URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Iunie 2013, 20:23

Mihai Răzvan Ungureanu, la întâlnirea cu membrii Forţa Civică Bihor: "Mulţi mi-au spus că politica e murdară" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Peste o sută de simpatizanţi, majoritatea tineri, au participat joi seară în sala mare a Primăriei la întâlnirea cu fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică. Aflat în periplu prin ţară, în vizită la filialele partidului, MRU a vorbit asistenţei despre necesitatea implicării în politică a românilor oneşti dezamăgiţi de cei aleşi să îi reprezinte.

"Mulţi mi-au spus că politica este murdară, că este un lucru de care trebuie să te fereşti. Eu spun altceva: politica este murdară în momentul în care este lăsată să fie făcută de oameni murdari. Românii trebuie să ştie că locul lăsat liber de cei care nu vor să se implice este ocupat de cei care fac politică în interes personal", a spus preşedintele FC.

Fostul premier a făcut o paralelă între Italia anilor '70 şi România contemporană, punând accent pe asemănările deloc onorante. "Anii '70 - '80 ai Italiei erau ani în care politicienii, parlamentarii şi mulţi alţi oameni în slujba statului erau corupţi. Din acest motiv italienii numesc această perioadă "anii de plumb". Depine numai de noi să depăşim această perioadă gri, de plumb, pe care o traversează România", a declarat Ungureanu.

Istoric de profesie, liderul FC a asemănat eforturile de constituire a formaţiunii pe care o conduce cu situaţia lui Hanibal ajuns la poalele Alpilor. "Hanibal în faţa Alpilor, dorind să cucerească Roma, a găsit poteci anevoioase şi prea înguste pentru armata sa. Acesta le-a spus atunci oamenilor săi: "Ori găsim calea, ori croim una". Nimic nu poate să stea în faţa energiei noastre", a spus MRU.

Potrivit conducerii partidului, Forţa Civică numără astăzi circa 10.000 de membri. Formaţiunea are 31 de filiale cu sediu şi alte 10 filiale în căutarea unui sediu. Condusă de Radu Pentie junior, filiala Bihor a partidului are circa o sută de membri. Filiala şi-a inagurat săptămâna aceasta noul sediu din strada Constantin Tănase 14.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
fc
vita de Kobe!...
Postat 08 Iunie 2013, 08:10 de traian
Baciu Ungurean
Baciu Ungurean, Slaba turma ai, Multe nu-s, Sunt numai cornute, Slabe si ... marunte
Postat 07 Iunie 2013, 23:02 de Dan
Şi dacă mulţi ţi-au spus, de ce nu ţi-ai ţinut râtul deoparte ?
...
Postat 07 Iunie 2013, 19:21 de Carp III
CE MAI VESTE MINUNATA!
A venit MRU la Oradea. A auzit ca mai poate duce cu vorba pe cineva, pacat ca i-a si reusit. Sunt in poze cateva personalitai ( dupa parerea mea) si chiar imi pare rau ca au ajuns sa-si piarda timpul .
Postat 07 Iunie 2013, 12:10 de MIMI
care simona?
Gigi orasul nostru are o singura /simona/ care e si proasta si face trotuarul /simona derecichei/.Cit despre Unguent /no comment/
Postat 07 Iunie 2013, 09:55 de Lol
a
iii clar daca pentie e liderul lor din teritoriu....o sa distruga tot cum a distrus frumusete de cladire Irish Pubul,....vai si amar
Postat 07 Iunie 2013, 09:51 de a
Cucu-si striga numele
Asa face si retardatul din fotografie. Toti vor sa ia cat mai mult pentru ei, in cazul de fata asta are si pretentii DOSNICE! Murdar de tot!
Postat 07 Iunie 2013, 08:32 de razvan
@looo
si atunci ce rol are VOTUL, de ce mai votam ca aoricum nu se respecta niumic !! Se fur ca in codru, fiecare se crede superior si ei sunt TRANTORI :))!! TRANTORI care iis fac parte in TURMA, ce rol are POLITICUL, cuib de INFRACTORI ?
Postat 07 Iunie 2013, 07:45 de trantori
Ce fata!!!!!
Asta arata mai prost decat Gigi! Vad in poze si pe simona care face trotuarul! Ne-am lamurit! Cea mai veche meserie din lume=Forta civica! Afara asteapta vacile Kobe cu oier:))))))
Postat 07 Iunie 2013, 07:14 de gigi
Iluzii balcanice
Politicul nu poate schimba nimic ce sa schimbe? Se stie clar ca toata europa gafaie si are asm , cat de prost tre sa fii sa crezi ca un partid ori altul da s- au ia, ori ca atunci cand pui un os gol m- ai pe stanga ori pe dreapta nu iti rupi dintii in el, cand europa si Sua isi vor reveni atunci si saracuta Romanica va simti ca rasare soarele, pana atunci mucles, din ce sa scoatem bani din lubenita ca vine vara? Nu fiti copii m- ai bagam " foame" pana la zece ani de acu in colo, o criza de asta nu trece ca raceala si poate avea efecte pe 20-30 ani, asa ca fara fite si figuri munciti si bucurati- va de viata fiind ca veti inbatrini asteptand sa treaca criza. Pa pa, spor la munca.
Postat 06 Iunie 2013, 23:22 de Ioooo
@PETRU
vedem in TOAMNA :))) dar nu vor sta in casa si unii vor fi IZGONITI, banicile vor FALIMENTA :)))) FMI a declarat FALIMENT ROMANIEI !!D-zeu sa ne apere de ce va urama ! CITITI si va ILUMINATI :))) \"Ofen siva UE împotriva micului producător agricol\" NU are rost sa mergem cu acest GUVERN mai DEPARTE, este sinucidere !!
Postat 06 Iunie 2013, 22:15 de D-zeu sa ne apere!
NISTE ,,RUPTI'' DIN PDL !
Un ,,FISSS" cu niste ,,RUPTI '' si ,,FRUSTATI " din PDL !
Postat 06 Iunie 2013, 21:35 de Observator
GRESIT
@ S>O < S> ROMANIA, gresesti amarnic, te amagesti singur. Hai sa vedem cine crezi ca va iesi in strada la toamna: doctorii si asistentele, nu cred ca renunta ei la naravurile de acum, angajatii primariei, prefecturii, consiliului judetean, finante, garfa financiara, politie, nu cred, mai un spor, mai o prima mascata, mai o spaga neplanificata, profesorii de orice fel, nu cred, ore pentru examene cu 4-6 elevi odata, examene luate pe bani, cadouri de la parinti, (aici poate vor fi cateva sute), Electrica, Gazele, Apatermul, nu cred, la ce salarii si sporuri au, ar fi o jignire pentru ei, pensionarii facuti la alergat pe scari sau cei militari care nu au lasat in urma lor decat onoare si glorie... in pat si birturi, nu cred, din pensia vajnicului militar pensinar poate sa o intretina si pe doamna sotie (doamna colonel) fara probleme, aici la pensionari vei avea mai multi, cateva sute poate mii si daca vei face socoteala ce mai ramane vei constata cu amar ca 90% din populatie o duce bine (sa nu-i crezi pe toti cei care se plang). Romanii au iesit afara in 89, nu confunda starea de atunci cu starea de acum. Imi pare rau ca te dezamagesc. Asta este realitatea.
Postat 06 Iunie 2013, 21:03 de petru
CRIMINALA , CE sarabatori avem noi fara locuri de munca, au ei POLITICUL !!!
pacat ca nu am stiut ca vine, E CRIMINALA nu murdara, te obliga sa faci evaziune si sponsorizari , nu stiu cum sa te pacalesca si sa te ia de fraier cu alimente stricate si alterate in magazine, vai de noi, faceti CEVA ca nu mai rezistam as, USL nu a schimbat NIMIC , tot programul BOC il traim .NU stiu ce a negociat GUVERNUL PONTA cu TRAIAN BASESCU dar e clar ca ne iau de FRAIERI, 100% si asteapta 2014, eu va garatez ca ROMANI in TOAMNA ies in strazi, vine cosmarul IARNA 6 luni fara loc de munca, HIBERNARE !!! CE sarabatori avem noi fara locuri de munca, au ei POLITICUL !!!
Postat 06 Iunie 2013, 20:42 de S>O < S> ROMANIA,
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON