URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2011, 18:55

Membrii congregaţiei Don Orione sărbătoresc 20 de ani de la înfiinţare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de membrii ai Congregaţiei Don Orione au sărbătorit vineri seara 20 de ani de există a călugărilor orionini în Oradea.

Oraşul de pe Crişul Repede a fost primul din România în care, în anul 1991, a fost înfiinţată o congregaţie orioninină. Aceasta şi-a căpătat numele după preotul italian Luigi Orione (1872-1940), recunoscut pentru actele lui de binefacere.

Vineri după-amiază, în sala de sport a Liceului Don Orione s-au adunat atât elevi, cât şi părinţi, alţi membri ai congregaţiei, dar şi preoţi din Iaşi şi Bucureşti, care au asistat la prezentarea activităţii congregaţiei la nivel internaţional, dar şi local.

Pe lângă acestea, membrii corului congregaţiei, dar şi elevi mai mici şi mai mari ai liceului au pus în scenă un spectacol cu cântece şi scenete. Primii au fost bobocii din clasa I, care, îmbrăcaţi în uniforme şi coordonaţi de învăţătoare, au cântat imnul Don Orione.

În Oradea, Societatea de Binefacere a congregaţiei a dezvoltat mai multe proiecte. Acestea sunt: Liceul "Don Orione", care include grădiniţă, învăţământ primar, gimnazial şi liceal, Comunitarea Scoutiştilor Orionini, Oratoriul "Don Orione", Programul de suport şi ajutor material, parohia şi Centrul de limbi străine.

"Toate activităţile desfăşurate au ca finalitate formarea copiilor şi tinerilor pentru dobândirea unui simţ moral, civic, caritativ-asistenţial, pentru ca ei să devină modele şi protagonişti ai societăţii şi ai mediului în care trăiesc", spun reprezentanţii congregaţiei.

Activităţile dedicate aniversării a 20 de ani de la înfiinţare vor continua sâmbătă, de la ora 10, cu un simpozion numit "Educaţie şi credinţă spre o reunificare a valorilor", unde au fost invitaţi să vorbească pe această temă reprezentanţi ai comunităţilor creştine din Oradea, dar şi profesori universitari din oraş şi din Cluj-Napoca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON