URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
12 August 2013, 12:20

Mii de orădeni, fără apă rece, din cauza unor lucrări de spălare a conductelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii (situaţi pe malul drept) al Crişului Repede, că în cursul nopţilor din zilele de luni spre marţi 12.08.2013 / 13.08.2013, respectiv marţi spre miercuri 13.08.2013 / 14.08.2013, furnizarea apei potabile se va întrerupe total în intervalul orar 22 şi 06, anunţă un comunicat al operatorului.

Potrivit documentului citat, acest lucru se datorează efectuării lucrărilor de spălare programată a magistralelor de alimentare cu apă.

"Subliniem faptul că unele reţele stradale de apă se vor spăla prin intermediul hidranţilor de incendiu. Din acest considerent, vă rugăm să nu interveniţi la hidranţi stradali prin care se efectuează spălări", arată comunicatul.

CAO roagă consumatorii să îşi asigure rezervele de apă pentru intervalul de timp menţionat.

În cursul nopţilor din zilele de luni spre marţi 12.08.2013 / 13.08.2013 vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe străzile:

- Str. Făcliei, inclusiv străzile adiacente;
- Consumatorii alimentaţi prin staţiile de hidrofor SH 404, SH 407, SH 411;
- Staţiile de hidrofor care alimentează strada Louis Pasteur; respectiv str. Louis Pasteur cu străzile adiacente, str. Gheorghe Doja cu străzile adiacente, str. Arinului, str. Adevărului, str. Sofiei, str. Ecaterina Teodoroiu cu străzile adiacente, str. Depoului cu străzile adiacente, str. Izvorului cu străzile adiacente, str. Bihorului cu străzile adiacente;

- Str. Aleea Ştrandului, Schiff Ernő, General Magheru, H. Mathias Berthelot, Ion Heliade Rădulescu, Andrei Mureşanu, Petru Rareş, Parcului, I.C. Brătianu, Ilie Cristea, Dorobanţilor, Olteniei, B. Şt. Delavrancea, Măcinului, Pitagora, Parcul Traian;
- Străzile din zonal centrală a municipiului, cuprinse în perimetrul format din străzile Libertăţii - Ady Endre - Sfântul Apostol Andrei - Menumorut - Piaţa Ion Creangă -Muzeului - Parcul S. Petőfi - Republicii - General Magheru.

În cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 13.08.2013 / 14.08.2013 vor fi afectaţi consumatorii alimentaţi prin:

- Staţiile de hidrofor care alimentează strada Louis Pasteur;
- Staţiile de hidrofor situate pe malul drept al Crişului Repede.

"Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate, iar în cazul în care la repunerea în funcţiune a serviciului de alimentare cu apă se observă deficienţe în parametrii de furnizare şi de calitate ai apei, vă rugăm să transmiteţi orice sesizare la Dispeceratul central al companiei, la numerele de telefon 0259 - 430.928 sau 0359 - 410.203", mai menţionează comunicatul CAO.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sa va ia cel cu coarne CAO Oradea
Sa va ia DRACU cu apa cu tot! Trebuia sa anuntati din timp, Compania de apa are impresia ca noi stam toata ziua si citim ziarele? Dupa o zi de munca nu avem nici cu ce ne spala, ca de mancat........! in concluzie d r a c u l sa va pieptene!
Postat 12 August 2013, 22:59 de andrei
Cu ce se spală !?!
Cu alcool dublu rafinat, cu detergent sau tot cu apă chioară ??? Ideea e că, după treaba asta, o să vină la robinet o apă atât de murdară încât nici pamântul nu ar vrea să îngită aşa ceva. Şi chiar dacă nu va putea fi folosită, apa aceea murdară de la robinet va fi plătită la acelaşi preţ cu apa potabilă !?! Aşa că puneţi fiecare casă cam 3-4 lei la fondul de participare pentru spălarea magistralelor, iar cei de la bloc cam 2 lei de apartament. În perioada ante-Bolojan, respectiv în intervalul 2000-2008, primul metru cub de astfel de apă, la fiecare consumator întregistrat, era scutit de plată !?! Dar ce pot înţelege cei care au ajuns astăzi să decidă asupra apei noastre, din moment ce ăştia, când erau mici, nu au cunoscut nici la ce foloseşte săpunul !?!
Postat 12 August 2013, 13:54 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON