URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
27 Iunie 2012, 12:07

Membrii grupării de proxeneţi condusă de Ciprian Nechi, una din cele mai mari reţele descoperite la Oradea, condamnaţi la închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat în procesul grupării de proxeneţi conduse de Ciprian Nechi, una din cele mai mari reţele descoperite la Oradea. Astfel, liderul grupării, Ciprian Nechi şi prietenul său, Ioan Sălăjan, au fost condamnaţi la câte 7 ani 6 luni închisoare, în regim de detenţie, iar Florina Nechi, fosta soţie a proxenetului, a încasat 7 ani 4 luni închisoare, tot cu executare.

Aurora Iacob, mama lui Ciprian Nechi, a fost condamnată la o pedeapsă de 1 an 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani 6 luni.

Tribunalul Bihor a dispus condamnarea şi în cazul uneia dintre prostituate, Florentina Cliţan, care a încasat o pedeapsă de 3 ani cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Judecătorii au dispus şi confiscarea autoturismului Opel Astra, proprietatea lui Ciprian Nechi, şi i-au obligat pe cei cinci inculpaţi să plătească despăgubiri civile de 5000 euro în favoarea unei adolescente de 13 ani, racolată, bătută şi obligată să se prostitueze pe şoseaua de centură.

Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea a fost atacată deja, prin apel, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea.

Reţeaua condusă de Ciprian Nechi a fost trimisă în judecată pe 9 decembrie 2011 după ce, cu două săptămâni înainte, în urma unor descinderi efectuate de procurorii DIICOT Bihor, cei patru proxeneţi, Ciprian Nechi, mama lui, Aurora Iacob, fosta soţie Florina Nechi, dar şi prietenul acestuia, Ioan Sălăjan, au fost arestaţi, măsură menţinută şi în prezent de judecători.

Din ancheta începută încă din mai 2011 de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din Oradea, a reieşit că cei patru, împreună cu o prostituată din Satu Mare, Florentina Cliţan, au racolat 15 tinere pentru a le "închiria" în bordeluri din Oradea, Satu Mare şi Timişoara.

Printre fetele scoase la produs se numără şi eleve de liceu cu vârste între 14 şi 16 ani, din Bihor şi Satu Mare, dintre care două de la colegiile Dimitrie Leonida şi Iosif Vulcan. Fetele se vindeau pentru sume între 50 şi 200 de lei unor clienţi stârniţi cu anunţuri de mică publicitate comandate de proxeneţi în ziarele locale şi pe site-urile de profil.

Citiţi amănunte picante despre clienţii celei mai mari reţele de prostituţie descoperită în ultimii ani la Oradea în articolele:

Curvele lui Nechi: Cea mai mare reţea de prostituţie din Oradea, cuprinzând şi minore, a fost destructurată

Umblaţi la curve: cine sunt clienţii celei mai mari reţele de prostituate din Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
a
"Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea a fost atacată deja, prin recurs" ma indoiesc ca a fost atacat cu recurs. Nu cumva cu apel?
Postat 27 Iunie 2012, 17:28 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON