvă această lacună şi sperăm să-l punem în aplicare cât mai repede", a declarat  Lucia Varga.

În urma raportului de control, conducerea Romsilva a dispus suspendarea raporturilor de muncă cu cei implicaţi direct în acest furt de arbori şi trimiterea de plângeri penale către parchet. Totodată, s-au luat măsuri administrative şi împotriva personalului silvic din cadrul Direcţiei Silvice Bihor care avea atribuţii de control şi care, în ultimii patru ani, nu a făcut controale în aceste zone deşi erau obligaţi de lege şi de normele interne.

Controlul de la Dobreşti face parte dintr-o amplă acţiune efectuată de Romsilva la nivel naţional, menită să oprească tăierile ilegale şi furturile de lemne. În prezent în Bihor se derulează controale şi la celelalte ocoale silvice, atât ale regiei cât şi private.

Citiţi despre jaful din pădurile Ocolului silvic Dobreşti, rezultatele controlului şi persoanele trimise în faţa procurilor în articolele:

Jaf ca-n codru: Cum au furat pădurea angajaţii Ocolului Silvic Dobreşti. Printre profitori, sponsorul Poliţiei Bihor! (FOTO)

Ocol la procurori: Opt funcţionari vor fi daţi pe mâna anchetatorilor în cazul pădurilor furate (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
46 Comentarii
Pt.COMISIA RNP.
Atentie,tot sistemul RNP ,este la fel in toata tara,adica vinovatii principali sunt cei care conduc acest sistem de ani de zile si sunt in functii de 10-20....ani au fost in toate barcile si stau in continuare pe scaune sus puse ,cerindu-le celor mici tot felul de compromisuri prin ordin sever ,santajindu-i ca ii va da afara daca nu fac .acesti moguli pe functii din RNP sunt de fapt vinovatii principali cu neregulile unde sunt cu adevarat,sunt situatii unde vor ei sa scoata in evidenta ca sunt probleme,si nu sunt,pt.a duce in eruoare pe toti,profitind ca sistemul silvic este ambigu,dar acesti moguli de fapt sunt vinovatii adevarati si nu vor schimbul de generatii,deci,numai cum vor ei .ex.toate controalele facute de BUCURESTI in toata tara sunt cum sunt ,cind sunt sesizari in aceste locuri mai scot cite ceva ,dar de fapt totul se intimpla la comanda lor; ex.uitativa la TIRGU-MURES,MARAMURES,ALBA,SUCEAVA,CLUJ,etc.si nimeni nu ia masuri pt.scaunele de la BUCURESTI..DE CE CREDETI CA SE TRECE CU VEDEREA ACEST PUNCT MARE DE ANI DE ZILE..RUSINE SA VA FIE LA TOTI, CARE ATI FACUT ACEST SISTEM DE RUSINE ,CINDVA RESPECTAT SI MAI CORECT,MAI ALES CELOR DE LA BUCURESTI...
Postat 02 Octombrie 2013, 11:35 de Florian,pens.RNP.
PT.Cel din umbra.
Oameni buni,nu vedeti ca acesti postatori sunt pusi sa faca diversiuni ,sa va faca sa va certati intre voi ,s-au vrea sa scoata in evidenta informatiile care vor ei sa se auda,cel care posteaza de;dl.Popa Cornel,Peti,Viorel,Florescu etc.este sigur sluga unui om fara caracter ,putin spus,pt.ca in viata de zi cu zi este un lingau si el si cine la pus,dar are un anumit interes ca acestia sa se certe intre ei ,sa-si puna in functiile cheie pe uni cu care poate sa faca tot felul de infractiuni si cu cei mai sus mentionati nu poate,cum va explicati ca doar vestita Laura Gal scrie la adresa acestora si alti ziaristi nu ,pt.cine lucreaza aceasta si cine o plateste la negru sa-i murdareasca dupa bunul plac............................o sa vil dam noi pe tava va promitem,pt.ca este foarte aptoape de voi si este un infractor din 1995.vom trimite la presa tot necesarul care va dovedi acest lucru.
Postat 02 Octombrie 2013, 10:46 de jon
pentru"buhuhu"
aaa...si am uitat sa spun: chiar daca receptorul mesajului meu ar fi un om lipsit de inteligenta, din respect pentru mine nu mi-as permite sa folosesc un asemenea limbaj ca al dvs( "tembelule")... cuvintele spun totul despre om... asa ca...vis-a-vis de caracerul dvs- no comment!!! am zis! :P :)
Postat 30 Septembrie 2013, 16:10 de bau
bau
pentru d-l sau d-na "buhuhu: INTERJÉCȚIE, interjecții, s. f. Parte de vorbire neflexibilă de tip special, care exprimă sentimente și manifestări de voință sau care imită sunete și zgomote. – Din fr. interjection, lat. interjectio, -onis. Sursa: DEX '98 (1998)
Postat 30 Septembrie 2013, 12:43 de bau
hmmmm...
scz-ma, am luat-o ca pe o interjectie...:) !buhuhú1 (reg.) interj. Sursa: DOOM 2 (2005)
Postat 29 Septembrie 2013, 20:39 de bau
pt. bau saracu
ma TEMBELULE onomatopee ai vrut sa spui,dar esti prea cretin sa stii ce e aceea BUHUHUHUHUHUHUHUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Septembrie 2013, 21:29 de buhuhu
mwahaha
Fratilor, m-ati deconspirat! ce baieti destepti am... :P :D v-ati dat si voi seama ca nu am nicio legatura cu silvicultura, cantoanele, ocoalele silvice!?!?!? si multi dintre voi ma banuiau c-as fi facut parte din clanul de Dobresti!!! intr-adevar, stiu multe si marunte( poate despre fiecare din voi!!!)... si mai stiu si ca ITRSV-ul este manjit pana in panzele albe din mai multe puncte de vedere...cum sa nu fie manjit cand unul dintre functioneri este finul celui mai mare distrugator al padurilor din Dobresti!?!?!!? in ceea ce-l priveste pe domnul binevoitor care se semneaza sub pseudonimul de "buhuhu" nici nu-si da seama care este legatura dintre persoana si pseudonim... in timp ce eu sunt "bau" el este doar o interjectie... :) descifreaza asta daca poti! am zis! :P
Postat 27 Septembrie 2013, 22:11 de bau
Bau ,asa arata ca nu esti prost.
Auzi Bau,daca vrei sa vr.hai si vr.cu noi,dar mai intii zii de prietenii tai ceva mai mult,hai aratale ca nu protejezi pe nimeni,arata celor mai jos ,arata ca tu stii multe incepe cu minister si spunene ce este la Sudrigiu,oare si acolo se fac parchete la comanda care sunt patroni care cumpara material mult si unde il duc,arata ca stii si ca tu nu ai implicatie cu nimic ,spune cine de la Oradea ii protejeaza,s-au minister,s-au sa fie de la politie,spune pe cine protejeaza prietena ta Laura Gal.
Postat 27 Septembrie 2013, 20:26 de kul
PT.BAU saracu
Mai BAU BAU nu te supara dar esti mai TEMBEL decat prevede legea. Ii critici pe altii dar tu nu faci diferenta dintre ocol silvic si canton silvic ca sa nu mai vorbim de restul.DUTE SI TE IMPUSCA(in picior sa te chinui cat mai mult) HAI SICTIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 27 Septembrie 2013, 18:04 de buhuhu
hmmmm...
ca sa scriem un comentariu, ar trebui sa avem cel putin 4 clase pe care tu ai demonstrat ca nu le ai!!! Dumnezeule!!! cum poate cineva sa scrie in cateva randuri atatea greseli de ortografie, ortoepie, s.a.!?!?!!?!? numai in dezacorduri vorbesti!!! sa-ti spun cum va imparteati intre voi!?!? ce rost mai are, toata lumea stie ca cel mai protejat din Cantonul Silvic Dobresti a fost d-l Silaghi si cativa protejati ai dansului! de unde crezi ca a avut bani vestitul Silaghi de atatea masini personale si atatea masini pt transportul lemnelor!?!?!? ( proprietar firma pe care o detine!) de unde avea bani pt descoperirea lumii?!!?? Egipt, Antalia s.a!?!?? doar nu din salariul de bugetar al nevesti-sii!!! :P :))) si stii cum e?!!? toti au furat, insa unii mai mult, altii mai putin si....avand in vedere proverbul: "Banu-i ochiu dracului", unora nu le-a mai ajuns... astfel ca...au scris o anonima nestiind ca totul se va intoarce impotriva lor si Silaghi va cadea in picioare!!! In ceea ce priveste mai marele de la Ministerul Mediului... e si el pus oarecum cu botul pe labe pentru fudulia, ignoranta, egoismul, foamea de bani de care da dovada... :) Cristi, am impresia ca esti o furnica pe lan
Postat 27 Septembrie 2013, 13:00 de bau
mahalangiu din T in FIU.........
Pe cine protejezi dl,savant BAU,si tu esti dintre ei ,cum altfel crezi ca te stim,tu te crezi important,noi nu suntem cine crezi tu ,cunostii si nu cunostii,macar stii ce este cuvintul PLAGIATOR,pe bune,sa-u a mers ai tai in locul tau la scoala ,auzi daca esti tare si crezi ca stii ce s-a intimplat la DOBRESTI,SE INTIMPLA LA SUDRIGIU si urmeaza [....................],scrie ce implicatie a avut;minister,FLORESCU,POPA,GIURGIU,comisia RNP,CEI TREI PATRONASI,GROZA,cei 2 PRIMARI de peste mari,s-au care firma a lucrat pe;vida,viduta,racas,dr,bulzului,surducel,virciorog,cine a taiat rezervatiile de pe RACAS,BARAJ,COPACIOASA pt.ca hartile arata ca de fapt aici sunt rezervatiile vestite si nu in alta parte,ce zici postezi dl.savant ,hai arata ca stii,cum se imparteau pistarii intre ei[voi],hai dl.savant posteaza.
Postat 27 Septembrie 2013, 00:40 de CRYSTY.D.
SPOVEDESTETE MAI DEPARTE
Auzi BABAU ,pt.ca la cum arati ,asta esti...VOI INFORMATIA ASTA ATI VRUT SA SE SCURGA LA CEI MULTI,DAR ACESTIA SUNT MAI DESTEPTI DE CIT CREDETI SI SA-U PRINS, pt ca alcolul spune adevarul ..iar pt.nelinistea tuturor INTERMEDIARUL FLORESCU,GIURGIU SI MINISTER SA LAUDAT ,unde crezi la chef si-n restaurant.iar mai departe spune tu savantule.auzi spune la oameni ce s-a intimplat peste in ultimii 12 ani ,dovedeste ca esti savant,poate te crede cineva.HAI DOVEDESTE CA ESTI TARE.
Postat 27 Septembrie 2013, 00:36 de cristy
muahahahah
SPER DOMNULE PLAGIATOR, remember [25.09.2013, 18:51] Hai sa ne aducem aminte de unde a pornit totul.Unii dintre PROSTACII foarte agresivi de pe acest forum au mintea foarte scurta sau poate nu o au de loc.DECI ,,stimabilii,, frati FERICEL in cardasie cu un mahar din Ministerul Mediului au ticluit in primavara o reclamatie anonima (lasul tot las)impotriva unor colegi in speranta ca acestia vor fi controlati la sange si dati la o parte pt. ca ANJINERIU SILVIC fericel(cu studii facute la Sorbonica pe palinci,vitei,euroi etc.etc.) sa devina mare sef de ocol.Problema e ca aceste controale s-au facut in tot ocolul si nu numai in anumite districte asa cum sperau cei doi LUZARI.Mai deparete stiti cu totii ce s-a intamplat............................. postat de: bau CA NU BATI SAUA SA PRICEAPA CALUL... in acest caz, nu cunosti saua, poate doar calul care te calca in picioare, noroiule ce esti! aici nu sunt PROSTANACI, poate doar prostalăi, ca acolo in Dobresti la voi! sper sa fii in stare sa descifezi...am zis! :)
Postat 26 Septembrie 2013, 15:58 de bau
ECHIPA
Atentie;doamna ministra toata vina este a voastra a ;PNL SI PSD,pt.ca trebuia sa va intelegeti pe functii ,iar ce ati promis trebuia sa rezolvati ,nu trebuia sa lasati pe cei doi directori sa-si bata joc de oamenii si de lideri care v-au adus voturi multe,ce a facut acesti doi pt.USL ,NIMIC,CITE VOTURI ,0,atunci nu trebuia sa va trimiteti oameni in timpul controlului sa vedeti cum se desfasoara controlul,s-au daca se desfasoara corect ,nimeni nu a cerut altceva.ati lasat pe MOHANU sa-si bata joc de oameni vostri,s-au a-ti comandat dumneavoastra la cererea lui GULESCU pt.ca asa sa laudat el si SILAGHI...ne mira faptul cit timp a ales VIOREL sa taca pt.ca daca va incepe primi care vor fii luati, vor fi cei doi directori si cei care a facut rau pt .monopolul lor nenorocit, IAR VOI CARE VA DATI ALTCINEVA IN POSTARI ,SA VA FIE RUSINE SI LA CEI CARE INCERCATI SA FACETI JOCUL ALTORA. DOAMNA MINISTRA O INTREBARE ;DE UNDE AVETI BANI SA VA FACETI 2 CASE ACUM,si tacerea e un raspuns.VIOREL NU ESTI SINGUR AI CUVINTUL NOSTRU DE CERCETAS,TU STII CE INSEAMNA ASTA,de acum incolo lasai pe interlopii pe seama noastra,si pe protectori lor nu te cobori la nivelul lor pt...e timpul sa-i dai bataie...
Postat 26 Septembrie 2013, 01:40 de CERETASII.
PT.PROSTU DE BAU
In 2005,BAN cu JURJ i-a facut reclamatie lui FERICEL si GLIGA,in 2008 si 2009 JURJ si GROZA la fel,mai mult a adus corpul de control al ministrului in 2011 pe FERICEL si la verificat peste tot prostule si traficantule de coca pe nume BAU,reclamatia din 2013 pt.cultura tuturor ,a facuto FLORESCU si JURJ,iar a doua reclamatie a facuto POPA IONEL CU GROZA CORNEL ,prin intermediul lui NICORAS ,care a cerut colegului de la BUCURESTI executarea lor,in urmatoarele saptamini veti vedea toti pe orice fel de media urmatoarele;de ce numai lor sa facut control si la restu nu,de ce le-au bagat pe git ciotele marcate vindute de stat legal DIN anii anteriori,de ce sa pus presiune pe controlori si cine ,de ce FLORESCU a vrut cu orce pret sa-l executa pe VIOREL ,CARE NU ARE STUDIILE FACUTE 4 ANI IN 2 CA SI AI VOSTRI ,sau cum ati facut voi spuneti de alti.pt.toti sa intelegeti omul care este condamnat nevinovat este cel mai indreptatit sa se apere si se va lega de orce vorba lui DUMITRU DRAGOMIR.IAR TU UMFLATULE DE BAU AI GRIJA LA MINCARE SI LA COCA SI NU TE MAI DA CURAT PT.CA ESTI MURDAR RAU.
Postat 26 Septembrie 2013, 00:54 de CRISTI .POL.
Un subiect de reflecţie şi o problemă de rezolvat pentru dna Lucia Varga şi nu numai
”…şeful Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Cristian Buzle (foto), a arătat că, de fapt, de la aderarea României la UE, adică din 2007 încoace, în Bihor nu a fost obţinut nici măcar un singur euro din fonduri europene pentru împăduriri, deşi au existat numeroşi doritori. – ”Din păcate, pe axa Împăduriri, judeţul Bihor nu a aplicat deloc pentru accesarea de fonduri, pentru că cei care au vrut să aplice au întâmpinat greutăţi chiar din partea instituţiilor care trebuia să le avizeze dosarele”, a spus Cristian Buzle. Câţi bani s-au pierdut şi cât de nepotrivit acţionează ITRSV a arătat tot acesta. ”Noi facem împăduriri cu fonduri de la buget în zona Salonta, deşi aceasta se pretează mai bine pentru agricultură, în timp ce dealuri întregi sunt complet defrişate. Proprietarii de terenuri puteau primi 1.660 euro pe hectare pentru împăduriri în zona de munte, plus câte 300 de euro/hectar anual, timp de 5 ani, pentru întreţinerea zonelor împădurite, plus câte 120 euro/hectar, timp de 15 ani, ca şi compensaţie să nu taie arborii”, a spus şeful Oficiului pentru Dezvoltare Rurală. Care a fost răspunsul inspectorului adjunct al ITRSV? ”E adevărat (n.r. - că nici măcar nu a fost depusă o singură cerere pentru obţinerea de fonduri europene pentru împăduriri), dar condiţiile de obţinere sunt foarte riguroase şi nu le-au îndeplinit cei care au vrut să aplice”, a spus Nicolae Timaru. [eBihoreanul.ro - Premieră: Reuniune a Colegiului Prefectural în prezenţa presei. Prefectul, nemulţumit de conducerea ITRSV - 25.09.2013]
Postat 25 Septembrie 2013, 23:04 de stefan
remember
Hai sa ne aducem aminte de unde a pornit totul.Unii dintre PROSTACII foarte agresivi de pe acest forum au mintea foarte scurta sau poate nu o au de loc.DECI ,,stimabilii,, frati FERICEL in cardasie cu un mahar din Ministerul Mediului au ticluit in primavara o reclamatie anonima (lasul tot las)impotriva unor colegi in speranta ca acestia vor fi controlati la sange si dati la o parte pt. ca ANJINERIU SILVIC fericel(cu studii facute la Sorbonica pe palinci,vitei,euroi etc.etc.) sa devina mare sef de ocol.Problema e ca aceste controale s-au facut in tot ocolul si nu numai in anumite districte asa cum sperau cei doi LUZARI.Mai deparete stiti cu totii ce s-a intamplat.............................
Postat 25 Septembrie 2013, 18:51 de bau
Raspuns pentru Florin
Ii este frica ca o sa ajunga la cei care au condus ocolu si directia in 2004-2008 de credeti ca s-au stopat toate .Chiar atit de fraeri sinteti de nu va dati seama.Ei au avut treba cu Firiceii si acum a fost momentul sa-i loveasca.De ce credeti ca s-au oprit pentru ca se ajungea la capii mafiei.
Postat 25 Septembrie 2013, 13:14 de Coita
La alti da la alti ba
VERIFICATI TOATE MARCARILE FACUTE LA DOBRESTI (A.P.V) O SA GASITI LUCRURI GRAVE.TRIMITETI-L PE MOHANU SEFUL FONDULUI FORESTIER LA RNP SA IA FONDUL FORESTIER LA DOBRESTI LA PURECAT ACOLO SA VEDETI NEREGULI DOAMNA MINISTRU,FALSURI IN ACTE ETC.DACA VA PRETINDETI CORECTA.NUMARATI TOATE CIOATELE SI LEMNELE MARCATE IN PARCHETE SA VEDETI CUM S-A RESPECTAT REGIMUL APLICARII,DISPOZITIVELOR DE MARCAT.URMARITI INTRODUCEREA DATELOR DIN CARNETE IN CALCULATOR SA VEDETI FALSURI,REPRIMIRI DE PARCHETE NECURATATE ETC.....NOI TREBUE SA VA INVATAM CUM SE FACE UN CONTROL,DOAR L-ATI INCEPUT LA DOBRESTI DE CE NU VRETI SA-L SI TERMINATI?
Postat 25 Septembrie 2013, 12:39 de Florin
BUF,CE SURPRIZA.
TU, FLOREA NICI NU STII CIT DE MIC O SA DEVII..pt.ca esti hot si prost ,pe deasupra mincinos...Ai probleme cu capul Florea,noi suntem;in data de 23 04 2013 comisia rnp,a sarbatorit ,bind si mincind la Alejd ,in 25 04 ati fost morti de beti ,mergind la pestera din Rosia ,unde la unul ia fost frica sa intre, la Farc,dupa care ,la Meziad,in 18 09 2013 cei care trebuia sa faca control ,a sarbatorit la Vintere pina la ora 14,36,la 13,53 masa era plina de tot felu;vrei sa iti spunem de insotitoarea ta de la;TINCA,BRASOV,FELIX,MONEASA, s-au vaza in cap in ce secunda a avut loc,daca erai corect astea nu aveau loc,iar cine te mai sustine e mai prost ca tine ,la ce va urma ,pt.ca esti murdar si-n suflet FLOREA ,mai pune ceva interlopi,s-au de la noi ca se cred protejati,de la voi ,s-au ....etc,te crezi cumva PACEPA..FLOREA.
Postat 24 Septembrie 2013, 13:49 de DEA.244.
De ce unii sint protejati?
Organele competente sa verifice toate Actele de punere in valoare(A.P.V)intocmite de catre fondistul de la OS Dobresti si o sa vedeti o gramada de nereguli,parchete facute la comanda pentru prietenIii acestuia diferiti patroni care sareau cu dreptul,verificati atent introducerea datelor din carnet in calculator pentru ca multe parchete au fost facute la comanda,date eronate introduse in calculator,inaltimi la arbori sub cele din amenajament sa iasa volume mai mici la parchete.De ce nu merge nimeni in parchete sa verifice numarul de cioate marcate care este cu mult mai mare decit cel din A.P.V.?D-na ministra de ce pe uni de la ocolul Dobresti ii protejati?Probabil dupa schimpare v-or fi verificati si ei ,pina atunci probabil nici o sansa.VERIFICATI ATENT FONDUL FORESTIER SA VEDETI FURTURI IN ACTE DIN 2006 PINA IN 2013.Succes daca tot ati inceput normal ar fi sa si terminati la Dobresti in acelasi ritm !!!!
Postat 24 Septembrie 2013, 12:13 de Dobrestean
NO COMMENT
faptul ca aveti o opinie personala nu ma deranjeaza,insa acuzele gratuite chiar pot sa te puna intr-o anumita postura, cel putin defensiva!Am priceput ca toti sunt intr-un fel, insa, nu va opreste nimeni sa faceti propuneri: pe cine ati dori voi directori la Directia silvica sau daca aveti nelamuriri, exista la dispozitia tuturor institutii ca : politie,parchet ,DNA si nu in ultimul rand va invit si va astept la Directia Silvica, unde ma puteti contacta! ...insa, nu va pierdeti demnitatea si fiti cu constiinta impacata!
Postat 24 Septembrie 2013, 09:01 de florea cel voinic
HOTII
POPA CIORDEL ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !? Dar minciuni sa spui stii .Popa Cornel si hotii lui de paduri si transportatori sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,, CORAS ,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , hot sef PETI ,.BRAVO POPA CORNEL !.Se aude prin urbe ca la ARR s-a angajat un CORAS !, deh ,nicaieri nu se fac angajari decat prin PNL-Bihor. Prietenii stiu de ce !si mai ales pentru ce.
Postat 24 Septembrie 2013, 07:39 de FURAT
PREMIU DE DOBRESTI
Rusine sa-ti fie Gulescule ,pt.ca tu esti cel mai mare profitor si ai inbirligat pe cel ce nu te-a tradat niciodata,noi stim si o sa-i aratam si lui.hoti adevarati;JURJ,BAN,SILAGHI,POPA IONEL si acum l-ai acaparat si pe rahatul de FLORESCU [pe care cind va vedea conducerea PSD BIHOR CE IMPLICATIE si aport prin minciuni,pt.ca este un mincinos si spagar,nu o sa-l mai tina in brate,mai ales ca se lauda ca este ruda cu premierul ROMINIEI],pt.acesti hoti ai dat ..........la minister si la PNL ca sa scape.esti un gunoi si Dobresteni ar trebuii sa te scuipe-n gura de reclamangiu ce esti cu aceste javre la un loc.
Postat 24 Septembrie 2013, 02:13 de Florin
Guty..
Dobresteni ,va traso conducerea PNL Bihor si cu directorul PSD ,mai votatii...ca va fac bine.........
Postat 24 Septembrie 2013, 01:42 de LUCI
surpraizzzz
CE VOM PUNE LA DISPOZITIA DNA SI PRESEI IN URMATOARELE ZILE VETI VEDEA TOTI ,PRINTRE CARE SI SPAGARI DI SISTEMUL VOSTRU SI TOT CE S-A INTIMPLAT PE TIMPUL CONTROLULUI,CINE A PUS PRESIUNE PE CEI CARE A CONTROLAT ,CITA SPAGA SA DAT SI CUI CU ACEST CONTROL,DE CE NU S-A FACUT PESTE TOT IN JUDET LA FEL ,DA ATI FOST URMARITI SI SUNTEM DATORI MORALI PT.O ANUMITA PERSOANA CARE A MURDARITO FLORESCU SI POPA SI EL ERA NEVINOVAT SI SUNTEM DATORI OAMENILOR SA AFLE ADEVARUL SI CARE AU PUS LA CALE ACEASTA MIRSEVENIE INPREUNA CU CITIVA PATRONI CA SA SCAPE EI SI POLITRUCII CARE MURDARESC IMAGINEA UNOR PARTIDE DE VALOARE..
Postat 24 Septembrie 2013, 01:26 de cristy
glont in ceafa ... poponari scuze padurari
Acesti jegosi de padurari fara maduva si fara Dumnezeu, au furat cu complicitatea politicienilor de ieri si de azi, la care au cotizat au cam ras totul si rezervatiile astia stiu doar manele di ceafa la gratar, erau niste nimeni si deodata au gasit o modalitate sa faca bani garla, mai usor si mai putin riscant decat sa spargi o banca ...pt acest masacru pacat ca nu exista pedeapsa cu moartea ... stil chinezesc sau kgb un glont in ceafa
Postat 23 Septembrie 2013, 23:58 de rambo
mai rau ca la dobresti...
pe cand faceti o vizita doamna ministru si la Os sudrigiu pe galbena unde se face acum un control si culmea culmilor,,,,nici o cioata. Asa stiu uni domni de la ds sa ingroape furturile de lemne...E STRIGATOR LA CER CE DEFRISARI SUNT ACOLO DA NU VEDE NIMENI...O INGROAPA IMPREUNA PARCU MUNTI APUSENI
Postat 23 Septembrie 2013, 20:30 de euuuu care stiu
ptr PADURAR din DOBRESTI
ce-ar fi sa faci mataluta un autodenunt cu tot ce stii,sa faci putina curatenie intre hiene?
Postat 23 Septembrie 2013, 20:12 de LEGEA
doamna ministru
Doamna ministru va rugam sa dispuneti un control si la padurea satului Totoreni spre a vedea cum au fost taiate in mod organizat 10 hectare de fag si gorun in ultimii 2 ani de un personaj din Tinca! Aceste 10 hectare au fost rase si transformate intr-o suprafata cu cioate!
Postat 23 Septembrie 2013, 19:24 de totorean
doamna ministru
Doamna ministru va rugam sa dispuneti control si la padurea satului Totoreni! Va fi interesant sa vedeti cum au fost rase 10 hectare de padure si au ramas doar cioatele de fag si goron! Nu s-au atins de partea de padure de molid! Au fost taiati de pe suprafata de 10 hectare toti arborii indiferent ca erau arbori tineri sau uscati de esenta fag sau gorun! Stimata doamna ministru puteti merge si acum sa vedeti pe pajiste o parte mica din arborii taiati, care nu prezentau interes spre a fi valorificati ulterior.
Postat 23 Septembrie 2013, 19:17 de totorean
ASA SE FAC AVERILE IN ROMANIA !!!
SI SMECHERUL PETI ALIN de la ARR-BIHOR , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! ASTA ESTE PROBLEMA ! ? Directorul ARR-BIHOR .Administrator a doua firme de exploatare lemn ,constructii ,etc D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL,dar realitate este alta,are lucrari mari . Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’
Postat 23 Septembrie 2013, 16:41 de CETATEAN
punem pariu ?
punem parieu ca anchete si investigatiile vor dura ani si ani pane se v-apierde urma dosarlui si nimeni nu v-a fi vinovat ? Punem pariu? Traim doar in rRomania si aici nimeni nu raspunde de nimic si politrucii fura de znopesc !!!! Sigur s-a facut cu acordul si la indicatiile unor politruci !!!! UDMR-eul este la loc de "cinste" in furtul lemnelor !!!!! asa ca sigur nu se v-a gasi nimic, nimeni,......
Postat 23 Septembrie 2013, 16:10 de scortosul
Haos
Rezervatii de seminte,de gorun,de fag,duglas,paltin,cires si frasin toate au fost taiate si marcate ilegal in 2005-2009 de urmatorii:Ban Cristian marca in locul lui Silaghi si nu avea voie numai Silaghi pentru ca era sef de ocol dar cine sa-i verifice?,fondistul de la ocol Jurj Ioan care proteja aceasta hotie,paza ocupata de Ban care executa acelasi lucru,directorul care defapt isi punea semnatura si era protectorul acestor infractiuni:dece nu se verifica toate actele din toate rezervatiile, pentru ca nu corespunde si pentru ca sunt protejati de o persoana din r.n.p cel care protejeaza de ani de zile toate hotiile din r.n.p si dau vina pe cei mai mici intodeauna.
Postat 23 Septembrie 2013, 14:45 de Ion
Smecheri
In valea runcului,hartoape s-a taiat peste 35000 de metri cubi legal conform actelor in vigoare de la r.n.p(cioate fiind in cele 2 vai peste 70000 legale). La controlul inscenat de Cristian Adrian Florescu,Popa Ionel si acolitii lui ajutati de cei 4 din comisia r.n.p nu s-a tinut cont de acest lucru bagandu-le pe gat ca si pe vremea ghestapoului 2000 si ceva de cioate gestionarilor care de fapt sunt din cele 70000 de cioate proba fiind si in pozele postate din 23 septembrie 2013 unde se vad 2 amprente de marci si 2 culori de vopsea,si asta aratand numai ce vor ei pentru ca pe multe nu se mai vad avand o vechime intre 5 si 15 ani,ce ziceti cele 70000 de cioate s-au evaporat ori intemperiile le-au degradat?
Postat 23 Septembrie 2013, 14:36 de ALIN
infractori protejati
In cantonul Bulz s-a oprit controlul cand s-a vazut ca este dezastru,ex, la Copacioasa nu mai exista nici un fir de gorun,aici nu sunt acte nici pe 5% din taieri.In Valea Blaj sunt cioate cu miile si nu s-au luat masuri,in colectorul 2, Taul Guruieti,Viduta,Osoi,Sohodolul Sec sunt cioate marcate cu miile la negru parchete facute la comanda toate cu pretextul ca sunt marcate dar in spate se ascunde o mare hotie protejata de comisia r.n.p directorii directiei bihor si minister(au ce proteja o hotie de peste 5 milioane de euro).Atentie D.N.A.
Postat 23 Septembrie 2013, 14:25 de ghita
laura gal
Doamna Gal de ce ma acuzati pe mine de furt de lemne,pentru ca eu lucrez pe proiecte,iar amantul tau este hot de lemne de cand se stie interlop si evazionist, de ce nu ai mers sa faci poze unde lucreaza?
Postat 23 Septembrie 2013, 14:15 de gulescu
H
HGF
Postat 23 Septembrie 2013, 14:05 de I
rechini
De ce nu s-a facut acelasi control peste tot la dobresti?De ce l-ati dat afara pe inginerul care a facut control in districtul lui Groza pentru ca nu a facut bine controlul,dar lui i s-a cerut de catre comisia de control a R.N.P si cei 2 directori de la directie sa musamalizeze controlul aici si dupa ce au aflat ca padurarul este presedintele psd dobresti Burlacu a spus in plen,teren sa-l execute ca si pe vicepresedinte pentru ca asta merita psd-istii sa fie executati cu orice pret indiferent de scop.
Postat 23 Septembrie 2013, 14:03 de copos
Adevarati protectori
Aceasta ministra(minustru) dece nu verifica defrisarile din Valea Rogojele, Valea Surducel,Bulz de Dobresti,Auseu Alesd,Petrisetc.? Ce interes are sa protejeze aceste furturi de 10 milioane de euro,pentru ca a fost sustinuta in campania electorala aici si are un interes comun cu toti hotii de lemne din zona Alejd Varciorog.
Postat 23 Septembrie 2013, 13:49 de tonti varciorog
tortionari de secolul 21
Asa minustru,asa profesionisti,tortionari ai inscenarilor si protectori ai hotiilor adevarate care depasesc cu mult 7 milioane de euro din rezervatiile de seminte pe care ei le-au marcat ei le-au si vandut: ex. toate rezervatiile din Racas,din cele 3 cantoane din districtul lui Silaghi si din tot districtul care a fost la Groza; Aici de ce nu s-a verificat???
Postat 23 Septembrie 2013, 13:33 de patron dobresti
hoti ordinari
asta o fost o plimbare de weekend platita din banii statului, o labareala la fel ca si comisiile de parlamentari care merg sa viziteze rosia montana, toata lumea stie cine o furat si cit, dar fac pe prostii, toti is minjiti ...
Postat 23 Septembrie 2013, 12:38 de hai sictir
bau
"apa trece, pietrele raman!" - nu va faceti griji, dansa vine, constata si pleaca! doar se stie foarte bine ca scandalul a pornit de la o anonima trimisa presei...:) daca nu se cunostea public, se musamaliza totul... in schimb, unii padurari isi trag veacul din 1000 ron, altii se lăfăie in "merțane"si alte bogatii! asta inseamna democratie: fiecare se lafaie in ce poate: unii in saracie, altii in bogatie... :) am zis! :P
Postat 23 Septembrie 2013, 12:37 de bau
wowbizz
Bine ca alti pot muncii pana le sar capacele si 90 % din padurari isi plimba curu prin Jeep-uri si Mertane pina la vilele lor de la munte sau dreaq stie unde,cand majoritatea lor au salarii de 1000 RON.Asta da tara!
Postat 23 Septembrie 2013, 11:29 de baba cloanta
fiscule ..fiscule
cat castiga un padurar?1000 RON???Atunci de unde au bani de Mertane,Jeep-uri,vile la munte, etc??Fiscule ..fiscule...dormi....
Postat 23 Septembrie 2013, 11:20 de PADURAR DOBRESTI ??
De la PADURARI CITIRE pt.POPA CORNEL
Pentru CORNEL POPA de la PADURARI CITIRE ! D-le POPA CORNEL cum ramane cu voturile de anul trecut ,noi am dat lemne la oamenii din zona DOBRESTI-ROSIA ,asa cum a-ti dat ordine ,pentru a va vota ,oamenii v-au votat ,in noiembrie 2012 ,seful de la I.T.R.S.V.,a mai adunat ceva bani de la padurarii din DOBRESTI in numele d-voastra ,pentru campania electorala a U.S.L.,de unde credeti ca erau acesti bani ,nu din padure si acum ne dati ani de puscarie in schimb ,astai recunostinta ,s-a mai veniti dupa voturi la noi ,voi PENELISTI ca va mai voteaza dracu ,cu ministra voastra cu tot.Personal nu am votat niciodata cu P.D.L.,dar la urmatoarele alegeri o sa fac si campanie pentru PDL ,am ajuns sa-l regret pe BOC si guvernul lui ,astia macar au lasat oamenii sa traiasca cum au putut fiecare.PADURARII VOTEAZA P.D.L.! postat de: PADURAR DOBRESTI
Postat 23 Septembrie 2013, 09:58 de PADURAR din DOBRESTI
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON