URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2012, 18:12

Medicii orădeni, răsplătiţi printr-o gală dedicată lor: Fostul ministru Cseke, lăudat de toţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toată "crema" lumii medicale orădene şi oameni politici s-a strâns vineri seară la restaurantul Coloseum, pentru a lua parte la cea de-a doua ediţie a Galei Sănătatea Ta, organizată de Camelia Păşcui, realizatoarea emisiunii cu acelaşi nume, de la Antena 1.

"Evenimentul s-a dorit a fi o recunoaştere a meritelor cadrelor medicale din Bihor şi a celor care au fost alături de mine de-a lungul timpului în emisiune. Ţinând cont şi că nu sunt atât de mari salariile, măcar o recunoaştere merită din partea noastră. În special rezidenţii, care trebuie stimulaţi şi încurajaţi să nu emigreze", a spus Camelia, care, asistată de subprefectul Adelina Coste, a împărţit diplome şi cupe unei părţi dintre invitaţi.

Arafat "live"

Început în jurul orei 20, evenimentul a strâns zeci de medici, psihologi, kinetoterapeuţi, specialişti în de la Antidrog sau pur şi simplu prieteni ai emisiunii.

Între cei care au primit diplome s-au numărat senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, viceprimarul Rozalia Biro, subsecretarul de stat responsabil cu medicina de urgenţă Raed Arafat, minstrul Sănătăţii Ritli Ladislau şi dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD Bihor, ultimii trei neputând fi prezenţi la eveniment.

În cadrul galei, doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a avut o intervenţie "live", prin telefon, în care le-a transmis medicilor orădeni că au un loc special în inima lui pentru că "Bihorul a făcut multe pentru sistemul medical de urgenţă", Oradea fiind al doilea oraş, după Târgu Mureş, care a implementat sistemul SMURD.

Cseke, în top

Pe tot parcursul serii, cel mai lăudat oaspete a fost senatorul Cseke Attila, care, pe lângă faptul că a direcţionat fonduri importante către spitalele din Bihor, a fost cel care a reuşit descentralizarea spitalelor şi trecerea lor în subordinea administraţiilor locale, de la Ministerul Sănătăţii.

De altfel, fostul viceprimar Gheorghe Carp, actualmente manager al Spitalului Judeţean, a şi ţinut să sublinieze în discursul său că "dacă domnul Cseke ar fi fost în continuare la conducerea Ministerului Sănătăţii, nu ne-ar fi ajuns două seri să îi lăudăm reuşitele din sistemul medical". În plus, Carp a ţinut şi să puncteze că un mare merit în descentralizarea spitalelor l-a avut şi primarul Ilie Bolojan, care şi-a dat tot concursul pentru a susţine acest demers încă de pe când era prefect.

Doctor Tweety

Inedit a fost şi momentul în care nerurochirurgul Dumitru Mohan a primit la rândul său o distincţie. Mai în glumă, mai în serios, medicul, sosit la gală îmbrăcat în negru şi cu o cravată galbenă pe care era pictat simpaticul personaj din desene animate, Tweety, i-a spus lui Cseke să intervină pe lângă ministrul Ritli Ladislau ca să aducă mai repede un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară la Spitalul Judeţean.

Lui Carp. neurochirurgul i-a spus "să dea cezarului ce-i al cezarului", adică parcări la spital, că e jenant ca medicii să parcheze printre blocuri, iar pe medici i-a îndemnat să fie mai uniţi, pentru că anul acesta au avut momente în care au dat dovadă de dezbinare. Mohan l-a amintit şi pe senatorul liberal Cornel Popa, cunoscut pentru aportul adus sănătăţii orădene, ca de pildă un angiograf pentru Spitalul Judeţean.

Între participanţii la eveniment, s-au numărat şi decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie dr. Gheorghe Bumbu, şeful clinicii de Diabetologie, dr. Amorin Popa, conducătorul clinicii de Gastroenterologie, dr. Ciprian Brisc, ginecologul Petru Chitulea, coordonator al Maternităţii, preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, şeful secţiei de Cardiologie II, Mircea Popescu, sau generalul Ioan Baş, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, majoritatea primind de la organizatori diplome de recunoaştere a efortului depus pentru salvarea vieţilor omeneşti.

Oaspeţi mai inediţi au fost specialistul în parapsihologie Doru Pîrv, dar şi Bogdan Cuza, un om de afaceri stabilit în Germania, care spune că e strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Pe parcursul galei, au avut loc şi prezentări de modă pentru toate femeile, nu doar pentru manechine, dar şi momente muzicale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Miscarea Rezistenta Rezidentilor
Bravo Rezidentilor ! Ma bucur ca aveti si glas, nu numai stoicism sa suportati toate cele... Sper sa punem de o comunitate, unde sa ne adunam fortele, sa ne confruntam opiniile si sa gasim solutii pentru mai bine, ca e loc... Pe curand si ... tineti aproape !
Postat 06 Februarie 2012, 11:23 de Dr.MVT
rusine ca...ilor
Ca si spectator si roman adevarat ... eu zic ca ar trebuii sa va vedeti de treaba, sa facem performanta si sa avem un sistem de sanatate pus la punct, care in afara de SMURD este 0 ... o gala de *, cu niste hoti organizatori, cu pupincuristi si comunisti retarzi ... in fine frumos ... pacat de rezidenti ca ia-ti facut si pe ei ... mizerabili incurabili ... a si da emisiunea aia de nivel sub zero a Cameliei Pascui, stii ceva ! fa-ne un bine: renunta la ea si la noi ... melteanco ...
Postat 06 Februarie 2012, 10:20 de 2peu
@Camelia Pascui
Au fost doctori care își apreciază rezidentii si le-a plătit taxa doar sa poată participa si aceștia?Sau?Care sunt aceștia sa-i apreciem si noi?Mă mir....
Postat 06 Februarie 2012, 08:54 de Mihai
Rezidenti la petrecere
Chiar, d-na Pascui cati rezidenti au fost la petrecere, pe cati i-ati apreciat si premiat, si daca ati luat taxa de participare de la vip-uri, ex.: prof.Bumbu sau prof. Popa Amorin sau prof Popescu? Si daca faci o gala in semn de apreciere pentru medici, nu iei bani de la ei ca sa vina sa-i premiezi, mai ales ca taxa e un sfert de salar de medic rezident....rezidentul mananca o saptamana de banii aia, nu 3 cepe a la Paris si o cupa de sampanie la gala lu peste....si te zbati sa faci rost de sponsorizari....textul de vrajeala ca sponsorii iti vor cere pe cine sa inviti in emisiune nu tine...poate doar la oameni gen petrache.....adevarul e de fapt ca nimeni nu vrea sa-ti sponsorizeze "omisiunea" ta de 3 lei care e fffffoarte boring
Postat 05 Februarie 2012, 23:15 de Vic
RASPUNS
Va multumesc pt comentarii.Vreau sa stiti ca la eveniment au participat si rezidenti,intrucat au fost medicii care i-au apreciat si au platit sa poata participa si tinerii rezidenti.Pentru cei care nu stiu ,ORICE EVENIMENT ARE COSTURI.In acest an,la acest eveniment nu s au acceptat sponsorizari<tocmai pt a putea in timpul anului sa am invitati merituosi,nu impusi.Evenimentul,asa cum am mai spus este o recunoastere a meritelor tuturor celor implicati in viata medicala.Astept in emisiune si rezidenti,tocmai pt a fi cunoscuti si apreciati.Durerea cea mare este ca prin ceea ce scrie ti dovediti ca intradevar lumea medicala nu este unita.Mare pacat!!!!!!!!!CAMELIA PASCUI
Postat 05 Februarie 2012, 22:05 de CAMELIA PASCUI
@petrache
Eutanasiaza-te ! Faci bine lu' base, prin \"iesire naturala din sistem\" si lasa pe altii care vor sa faca ceva pentru ei sau tara asta(NU prin idei pe care le proliferezi tu). Lasa-ne babac aburit de vaporii comunismului! Da, napirca mica? :))) Bucura-i pe cei de la pompe funebre!
Postat 05 Februarie 2012, 17:28 de doctor
pt petrache..
am invatat, pt rezidentiat de mi-au sarit capacele, stau in spital cate 30 de ore, si de aceea nu accept ca unu zero ca si tine sa isi dea cu parerea despre munca rezidentilor. cat despre bal, trebuie safie organizat si asa ceva, pt ca medicii salveaza vieti zilnic, si trebuie sa fie recompensati cumva, pacat ca rezidentii au avut de suverit din cauza taxei de participare
Postat 05 Februarie 2012, 16:58 de bb
@petrache
Eutanasiaza-te ! Faci bine lu base, prin "iesire naturala din sistem" si lasa pe altii care vor sa faca ceva pentru ei sau tara asta(NU prin idei pe care le proliferezi tu). Lasa-ne babac aburit de voporii comunismului! Da, napica mica? :))) Bucara-i pe cei de la pompe funebre!
Postat 05 Februarie 2012, 16:56 de doctor
pt petrache..
bai petrache, ar trebui sa fi tinut intro puscarie comunista vreo 5 ani, si sa muncesti in min inca vre-o 5. un rezident castiga cat un gunoier, sau cat un vanzator in piata, si asta dupa 6 ani de facultate, in care a cheltiut o groaza pe carti, materiale halate, abonamente si timp pierdut. acum castiga 8 milioane, dar munceste de ii sar capacele, non stop, si are responsabilitate, si lucreaza sub presiune si orice nu e bine e vina lui si greseala lui. as vrea sa vad cum ar arata spitalul fara rezidenti, si cum ar arata un ras fara medici. te-ai trata singur, si ai trai pana la 40 de ai. esti scursura societatii soarece
Postat 05 Februarie 2012, 16:53 de bb
@petrache
Bah, piticule! tu vb de comunism? Ceausescu a facut asta: cei care plecau din tara li se cerea aprox 70000lei(suma mare la vremea aia)!! Deci demagog comunist, cine striga "hotu'? Re-esapat moral, biscisnic bolsevic al unei ere apuse! Asa ca ia un furazolidon si nu mai fa pe tine ca pute!Daca mi-am facut "datoria" platind impozitele, statul ARE datoria, ca cetatean sa aibe grije de mine.Apropos, deseu uman ce esti, de ce nu propui reitroducerea si taxei de celibat a lu' ceausescu, sa sporesti averea statului, falimentat de existenta patetica a unuia ca tine? succes, mah clisma :)))
Postat 05 Februarie 2012, 16:44 de doctor
@doctor
Auzi bei zdreamţă comunistă, dacă ţi-a cumpărat tată-tău o diplomă de doftor ai impresia că te-ai făcut dintr-o dată om ? După felu' cum te exprimi şi după modul de "gândire" eşti un falimentar care trăieşte din pensia lui mă-sa, şi oricâte şpăgi ai lua prin spitale ca să-ţi faci datoria, nu ţi-ar ajunge banii nici pentru dedicaţii cu florin salam. E clar că eşti unu' din ăia de care sistemul sanitar public trebuie să se debaraseze, după ce recuperăm daunele fizice şi morale. Dacă ai plătit impozite nu ţi-ai făcut decît datoria. Oricum ce-ai plătit tu ajunge pentru salariul unei femei de serviciu, sau nici măcar..... Cînd o să parchezi pe cealaltă parte, România şi lumea în general, va fi mai bună. Ai reuşit să citeşti mei zdreamţă manelistă comunistă şi prost crescută........
Postat 05 Februarie 2012, 16:30 de petrache
Nedumerire...
Chiar asa, pe invitatiile pe care le-ati trimis scria ca e 200ron participarea. Ati luat cei 200ron si de la "greii" gen Cseke, Bumbu, samd sau doar de la rezidentii cu 800ron salar pe Luna?
Postat 05 Februarie 2012, 16:06 de maria
injurii permise ?
Chiar nu cenzureaza nimeni porcariile si injuriile postate ? Cum de-i permis unui nenorocit frustrat sa posteze nestingherit orice ce-i vine pe "gura"... Astea de la Haha sunt "comentarii" ??! Sa nu-mi spuna cineva ca n-aveti cunostinte de l-maghiara. Daca la adresa autoarei ar fi scris ceva similar ar fi aparut ?
Postat 05 Februarie 2012, 12:47 de tudor
Demagogie
Revin cu intrebarea: Cati rezidenti au venit? Ca salurul de rezident e tot 800ron, desi cseke zicea anul trecut ca va creste cu 30-50%. Sunt medic rezident si mi-e greata de prefacatoria, fatarnicia, demagogia si lipsa de scrupule din mediul toxic in care suntem blestemati sa supravietuim... Macar nu mai iesiti cu diplome si cine pompoase cand cei care vor trebui sa va trateze peste 10-20 de ani, abia isi platesc chiria si cheltuielile de bloc... Despre benzina, alimente sau vacanta, ce sa mai vorbim... Toata ... sila pentru evenimentul vostru de batjocura !
Postat 05 Februarie 2012, 09:25 de Rezident
@petrache
Auzi, bah petrache? Sa te "stimuleze" ionica autopsieru' cu bisturiul ! Amaritul lu' peste! E vina mea ca statul prin "conducatorul mult iubit" , ne spune noua tuturor romanilor: Daca nu va place, sinteti liberi sa plecati??.Stai tu si manininca laturile din troaca portocalie.Stii, mai e o vorba: Nu-i treaba magarului de unde bea oile apa! Fa tu si 6+4-5 ani de rezidentiat si mai vorbim de "stimulente" si de platit studiile. Apropos, eu mi-am platit scoala prin IMPOZIT si alte biruri pe care statul mi le cere zilnic sau dupa caz. Ai priceput mah, obiala?
Postat 05 Februarie 2012, 07:42 de doctor
io
CENZURAT
Postat 04 Februarie 2012, 23:41 de haha
@Maria
Bine zis draga Maria.Rusine, rusine si iar rusine, lor laudatilor !
Postat 04 Februarie 2012, 22:01 de adevarul
contracte
Auzi la doctorii ăştia: " stimulente" vor iară.... Io zic că avem nevoie de contracte ferme şi clare prin care orice doctor educat în România cu banii cetăţenilor români, pentru îngrijirea cetăţenilor români, la data emigrării să decarteze toţi banii cheltuiţi cu ei. Ceauşescu a fost un generos. Ar trebui calculat utimul leu şi recuperat totul. Nu-i vorba că de mulţi dintre doctorii emigraţi e f. bine că am scăpat, dar banii trebuie recuperaţi. Şi asta e valabil pentru toate categoriile de români complexaţi care au impresia că abandonându-şi familiile şi ţara, problemele vor dispărea. Să plece din partea mea învîrtindu-se, dar banii 'napoi..........
Postat 04 Februarie 2012, 21:54 de petrache
Rezident House...
\"...Ţinând cont şi că nu sunt atât de mari salariile, măcar o recunoaştere merită din partea noastră. În special rezidenţii, care trebuie stimulaţi şi încurajaţi să nu emigreze\", a spus Camelia - De-aia ati trimis invitatii pe care ati scris ca e 200ron participarea? Cati rezidenti au venit? Ca salurul de rezident e tot 800ron, desi cseke zicea anul trecut ca va creste cu 30-50%. Sunt medic rezident si mi-e greata de prefacatoria, fatarnicia, demagogia si lipsa de scrupule din mediul toxic in care suntem blestemati sa supravietuim... Macar nu mai iesiti cu diplome si cine pompoase cand cei care vor trebui sa va trateze peste 10-20 de ani, abia isi platesc chiria si cheltuielile de bloc... Despre benzina, alimente sau vacanta, ce sa mai vorbim... Toata ... sila pentru evenimentul vostru de batjocura !
Postat 04 Februarie 2012, 20:09 de maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON